Bugün hava filtresi ile polen filtresini değiştim. Meğerse çok basit uygulamaymış. Motor yağı, yağ filtresi, yakıt filtresine ise bulaşmadım. Biraz uğraştırıcı duruyor.
Krikoyla kaldırılıp yapmasına yapılır da işi tehlikeye atmamak lazım. 🤨
Aracınızın periyodik bakımlarının bir kısmını ya da tamamını kendiniz yapabiliyor musunuz?
Muayeneye birkaç gün kala neler yaptırılacak, neler değiştirilecek onların listesine göre çoğunu sanayide yaptırıyorum. Sadece antifriz, eksik direksiyon hidroliği, motor yağı eklemelerini kendim yapıyorum. En kötü risk, arabamın LPG tankının değişim maliyeti. Normalde bin lira istenirken, ustalar 3-4 kat istiyorlar. Tankı değiştiremeden arabayı satmayı düşünüyorum.
Saydıkların hepsi kolay; lakin arabayı tasarlayan mühendisler zor yerlere koydukları için zorlar. Arabam olsa kendim yaparım veyahut motosikletim olsa.
Yok hiçbirini ben yapmıyorum yapamıyorum hepsiyle babam ilgileniyor müdahale etmiyorum ben haha pek ilgimi çekmiyor o tarz konular merak salmıyorum sıkıcı ve yorucu geliyor bana sağ ol babam hellediyor hepsini zorunlu şart bir şey tabe gerektiğinde kendimde yaparım elbette ama keyfimin kahyasının veliaht prensesi şu an bunu yapmak istemiyor 👸🌿
Araba lüks oldu artık benim bile satasım geliyor. Yine de ayağınızı yerden kesen bir araba olsa yeterli kötü günde en iyi dost oluyor. TC şartları temel gıda da bile ağırlaştı. :/
Araba kendine geliyor. Motor yağı, filtreler değişince çekiş gücü, performans artıyor. Daha az yakıt harcar. Araba dile gelse üzerimden yük kalktı be dostum derdi. 😂