çok uzun tutulan 5. vites oranı sayesinde araç 100 ile giderken 2000 devir çeviriyor. başka araçlar aynı hızda 3000 gibi devirler çeviriyor. benim aracım ise 3000 devir de 150 ile gidiyor. yani uzun yolda hem çok ekonomik hem de çok konforlu. Koltuklarda bulunan ufak çaplı yaylanma sistemi. Bozuk yollarda, amortisörler sert olduğu için böyle bir sistem koyulmuş heralde. Çok fazla darbeyi kesmesede insana hoş geliyor.
Yaa Sevilmez mi? O bebiş 😅 Opel Vectra C var bende Sevdiğim Yönleri öncelikle tasarımıni çok seviyorum (tasarım göreceli kavramdır) Tabi Opellerin En Güzel Yanı şu ki Kapıları genellikle ağır oluyor hemde bayağı ağır bunun avantaj olası kaza çarpma da güvenlik sağlıyor İnce olsa Allah korusun yolcu veya şoför Ağır yaralanma alabilir Kaza Geçirdi Bizdeki Vectra C Sadece Ön taraf da ufak hasar oldu Kaput tampon farlar değişti ama cam falan kırılmadi şükür bazı araçların kazalarını Görüyorum da çok kötü cidden Araç elma gibi parçaya bölünmüş burada gözüme girdi opel Sağlam olmasıyla Astra da böyledir örnek opel segment ayırmaksizin Astra Vectra da çok sağlam üretiyor Insignia var şimdiler o daha sağlam tabi tam tank
Pek çok özelliği var ama en önemlisi sanırım otomatik fren özelligi. Dalginligina denk gelir de öndeki araca o anki suratinin yarısı kadar mesafe kaldığında uyarı sistemi devreye giriyor. Baktı sen frene basmıyorsun hız/4 km kaldığında kendisi otomatik frenliyor. Dolayısıyla kasti yopmadigin müddetçe öndeki araca çarpma ihtimali yok gibi. Aynı şey ani önüne çıkan köpek ya da başka hayvanlar için de geçerli. Bu otomatik uyarı ve fren sistemi sayesinde çok kazadan kurtuldum.
Ben kendim tamirci değilim hiç sanayide de calısmışlığım yok ama kendim biseylerle uğraşmayı falan severim sürekli araç değiştiririz ve genelde bu araçların tamir bakım ve onarımı kolaydır birçok işli kendim yapabilmeliyim ve yapıyorum da 🙂
Benzin+LPG'li arabamın dizel araba kadar az yakması. Üstelik tek uçuş uçak bileti fiyatına A'dan B'ye rahatlıkla gidip gelebiliyorum. Ankara-Balıkesir uçak bileti fiyatına Eskişehir-Erdek gidiş dönüş yapabiliyorum.