+1 yıl#SelammGençlikk 🍀
Bu bence alan kişinin daha çok eril mi dişi mi enerjisinin ağır basmasıyla alakalı olabilir. Daha çok kadınsı tarza mı veya erkeksi tarza mı sahip ve alacağı otomobilde aradığı tarz kadınsı mı erkeksi mi tarzda olsun ister? Bunlar elbette var ama günümüzde araba alacak kişilerin tek baktığı özellik az yaksın abi. Az yaktıktan sonra kimsenin cinsiyeti takmadığına eminim 😂😂 #TubaSueda 🍀01 Yorumla- +1 yıl
Son soruma beklerim desteğe ihtiyacım var ✨🌸🙏
En İyi Cevaplar
Arabalar konusunda 877 cevap paylaştı. işte geldim sorunuza, bence arabanın erkeği kadını olmaz bu toplumun bize dayattığı klişelerdir mesela bi erkek pembe renkli araba almak istemez ya da cebi pembe olsa elinde tutarken bile utanır bu yetisirken gördüğümüz öğrendiğimiz tukakalardır yani bizi ötekileştiren, iyi hatırlarım eskiden bi Nissan primera mız vardı ve pembeydi sırf rengi pembe diye babam arabayı satmıştı keşke dursaydı çok güzel arabaydı
Tekrar yazayım arabanın kadını erkeği OLMAZ 😊07 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler, hoş geldin 🤗
- +1 yıl
hosbulduk 😊
- +1 yıl
astra per aspera nın anlamı astral için kaba mı?
- +1 yıl
Ben gogıl dan öyle cevirdimde
- +1 yıl
Anlamı zorluklardan sonra yıldızlara ulaşmak
- +1 yıl
Hangi dilde bu?
- +1 yıl
Son soruma beklerim desteğe ihtiyacım var 🙏🌸✨
+1 yılCinsiyetçilik olur ve ben buna karşıyım. Tamam kadının rengi pembe, erkeğin rengi mavidir yakıştırmasında bir sıkıntı yok, bunu herkes kabul etmiş zaten. Mesele sınır aşıldıktan sonra doğuyor. Örneğin “Kadın dediğin pembe araba kullanır.” Denildiğinde, bu düpedüz cinsiyetçiliktir ve bu büyük bir sıkıntıdır.
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılbazı arabalar dizayn olarak gereğinden fazla süslü veya feminen duruyor o nedenle öyle deniyordur, pek bir şey diyemem zira arabalara ilgim yok daha çok motor seviyorum, araba sadece bir araç benim için A şehrinden B şehrinen rahat kazasız belasız ve biraz da fiyakalı şekilde gitsin yeter.
01 Yorumla- +1 yıl
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
91Cevap
+1 yılBkz. Arabaların cinsel organı var mıdır?
Şahsi fikrim ve gözlemlerime dayanarak söylüyorum evet vardır. Lakin bu arabanın tasarımının feminen veya maskülen duruşu ile alakalı değil aksine kullanım alışkanlıklarına göre belirlediğim bir konu. Misal İstanbul gibi yoğun trafiğin, rampaların, yokuşların, daracık sokakların olduğu bir ilde Passat, Mondeo, SuperB, Talisman gibi d segment bir araç kullanacak kadın sayısı sınırlıdır, lakin honda jazz, polo, clio gibi b segment hatchback model bir araç, hele de otomatik vitesli ise kadınlara daha çok hitap edecektir. İstisnalar elbet vardır lakin kaideyi bozmaz.11 Yorumla- +1 yıl
- Arabalar konusunda 677 cevap paylaştı.
+1 yılArabanın erkeği dişisi olmaz diye düşünsek de erkeksi ve kadınsı otomobiller vardır bana göre. Şöyle örneklendirelim
ilk iki araba 1974 model iki spor araba. Chevrolet Corvette ve Ford Capri
birincisi erkeksi, ikincisi kadınsı arabadır.
sonraki iki araba ise Mini Cooper cabrio ve Fiat 124 Spider cabrio. Mini kadınsı, Fiat erkeksi duruşlu arabalar.
Tabi bu benim görüşüm

14 Yorumla- +1 yıl
Bu arada beni takip etmediğin için takipten çıktım. Bilgin olsun 😊
- +1 yıl
Haha sorun değil 🙏🌸👸
- +1 yıl
- +1 yıl
Llink atarsan bakayım
+1 yılAslında arabanın kadını erkeği olmaz !
Sadece bayanlar genelde otomatik vites
ve şehir içinde daha rahat park edebileceği
B segment olarak adlandırılan araçları tercih ederler.
Mesela micra, hyundai i10, pejo 206-208, Kia picanto tarzı bu sınıfta tercih edilen araclar bayan arabası diye adlandırılan araclardır.
Hb ya da Mpv sınıfını tercih ederler.
Son sorunuz bu ise gelmiş oldum😊21 Yorumla- +1 yıl
Arabanın kadını erkeği olduğunu ben de düşünmüyorum. Bazı modeller için yapısı ve rengi itibariyle yapılı, güçlü olmadığı için; kadın arabası diye nitelendirilebiliyor. Oysa araba arabadır ve her araba hem kadına hem de erkeğe göredir bence diyorum. 😊
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılBen arkası kısa olan arabaları kadına daha çok yakıştırıyorum bu arada boyum 1.55 arabaya ayaklarım yetmiyor bu boyda olup araba süren var mı çok istiyorum sürmek
11 Yorumla- +1 yıl
Bence olur çünkü bu kadın ve erkeğin genel tercihlerine göre yapılmış bir şey mesela ben siyah jeep gibi heybetli araba severken başka bir kız da belkide pembe mini Cooper seviyordur şu araba kızların demek de o arabaya erkeklerin de binemeyeceği anlamına gelmiyor tabii tam tersi için de aynısı geçerli sadece hernasıl belirli bir istatistiğe göre ortalama sonuç bulunuyorsa bu deyimlerin de bir istatistik sonucu ortaya çıktığını unutmayalım yani haklılık payı var
01 Yorumla- +1 yıl
Arabanın kadını erkeği olmaz. Sırf bayanlara mahsus araç üretilmiş midir? bilmiyorum.
Bu tamamen uyum meselesi. Hani birtakım elbise vardır herkese yakışmaz ya da bir gelinlik herkes de güzel durmaz. Bu birazda göreceli bir durum. Sana göre bana göre değişir.01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılYoo bence yok bi erkek veya kadın olduğu araba için farketmiyor zaten. Kullanabiliyosa tamam sorun yoktur. Ve bence kadınlar güzel kullanıyor. Kötü kullanan da var ama erkeklerde de kötü kullanan var sonuçta. Cinsiyetle alakalı değil. Büyük küçük araba o da farketmez
01 Yorumla- +1 yıl
O yakıştırmayı Türkiye'de kendileri çıkardılar. Benim orada yaşadığım senelerde araba alan ya da isteyen kadın arkadaşlarım hep şöyle küçük, hatchback olsun kadın arabası işte yaa diye kendileri özelleştiriyorlardı. Yoksa Avrupa'da ne kadın şoförler var versen tank kullanır. Özür dilerim ama o tamamen sizin kendinize yakıştırmanız.
02 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Bir soru sorulduğunda insan karşıdakinden cevap bekler. Cevabı veren kişi de cevabına yorum bekler. Sem her soruna verdiğim cevabın altına son soruma da beklerim yazıyorsun. Bu saygısızlıktır. Verdiğin cevabı önemsemiyorum ben sadece cevapların sayılarıyla ilgileniyorum demektir. Ben saygısızlığa tahammül edemem. Bu nedenle artık senin sorun olduğunu gördüğüm hiç bir soruya yanıt vermeyeceğim. Saygılarımla...
Arabanın kadın veya erkek için olanı diye bir şey yoktur ama uygunluk diye bir şey vardır.
Bana göre Fiat Panda ve Toyota Yaris tam olarak kadın arabasıdır. 😊05 Yorumla- +1 yıl
Nissan micra🤔
- +1 yıl
Bak bu iki araç tam kadın işi diyorsun, hani kadını/erkeği yoktu?
- +1 yıl
- +1 yıl
Bu kadını görünce arabaya bakmaya unuttum
kadınlar genelde ufak tefek şık renkli araba seçer.. erkekler ize karizmayı ön plana çıkaran arabayı tercih eder benim tercihim kesinlikle
chevrolet ımpala 1967
1967 Ford Mustang
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılarabanın kadını erkeği olmaz tabi. yalnız kullanım açısından kadınlar biraz daha rahat araba ister. tofaş, honda s2000 veya mitsubishi evo falan kullanmazlar herhalde. ufak, otomatik araba tercih ederler. renk olarak da tercihler değişebilir. şöyle bir şeyde var kadın tır şoforleri bile olabiliy
01 Yorumla- +1 yıl
Yani bu tarz varlık açıları aşırı cinsiyetçi. Gereksiz bir söylem. Her iki taraf için de.
11 Yorumla- +1 yıl
Yok tabi ki bu tarz ufak şeyleri ayrıştırmak kötü bir şey..
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılTabiki hayır. Araba arabadır evet. Hangisini beğenirsen onu alırsın
12 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Tabi
+1 yılBence olur. Mesela Mini Cooper, Ford Fiesta, Volvo tam bana göre.🐣
11 Yorumla- +1 yıl
Olmaz belki ama bu boyumla jeepten insem komik durabilir 😂
17 Yorumla- +1 yıl
Bence çok tatlı olursun 🤣
- +1 yıl
Şey yapalım senin için 50 cm katlanır merdiveni arabadan inmeden önce kapını açıp önüne koyalım öyle in 🤣🤭hahahaha
- +1 yıl
🤣🤣O zaman jeep i ben alıyım sana mercedes bmw felan verelim. Öff ne ka güsel olur
- +1 yıl
Canımm son sorumada beklerim 🌸🙏desteğe ihtiyacım varda
Arabalar konusunda 330 cevap paylaştı. Anneme araba alıyoruz 2016 senesinde her girdiğimiz galerici araba gösterip tam bayan arabası çok temiz küçük vs deyip durmuslardi
12 Yorumla- +1 yıl
Ahha 🤣güzel ziyaretin için çok teşekkür ederim 🙏
- +1 yıl
Olur bence..
Oluyor da mesela siyah bir mazereti, naif hanımefendi hır kadınla uyumlu değil ama o kadın o arabayı kullanıyorsa hırçın bir etki bırakıyor sende. Yani aslında öyle bir algı var ama algiya zıt hareket eden kadınlara hastayım..01 Yorumla- +1 yıl
Arabanın rengi modeli için kadın arabası demek doğru olmaz. İçine girince anlaşılır o fark... O da bazen.
Eniştemin arabası müzeliktir, bir iş arkadaşım olan kızın arabasına işesem hastalık kapmaktan korkarım.05 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Fenomen olunca ne oluyor ki🤣
- +1 yıl
Hem arabalar konu etiketinde heniz daha fenomen olmadım destek plis
- Arabalar konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılKadın arabası dedikleri arabalardan hoşlanmıyorum.. Arabanın cinsiyeti mi olur ya.. Ben genelde unisex takılıyorum.. Keyifli geceler..
10 Yorumla
+1 yılArabanın cinsiyeti yok ki cinsiyet ayrımı olsun bu bir mağaza reyonu degil ki kadın erkek ayrılsın :D
10 Yorumla
+1 yılArabaların cinsiyeti olmaz. Sadece bazı kadınlar minyon arabaları tercih ediyor o kadar. O yüzden de toplum "kadın arabası" diyor bazı araba modellerine.
01 Yorumla- +1 yıl
Arabalar konusunda 15,6b cevap paylaştı. Bazen çok küçük arabaları kadın arabası olarak kabul ediyorum. Özellikle Citroen C1, Peugeot 107, Hyundai i10, kısmen Suzuki Maruti. Daha büyüklere bir şey demiyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılArabanın sadece değil her konuda kadınlarımız on planda araç kullanan bayanlara saçma yorum yapan beyler araba ustaları herkesin alani vardır. kadinlar kadar becerikli yemek yapan %90 erkek yok kimse size kesin odun erkektir demiyor ha kadınlar da aşçı değil ha
01 Yorumla- +1 yıl
Bence olmaz. Her marka ve modele cinsiyet fark etmeksizin binilebilir. Özellikle kadınlar için veya erkekler için üretilmiştir diye bir şey yok sonuçta.
03 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Çok dankeşön🙏✨🌸
+1 yılBiz evdekiler olarak araçlarımıza isim bile taktık😄
ve tecrübeli olan kadınlar ya da erkekler için öyle bir kural yok , genelde o tabiri acemiler için kullanırlar👍🏻01 Yorumla- +1 yıl
Ehliyete yazildiginizda kadın erkek diye ayrı sorular çıkmıyorsa. Arabada da kadın erkek diye bisey yoktur
11 Yorumla- +1 yıl
Ya bana göre bu tabir doğru. Çünkü ben Mercedes tarzı arabaları, erkeklere yakıştırıyorum. Mesela mini cooper, nissan juke tarzı arabaları bayanlara. Bende Nissan juke istiyorum.🥲
10 YorumlaBence olur nasıl olur şöyle olur isteyen istediği arabayı kullanır ama kadınlara yakışan minik sevimli arabalar vardır onlara tam kadın arabası denebilir yani ben bir problem görmüyorum tatlı yakıştırmalar oluyor.
01 Yorumla- +1 yıl
- Arabalar konusunda 935 cevap paylaştı.
+1 yılDünyada hiçbir şeyin tamamen kadın ya da erkek için olduğuna inanmıyorum
10 Yorumla
+1 yılBende farkı yok
zevk meselesi isteyen istediği arabayı alır
ama renk meselesi farklı erkeğin pembe bir araba istemesi biraz farklı kaçabilir01 Yorumla- +1 yıl
Türkçe kadın erkek ayrımı yapmayan cinsiyetçi olmayan bir dilken kadını erkeğini zihin ayrımcılığa uğratıyor.
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılArabanın kadını erkeği olmaz aslında ama bazı şirin güzel renkte olan minik arabalar var tam bayanlara göre
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılOlmaz, ben araba sürmeyi kocaman bir panelvanla öğrendim yeri geldi traktör kullandım yeri geldi kamyon. 3 sene günlük olarak pickup kullandım. Gün oldu mini kullandım.
00 Yorumla
+1 yılVar tabıkı passat kullanan bi kadın olabilir mi 😱😱😱 kadına yakışan en güzel araba jeep lerdir mini cooper ya da
02 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Hıııı sen beğen bari xper gelsin 🙄
Arabalar konusunda 396 cevap paylaştı. Aslında olmaz ama küçük arabalar genelde kadınlar tarafından tercih edildiği için böyle bir tabir kullanılıyor
01 Yorumla- +1 yıl
kız arabası tabirine katılıyorum. pembe arabalar veya işte fiat500 .. en azından erkeklerin gözünde bu ayrım var bence.
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılArabanın kadını , erkeği olmaz tabiki. İsteyen istediği arabayı kullanılır. Bu kadınlara özel ya da bu erkeklere özel denmesi yanlış olur.
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılŞöyle pembeli araba ise kadın arabası olur genelde. Ama genel olarak bence kadın erkek arabası yoktur.
01 Yorumla- +1 yıl
Bence el arabası modifiye erkeğe çok yakışıyor kadinada bebek arabası full artı full paket ABS asd ABC ags falan filan
12 Yorumla- +1 yıl
+1 yılErkekler tarafından rağbet gören arabalar var bir de kadınlar tarafından rağbet gören arabalar yoksa araba arabadır kadını erkeği olmaz
01 Yorumla- +1 yıl
Tabiki de olur her araba bir deyil bayan arabası kibar ve konforlu olandir
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılOlmaz Bence Ancak Bir Arabayı Kendi Zevkine Uydurmuş Olursun Arabanın cinsiyeti olmaz çünkü 🤣
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılArabanın kadını erkeği olmaz sadece konforlusu konforsuzu olur oda cebine bağlı
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılAraba arabadır tabide bu resimde dikkat çeken araba değil😀
02 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Tamamdır😀
- Arabalar konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi challenger mesela kadına pek uygun degıl yakışmaz diyelim.
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılKadınsı arabalar.. görünüm itibariyle daha minnak sevilesi oluyorlar.
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılVar daha estetik arabalar kadın arabası olarak geçer mesela doblolar bildiğin erkek arabası
01 Yorumla- +1 yıl
Yanlış mesala tir otobüs kamyon kullananlar var o söze katilmiyorum
01 Yorumla- +1 yıl
valla m5 kullanan kadında gördüm o yüzden şaşırmam 😂
01 Yorumla- +1 yıl
Olur olur
Minik arabalar garilara yakışıyor bak01 Yorumla- +1 yıl
Normalde olmaması gerekiyor ama benim için böyle bir kavram var, büyük araç kullanamam
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılYani kadını erkeği olmaz da ama bayanlara mini arabaya binince daha tatlı oluyorlar😊
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılOlmaz diye düşünüyorum herkes istediği arabayı alır ve kullanır tercih ve zevk meselesi.
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılEvet olur. Sedan modeller bir iki model hariç kadınlara pek gitmiyor.
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılKısmen olur.
Şart değil ancak genel yönelimler diyelim04 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Jfjdjd ne desteği
- +1 yıl
Görüş desteği ksjsjsj
- +1 yıl
Fenomen olcam benn🤪
Bu şey gibi düşün ona bu yakışır anlamında :) son soruma gelir misin demişsin
03 Yorumla- +1 yıl
Evet, hoş geldin dankeşön
- +1 yıl
- Arabalar konusunda 559 cevap paylaştı.
+1 yılMicra genel de siz kullanıyorsunuz.. Ama yeni kasa efsane
https://youtu.be/8S3m52woqr001 Yorumla- +1 yıl
+1 yılOlur bence erkekler küçük basık arabalara sığamıyorlar iki büklüm oluyorlar resmen 😄
10 Yorumla- Devamını Gör (65)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat