Dolar'ın çok fazla yükselmesi ile birlikte zamlar da arka arkaya geliyor. Akaryakıta inanılmaz bir zam gelecekmiş. Bu geceden sonra,
Benzine 1 lira 1 kuruş,
Motorine 1 lira 5 kuruş,
Otogaza 65 kuruş zam geliyor.
Şu an İstanbul'da benzinin litresi 8.65 ortalama ama 1 lira 1 kuruş ile 9.66 seviyelerini görecek. Sizin aylık yakıt bütçeniz ne kadar? Benim 500 TL civarıydı ama artık araba kontağı açmayı düşünmüyorum :/
Benzine, motorine ve otogaza büyük zam geliyor! Aylık yakıt bütçen ne kadar?
Araba yakıtı için aylık giderim 300-450 lira arasıydı şimdi olsa 700 lira zam gelse 800 olur. Yani kısacası metroyla yolculuğa devam edeceğiz. Arabanın marşına basacak para kalmıyor , parayı kriptoda tutmasak kenardaki parada eriyecekti. 🤦♂️ Hiç iyi değil bu durum..
trum dunyada brent petrol fıyatı asagı ınerken becerıksız bır hukumetın kindar para polıtıkası ıle dolaylı vergılerı yanı , elektrık su ötv artısı ile khk ile resmı gazetede yayınlayıp yetki bende lan yaptım demesı ile reel piyasalar yangın yerıdır.
muktedirin dun cıkız avaz avaz acıklaması sonrakı dolar kuru fırlayıp salı ve carsamba pıyasalarda iş yapamaz duruma geldık.
işveren olarak kahretsın sizi oy verenlerın ellerı kırılsın dıyorum.
takım tutar gıbı partı tutan mikroorganizmalar yüzünden bu haldeyız , hala adamın dötünde don yok savunuyor.
Aracım yok işe de servisle gidip geliyorum mis. Araba alıp bir de derdime dert mi ekleyeyim. Sigortası muayenesi bakımı üzerine yakıtı var babam var. Kafa rahat böyle. Diğer zamanlarda da toplu taşıma kullanıyorum mis valla. Kafa rahat. Zaten araç fiyatları haketmedikleri düzeyde. 3 e alan ertesi gün birine 5e iteleme peşine düşmüş fiyatları şişirip duruyorlar. Enayi olanlar da alıp onların ekmeğine yağ sürüyor. Ben şunu her zaman söylüyorum. Bizim millet böyle mal oldukça üstüne ne kadar binersen bin hiçbir şey değişmez. Adam benzine girdi diye kuyruğa giriyor sanki bir sonraki benzini zamlı almayacak gibi. Araba ev fiyatı artıyor diye daha çok saldırıyor hemen araba ev alalım diye. İktisadi kafa sıfır. Talebi artırırsan sen istediğin kadar yerinde zıpla o fiyatlar daha da artar.
Mevsimsel olarak benzin ve LPG harcamalarım değişkenlik gösteriyor. Yazın 2 haftada bir LPG alıyorum, aylık 250 lira harcıyorum. Benzini az tükettiğinden dolayı 2-2,5 ayda bir 100 liralık alıyorum. Kışın 3 haftada bir 100 liralık benzin, 2 ayda bir 100-120 lira arasında LPG alıyorum.
Ooooohhhhhhhh ne güzel oluyor oy veren sarıklı şeytan kulları Allah belanızı versin.. Bu arda bu zamma rağmen tek adam tek araba kullananlar sizede ohhh oluyor.. Fazla değil bir hafta binmeyin ve petrol istasyonuna gitmeyin kine girecek görün zamlar..
Valla ben bisiklete geçeli oldu bi yıl falan 🤣 Iki üç ay önce dedim hepsini 10 liraya fikslesinler yıl başına kadar zam olmasın diye ama dinlemediler beni gerçi bu gidişle yılbaşına kadar 15 i görecek 20 ye fikslesinler yılbaşına kadar zam olmasın her gün acaba bugün ne kadar zam geldi diye uyanmayak en azından 😉
Birkac ay içinde sadece yakıta yapılan zam kadar zam bile verilmez memura, asgari ücretliye. Bu kadar zam gelmişken yakıta , taksi fiyatı artmayacak mi , toplu taşıma artmayacak mi , bilet fiyatları artmayacak mi , tarladan kaldırılan ürünün surulmesi, toplanması için yakıt harcanıp ulaşım , nakliye fiyatı artmayacak mi? Peki bu artışlar vatandaşa nasıl dönecek?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hala sağda solda malum kişinin yanındayız diye destek veriyorlar. Sanki her şey yolunda da biz bi tarafımızda sorun uydurup eleştiriyoruz. Bu adama oy veren akrabalarımı, arkadaşlarımı herkesi sildim defterden. Yeter artık düşün şu ülkenin yakasından.
Aylık hiç kullanmadım desem 300 500₺ arası hergun işyerine git gel sadece. Ama bu zamlar cidden büyük sorun yarayacak zam geldikce bizde müşteriye yansıyacağını düşünürdük eskiden olsa. şu an iş yok harcama çok. Hayırlısı olsun bakalım
Keyfe keder gezıp dolaşıyorum arabayla acil bır ısım yok.. spor salonu ev cafe sahıl yerler yakın yanı aylık 300 TL fılan yakıt gıtmıyordur he gıdersede yapılabılır bırsey yok kolonya dokucek halımız yok depoya
Aracım yok. Araba kullanmıyorum. Gemi kullanıyorum. Kaptanım. Zaten yılın 8 ayı denizdeyim. 4 ay için taşıta gerek yok. Kapıda yatacak 8-9 ay ne gerek var?
Oldukça zamlı aylar oldu son zamanlarda. Bu da bir çok kişiyi sıkıntıya soktu. Yeni yıl ile birlikte maaşlarda zam olacak ama öncesinde ve yeni yıl sonrası zamlar ile maaşlar ne durumda olacak bakalım
Bi kısıtım yok ama insanın hevesini de kırıyorlar ben zaten insanları anlamıyorum 50 lira maks kar elde edicem diye bugün benzinci önünde kuyruğa girmekle uğraşacakları kadar muhalif olsalar bunlar olmazdı zaten
Her hafta depoyu füllerdim arabanın artık araba ile sadece annemler ile gidiyorum motorsiklet ile işe gidiyorum sadece onu fullüyorm bana 1 hafta yetiyor
43 litre yakıt depom var. Ayda 1 depo yetiyordu. Bu gelecek olan zamla birlikte motorin kullandığımdan 9,75 olacak litresi ve artık depoyu 419 liraya dolduracağım.. 😐
Benzin parasına yetişemediğim için dizel araba almıştım. LPG son zamnlarla beraber benzinden daha pahalı hale geldi. Ben de şimdi tezekle çalışan araba var mı diye aramaya başladım.