Hafıf beyaz dumansa sıkıntı yok yoğusma ıle alakalı ama arac ısındığı zaman devam edıyorsa silindir kapak contası ve su sızıntı testi yapılmalı.. Çapak vs demır parçaları ıse büyük sıkıntı motor blogunda gömlek ve yataklarda çatlak vs olabılır Buda büyük masraf demektır
@nrsyh Aracınızın egzozu beyaz duman çıkarıyorsa motorun silindir kapak contasından kaynaklı bir arıza söz konusu olabilir. Contanın yanmış, bozulmuş ya da yanlış takılmış olması ihtimalleri, silindir kapağı ile motor bloğu su kanallarının birleşim yerlerinden su sızıntısı yaşanmasına neden oluyor.
Arızalandığında veya yağı suyu azaldığında bakım yaparım. Haricinde bakım masrafı yapmıyorum. Yazın ayda 2-3 kez yıkarken, kışın hiç yıkamıyorum. Yağmur kar bekliyorum. Yıkayacak olursam araba aşırı kirlenince yıkarım.
Para varsa şart. En zor yenileme kaportadır. Aracın boya giderse satamazsın. Yaptırsan söktürmesi, boýası, beklemesi, masrafı ölüm. Boya bakımına ve motorda kaliteli yağ ve koruyucu kulkanmaya para hesabı yapılmamalı.
4 ayda bır pasta cıla + perıyoduk bakımlar yetkılı servıste + her bakımda organık kırmızı antıfırız degısımı.. Bızım ulkemızdekı araçların % 50 sınde belkı antıfırız yok ve sadece su ıle kullanılan arabalardan uzak durun..