Hava çok soğuk olduğu için 20 dakika falan arabayı çalıştırıp bekliyorum ısınmasını daha kısa nasıl beklerim biraz üşüdüm de😅

Arabayı çalıştırdıktan 30-60 saniye sonra yola çıkabilirsin.
Araba ısınsın demelerinin sebebi şundan aslında , soğuk arabayı sıkıştırmayacaksın demek istiyorlar.
Blok çatlatabilirsin ama nazik nazik yola çıkabilirsin daha çabuk ısınır.
Arabanız dizel mi? Benimki 2001 model benzinli ve minimum 20 saniye bekleyip hemen yola çıkıyorum. 1,5 km sonra iyice ısınıyor. Dizel arabalar çok geç ısınır ve 5 km gidince ancak ısınır.
Cevap
47Cevap
Aracı çalıştır, 2,3 dakika bile düşük viteste yola çık sonra sonra hızını arttır.
Saçmalık. Makine muhendisiyim ve yıllardır bu islerle uğraşırım. 20 dk bekle diyenler boş konuşuyor toplumun geneli gibi ilkokul mezunu cahil profesörler. En fazla 1 dk sonra yola çıkabilirsin.
Bi arkadas tlfon la araba calştrma yapmış evdesin ve arabaya bir cihaz takıyor arıyosun otomatikman calıştiryor aracı vdyolarini izledim çok kisi memnun
20 dakika çok değil mi ben 2 dakika falan bekliyorum
Ama çok soğuk çevremdekiler bekle diyor
Çok fazla bence baya fazla yani
Öyle mi diyorsun
Evet araban yeni model mi?
Evet 1 haftalık daha
O zaman çok beklemene gerek yok 5 dakika falan beklesen yeterli benimkide 3 yaşında 2,3 dakika yetiyor
Sen hangi arabayı kullanıyorsun peki
Kia Sportage kullanıyorum şu an yakında motor’a geçicem ısıtma derdim hiç olmuycak
Normalden konuşabiliriz miyiz etrafımda araba kullananan tek kızım bir tane arkadaşım olsa hiç kötü olmaz 😅
giyimin özell miwe soğuk havalarda5-10dakika motor biraz rolanti de çalışsın ve aniden tam gaza yüklenme..
Böyle mantıklı değil, 2-3 dakika olduğun yerde bekleyip hareket et, durduğun yerde benzin yakarsın yoksa.
Harekete geçmedikçe motor ısınmaz.
Muhtemelen turbo dizel aracınız, turbonun sağlığı için ilk çalışmada ve stop etmeden önce 1 dakika rölantide çalıştırın.
Araçıni 5 dakika çalıştır motor yağı dolaşın diye yolda giderken ısınırsın durdugun yerde araç ve siz ısınamazsınız !!
Beklersen isinmaz tabiki rolantide calisan araba 3 saatte anca isinir. Yola cikip gaz verdikce isinir araba
Arabanin isinmasi beklemek aaptalliktir. Araci calistirip 1 dk dolduktakdan sonra dusuk devir yuksek vites 10 dk arac issinir.
Aracın modeli ve yılı ne.. Yeni araçları ısıtmaya gerek yok.
Hyundai tucson 2021 daha 1 haftalık araba
Isıtmana gerek yok.. çevrendekiler bilmeden atıp tutuyor... Servise sorabilirsin.. Ayrıca el kitabında da bu yazıyor olmalı.
El kitabı çok uzun okuyamadım😅 teşekkür ederim ☺️
Maşallah Turp gibisin Üşüyor musun Hangi arabaya biniyorsun
Bin git giderken ısınır zaten sıkıştırma yani aşırı gazlama ısınana kadar yeterli
2 saat rolantide bırak arabayı sen cafeye git çay kahve iç anca kendine gelir 😊
Ben beklemem, motor çalışır 30saniye bekler yola çıkarım
2-3 dakika yeterli önemli olan sen üşüme araç çaresine bakar🌸
20 dk mı Erzurum mu orası 😂 yakıt kaldı mı gitmeye
Almanya😅
👍😂
2 3 dakika çalışsın gaza basmadan bekle sonra hareket etmeye basla en saglikki isitma yöntemi budur.😉👍
20 dakika mi one be kamyonmu arabamı bindigin 😂😂😂5 dakika sonra hamam arabanın içi cunku garajda hep 😂😂😂
98 model araba aldım yeni, 1 km gidince ısıtıyor hemen
Arabayı akşam dan sarıp sarmala üşümesin yazık 😃 sende sabah bindiğin de 10 dk çalıştırır gidersin
Araba sıfır degilse şaşmaz da yerimiz rektefiye ederiz sıfırdan toplarız 😅😂
1dk beklesen yeter sonra yola çıkabilirsin zten araba ısınır hareket halindekende stabil sicaklik 90c
20 dakika bekleyeceğine zaten gideceğin yere gidersin ya da araba soğuk madem içindesin niye bekliyorsun kandırıkçı bebek
Araba durdugu yerde isinmaz hareket halinde ısınır birdaha boylrle bir şey yapma tmm😉
niye bekliyorsun hareket et o zaten isinacak.. beklerken daha cok usursun kiyamam sana
Webasto taktır sen evden cikmadan isinmaua baslasin sicak sicak binersin 😁😁
camları battaniyeylr ört
Tatil olduğum zamanlar yapıyorum çoğunlukla bunu ama kısa vakitlerde çok uğraştırıyor
yani müzik aç dans et enerjinle ısınsın istersen
naptın barbiem
Camları ac daha cabuk ısınır 🤭
Kendi haline bırak o ısınır
Fanlı ısıtıcılardan al...
Sen binince direkt ısınması lazım halbuki 🙂👌
Camların buğulanması lazım. O zaman ısınır.
Bekleme hareket et ısınır
Biraz ara ver spora hasta olacan
Soba taktır. Kestanede yaparsın 😁
Ben osurarak istiyorum
Üstünde mont yok mu sanki
Aracın Dizelmi benzinlimi
Benzin
Benzinliyse aracın donmaz antifiriz koydunmu araca
Evet araçla birlikte verilen antifiriz var koydum ondan
Dizelmi
Benzin
Fanı aç