Eskiden sürekli parça parça alıyordum. Ne yol yaptığımı anlıyordum , ne aracın tam olarak ne yaktığını ama son 2 seneden beridir depoyu sürekli fullerim böylelikle aracın ne yaktığını ne kadar agresif kullandığımda yakıt tüketiminin ne kadar arttığını anlayabiliyorum. :)
Mecbur fullüyorum, birde az yakıtla gidip depo dibi kalıntıları dizel aracımın enjektörlerine zarar vermesin diye. Yoksa masraf çıkartabilir ciddi anlamda bana😊
Bu yüzden fullüyorum, elbet pahalı ama fulleme 370TL civarı. Ben depo yarım seviyesinde ya da biraz altı olunca fullüyorum🌼
İşim gereği depoyu hep doldurmam gerekiyor. Ancak eskiden soyle yaoardim. Boş depoya çeyrek depo koymak yerine dolu depo çeyrek azalınca tekrar koyardım. Böylece hem depom dolu olurdu hem de az yakıttan dolayı arızalanması muhtemel parçalar arizalanmaz, deponun üst kısmı küf yapmazdı.
Pek kimsenin bilmediği bir açık var. İnsanlar genelde depoyu fulle diyor ya da litre olarak söylüyor. Fakat benzinciye fiyat olarak söylerseniz hep aynı oranda yakıt koyduğunu göreceksiniz. Mesela ben fulle dediğim zaman parası hep artıyor. Ne zaman ki 50 liralık demeye başladım gerçekten karlı oldu ⛽
en son 07,10,2021 tarıhınde powpacıya dedıw fulle bende bıde toyota aurıs var hanıma dedım gel aracımızı bir süreliğine değişelim sen çok gezmiyorsun zaten dün benım arabaya yakıt alıcak dedım barı hazır almışken fulle ben dedıw sana eft yapcam dıo ne eft si e dıyoun neyse onra kpattm 1o dkıka ona benı arıyo aşkım sen bana eft yaptın mı :) once heveslendi sandı kendı arabası gıbı 300 tl doluyo depo
Bayadır depoyu fulletmedim galiba :D Önceden arabayla baya çıkardım da bu ara pek çıkmıyorum çünkü yakıt yetişmiyor :D Çıktığım zamanlarda da genelde 50-100 atarım.
Aslında hususi zam gelecek diye gitmedim düzenli alışveriş yaptığım tek petrol var. Her gittiğimde aracı temizlerler. Evden çıkınca 4 dk sonra petrol yol üstü para varsa fulle 😊 maksat para olmasa da yakıt olsun ki işleri halledelim
Hep yaptığım şey. Depoyu fullerim, bitene kadar kullanırım, ışık yanınca yine fullerim. Arada hiç yakıt almam. Ama en sondan bi önce aldığımda 320₺ye fullediğim depo en son aldığımda 360₺ ye fullendi.