Araç aşırı yüklü olacağı için sizce 100 km'de 6 litre kadar yakar mı? Tem otoyolunda 90 ya da 110 km gibi bir hızla hız sabitleyici ile gitmeyi düşünüyorum. 🤔
Daha önceden yüklü bir şekilde uzun yol tecrübem olmadı. 🤨
1,4 dizel fabrika verisi şehir dışı 100 km'de 3,4 litre olan araç, 5 kişiyle bagaj full dolu 1000 km'de ortalama ne kadar yakar?
Tahmini söylüyorum 5,5 lt yakma ihtimali yüksek gibi duruyor çünkü uzun bir seyahat söz konusu ve sen hızı düşürmen gerekiyor daha az yakması için ama bu sefer hız azalınca yol uzayacak o yüzden göze alacağın yakıt tutarı biraz yüksek heleki birde yakıt fiyatları yüksek olduğu için bence o 5 kişiyi uçakla ya da otobüs ile götürsen ve gittiğin yerde araç kiralasan daha karlı olur gibi duruyor bunu değerlendir sözümü yabana atma tecrübe konuşuyor 😇🙈🤪
5 kişilik otobüs bileti daha pahalıya patlıyor yalnız 😅 Gidiş geliş 1,000 km yapacağım. 100 km'de 6 litre yakmasına bile razıyım. Arabalar 90 km hız sabitleyici ile en düşük yakıtını harcıyor. Gazdan ayağı çekince iş çözülecek gibi duruyor. 🤪
Motor hacmi küçük olduğu için yüklü olunca zorlar ve fazla yakar eğer rakım yükseliyorsan 6yı geçebilir. Düz ise 6 yakar. Eğer rakım düşüyorsa 6dan biraz az yakar 5.7 gibi. Tahminim net 6 litre yakar. 1000 kilometrede 60 litre yakar ve şu an 1200 TL yapar
Artık şehir dışına çıkmak ülke değiştirmek gibi oldu. 😶 Ben sadece nikahtan yanayım. Düğünler komple kalkmalı şu devirde eskisi gibi sıkı akrabalık bağları da kalmadı. İnsanlar çok değişmiş durumda tabi kendi gözlemim.
Ana Sayfa > Arabalar > Sorular > 1,4 dizel fabrika verisi şehir dışı 100 km'de 3,4 litre olan araç, 5 kişiyle bagaj full dolu 1000 km'de ortalama ne kadar yakar?