Arkadaşlar Merhaba Sizlere Sorum olacak Kullanmış olduğumuz Opel Vectra C Aracimiz Çalışırken Bu rölanti devrinde çalışıyor bana düşük gibi Geliyor Sizce sorun mu var yoksa normal midir bu ayar Motoru 1.6 Motor bu arada 2004 model 100 HP güç 150 Nm torka sahip Kullanıcılar sizden özellikle görüş gelirse sevinirim fikri olan herkes görüşünü paylaşabilir tabiki
LPG varmiydi araçta.. LPG'de kullanıyorsan eğer araç biraz ısınıp gaz beynine sıcak su gitmediği için kışın soğuk havalarda ilk calistirmada bu problemi yapar isinana kadar.. ama isindiktan sonra her rolantide bunu yapıyorsa ya rölanti ayarı kaçmış ya da rölanti motorunda bir sıkıntı var demektir.. genellikle bu problem daha çok karbüratörlü arabalarda olur kış aylarında..
LPG Hiç Takılmadı Her zaman benzinde çalıştı Araç Gidişte çalışmasında Hiçbir sorun yok Zaten benim sorum resimlerde ki bu devir aralığı normal mi Diğer Vectra C 1.6 olanlara baktım geneli bu devirde çalışıyor
Şöyle Söyleyim Maşallah Araba normal gidiyor Stop etme durumu Olmuyor Yani Sadece Dururken çalışıyor ya o zaman bu rolanti devrinde Çalışıyor Bu normal mi İnternette baktığımda diğer Vectra C 1.6 olanlarda böyle bu ayarda çalışırken gördüm
Motor silkelemiyorsa sorun normalde 800 900 devire ayarlanır. Motor rahat çalışmıyorsa silkeleme vs varsa rölantide git tekrar ayarlat. Rölanti ayarı motor sıcakken yapılır. Bi sorun yoksa devam et
Yani Bu 1.6 Motorun Kendi ayarladığı rolantisi mi Kalkış da zaten sorun Yaşatmıyor maşallah güzel kalkiyor sadece Devir düşük olduğundan Debriyajla kaldırmak daha dikkat istiyor motor 1.6 100 HP 150 Nm torka sahip motor
O devir dusuklugunden degil benzinli arabalarda gaza yuklenmek gerek biraz kalkislarda, dizel arabalar daha torklu oldugu icin gaz vermesen bile arac kalkiyor ayagini debriyajdan cekince
Evet Dizel Araçlari Bu yüzden Çok Seviyorum Rölanti biraz yüksek de çalıştığı için Debriyajla kalkış daha rahat Oluyor Benzinli de kalkış Oluyor ama stop edecekmis gibi oluyor biraz gaza basmayınca hiç