Güzel önem veririm çok önem veririm birde bizde arabaya lakap takma huyu var benimkinin adı beyaz melek ablamınkinin adı panda her hafta kendimiz yıkıyoruz köpük su sonra detaylı temizlik lastikleri kontrol ediyoruz bir bakımı varsa yaptırtıyoruz bazen böyle öpesim geliyor sarılmak istiyorum arabanın kaputunu bağrıma basasım geliyor. Arabayla arana bir gönül bağı kurmamak zor ama gerekirse daha güzel bir araba için acımam satarım puhahah
Gerekli önemi veririm, sonuçta kendi canımı ve sevdiklerimin canını emanet ediyorum o arabaya, küçücük bir ihmal bile ağır bedeller ödetebilir. Onun için arabaya bakmak, rutin kontroller dışında arabayı takip etmek çıkan farklı seslere iyi kulak vermek lazım.
Motor bakımlarını aksatmıyorum; ama kışın ellerimin soğuktan çatlayıp acıması nedeniyle arabayı yıkama konusunda acayip üşengeçlik var. Arka plaka tamamen çamurla kaplansın hiç umrumda olmaz. Bahar gelip, hava sıcaklıkları çift haneye ulaştıktan sonra artık yıkama zamanı geldi.
Arabam kirada ticari yani onun için kardeşim ilgileniyor araç ile ben parama bakıyorum. Araç lazım olduğunda dükkanda ne varsa onu alıyoruz. Bana sıra gelmiyor şoförlerim çook 😅😏
Biyerinden en ufak ses gelse tamirdeyim. Bazıları gibi kırılana kadar kopana kadar idare etsin demem. 7 ayda 20 bin lira harcadım, 12-13 bin sadece bakım için, 7 bin lira modifiye için.