Zamanında para biriktirip bir tane sıfır araba aldım. Daha sonra değiştire değiştire yükselttim :D
Şu an almak imkansız olurdu.. En ucuz sıfır araba Egea, o da 175 binden başlıyor :D54 Yorumla- +1 yıl
Egea'ya 175.000 TL de verilmez yahu, 60 aylık asgari ücret, 12-14 aylık mühendis maaşı. Almanya'da 60 aylık asgari ücretle (90.000 euro) alınabilecek sıfır araçları düşünsene
- +1 yıl
zaten kullandıkça arabanın değerinin artması sadece bizde var. Almanya'da 5.000-10.000 euro ile alınabilecek 2. el arabalara baksan dibin düşer
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılSuanda araç getiren firmalar da hiç araba yok paranız olsa dahi alamazsınız sadece galerilerin elinde sıfır araç bulabilirsiniz onlarda normal getiren bildiğimiz şirketlerden aldıkları rakamların üzerine 50.000 TL ekleyip satışa sunuyor iyi olanı 30.000 TL en az kar ile satısa sunuyor sene basında muhtemel gelecek araçlar için simdiden cok fazla sıra var ve örnek gelen araba 10 adet sırada 400 kişi var ve bunlar cogu galeri ve tanıdıkları olan insanlar yani normal biri sıfır arabayı galeri dısında alma imkanı bulamaz. Bu sadece vergi artısı değil serbestlik kontrolsüzlük nedeni ile olusan bir rant ve ülkede toplu hareket etme yeteneği olmadığı için daha cok fiyat artısı olacak simdi imkanı olan sıfır araba alsın altından fazla değer kazanacak seneye de aynı tablo deniyor. maalesef durum bu ve 2. el içinde bu durumun etkisi devam ediyor. Ülkenin kötü durumu içinde birileri rant saglıyor ve bizler buna izin veriyoruz. Bol şans. Herkese.
24 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu arada bu durumun olusma nedeni zamanında çinim çip üretmeyisi olsada bunu besleyen bizleriz. Benim fikrim bu.
Cevap sahibi+1 yılbir şey daha benim araba da evde alma imkanım var ve sahibim bu durumun iyi olduğu anlamına gelmiyor ben her arabanın sıfırın alırım diye hersey yolunda demek de hainliktir ülkeye millete. bu durumlar normal değil ve iyiye gitmiyoruz her sektör de bu geçerli..
Cevap sahibi+1 yılNedeni ni yaratan Şu an ki rantlar evet geçerli bir neden zaten var araç az normal olarak arz talep söz konusu olunca fiyat yükselir ama ek artıs rant sağlayanlar ve bizlerin buna izin vermemiz ile oluyor zaten örnek getiren firma zaten vergisini vs verip 250 ye getirdi aracı normalde 150 yine vergi ile gelecek olan araba 250 oldu galerici aldı az olan aracı 300 fiyat ile satıyor veya bekletiyor 320 ile satıyor buna izin veren biziz demek istediğim alma galeriden bekle galerici bekletsin elinde kalsın şerefsizlerin sonra bak fiyat 300 değil 270 olacak veya 260 olacak normal olan da cok pahalı ama bu ek durum için söylediklerim. Ayrıca bu pahalılık dünyada sorun ancak biz gibi ülkelerde sanıyorum bukadar fazla rant kapıları oluşuyor ve pahalılık daha fazla yansıtılıyor. Sakın bu yorumda da beni hükümet yanlısı sanmayın da. :) asla Arap seviciler den heleki olamam da. Neyse bakalım neler olur bol şans iyi akşamlar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
101Cevap
+1 yılArabam var zaten ama şu bir gerçekki her yıl araç fiyatlarına en az 5 milyar zam geliyor parçaları vergi yakıt vs vs derken bulutlarda rakam elindeki aracı satsan başkasını geçtim akranı ya da aynısını almaya 5 milyar para katman gerekiyor şu an ülkede en düşük araç fiyatı 50 milyarcık ordan pay biçmek lazım 🙂
22 Yorumla- +1 yıl
fazla belirti bilerek yapmadım iyice karamsar hava olmasın diye ama durumlar ortada 😂 en iyisi tabanvay ya da bisiklet 😁
Arabalar konusunda 15,8b cevap paylaştı. Maalesef hiç durumum yok. Elimdekini atmak istesem, minimum boyası dökülmüş trafikten çekilmeye yüz tutmuş 1975-1982 model aralığında Renault 12, maksimum en az 250 bin km yapmış, ticariden dönme koltuklu ve camlı, 2003-2005 model aralığında Fiat Palio Van, Ford Fiesta Van alırdım. Daha üstüne çıkamam.
11 YorumlaHih yabancı araba almaya kalkınca para yetmez tabi ben yerli ve milli togg u bekliyorum ceo ile görüşen altayliya göre maliyeti 40 bin eurocukmuş e vergi vs olsa olsa 80 bin eurocuğa satışa çıkar vergi almazlarsa bedavaya verirler belki üstüne para bile verirler 😉🤣😂🤣
12 YorumlaOrmanda bir tane küçük çiftlik kulübem var. O bana yetiyor. Başka da bir şey istemiyorum. Evlenirsem çocuğum olursa onu da ada şartlarında yetiştirmek istiyorum. <3
Çevreyi ormanı sevsin yeterli. :)
10 YorumlaNereye alıyoz araba 90 binden aşağı binilcek başı ağrıtmıycak araba yok yurt dışında hurdaya giden arabalar burada bi ev parası nerdeyse külüstür arabalar
21 YorumlaMuhtemelen yakın tarihte telefon alabilecek durumunuz var mı şeklinde güncellenecektir bu soru.
Bu düzen ile gidilirse ne yazık ki her şey lüks olacak11 Yorumla
+1 yılÇok şükür yeni aldık 2. El bir araç ama fiyatlar yüksek ve daha da yükselir böyle giderse alalı 1 ay olmadı fiyatı 7 bin TL yükseldi bile.
22 Yorumla- +1 yıl
2014 Ford Focus Style dizel
Arabalar konusunda 585 cevap paylaştı. Bende arabayi satmaya niyetlenmistim pandemi cikinca vazgectim simdi kendi arabama para harcayip keyfime gore yapiyorum
25 Yorumla
+1 yılArabası olmayanlara inşallah tez günde nasip etsin. Arabası olanlara benzin parası gücü. Benim dört harfli var.
11 Yorumla
+1 yıl3 yıllık veteriner hekimim. Ne ev var ne araba var ne de maaş yetiyor. Gelen okulda yaptığım borçlara gidiyor 😂
11 YorumlaDurum illaki olurda. Hak mı o paralar? tartışılır. 80e şantiyelerde gezerim diye aldığım araba 2 yılda 190 olmuş.
11 YorumlaVar ama şu ortamda almam. 40 binlik arabanın fiyatı 70 bin oldu. Fazla gerekte duymuyorum
22 Yorumla
+1 yılOlsa bile almam alakasız değerde olan araçlar saçma fiyatlarda
21 YorumlaHekim bey biz asgari ücretle yedi sülaleye araba aldık, asgari ama az değil
21 Yorumla
+1 yılEn lüks denen aracı bile alabilirim fakat gereksiz harcama olur
22 Yorumla- +1 yıl
Hayır Xc90 ım var zaten... Daha lüks bir araç ne katarki
+1 yılAraba alacak durumum olsa bile gider bankadan kredi çekip ev alırım. Ev daha çok kazandırır.
11 Yorumla
+1 yılBenim tofaşım var fazlasına gerek yok benim düşüncem bu👍
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
Var olanla yetiniyoruz. Yenisini alacak durum yok şu an çünkü fiyatları çok dengesiz
12 YorumlaDemek ki yiyip içip gününü gün etmiş
Bu kafayla nasıl hekim olmuş hayret kesin torpil vardır13 Yorumla
+1 yılaylık 2.6k ödüyoruz kardeşimle birlikte C2 aldık bakalım sonumuz nice olur
12 Yorumla- +1 yıl
36 :'(
+1 yılArba fiyatları son 4 yilda tam 4 katına cıktı arba almak cok zor oldu insanlar ıcın
11 Yorumla
+1 yılArabam var 2 yıl önce 25000 TL ye aldım şu an 60-65000 TL 😎
12 Yorumla- +1 yıl
Renault Symbol 2011
+1 yılAraba var ama eski, yeni kasası 750bin tl nasıl alıyim 😀
21 Yorumla
+1 yılSende kafayı arabaya fena takmışsın soruna gelince bu ülkenin güncel koşullarında bir çok kişinin alması imkansıza yakın onlardan biri de benim alamıyorum
10 Yorumla
+1 yılValla alabilirim ama ihtiyacım yok.. Hiç olmadı.. İstek heves te zaten ehliyetimde yok :)) zaten ufak tefek bir tekneden başka tüm mal varlığım bir bavula sıgar :).. Bu bile fazla
10 Yorumla- Arabalar konusunda 596 cevap paylaştı.
+1 yılHâkim değil miş neyse
Benim arabam var evde alsam alırım ama faizle kredi çekmek istemiyorum toki den çıkarsa alırım ya da ilerde alırım hakim değilim ben düz memurum hallederim10 Yorumla araba alırım ama şu anda değil. 2. el fiyatlarının 0 geçtiği bir noktada almam.
21 Yorumla😂 Araba alacak durumum yok ama arabam var sürekli yükselen bir piyasa olduğu için arabayı satmaya bile yanaşmıyorum.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldeğiştirmeyi düşünüyorum ama istediğim arabayı satsam üzerine 200 bin tl koymam gerekiyor.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbedendeki 2019 golf. almak istediğim araba 2020 bmw 2 serisi
+1 yılAraba almak bir şey değilde masrafı ağır yakıtıydı sigortasıydı kaskosuydu varda var bulaşmayın pişman olursunuz 😀
22 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun ozaman yandın :)
+1 yılArabam var zaten ama yenisi almaya param yok aynı şekilde arabayı satsam alacak araba kalmaz daha
20 Yorumla
+1 yılBu araba fiyatları ile almakta satmakta akıl işi değil?
10 Yorumla
+1 yılBu kadar savruk yaşarsa insan , daha üst kazançlarda olsa yinede birsey sahibi olamaz.
10 YorumlaTurkiyede bir arabam var.
Belcikada iki arabam var.10 YorumlaKarnımızı doyurursak şükür diyeceğimiz günlere doğru koşuyoruz.
10 YorumlaBi ara vardı ama artık arabanın yanından geçemez hale geldik
10 YorumlaArabalar konusunda 309 cevap paylaştı. Şu an yok ,
Elimdekinin kıymetini bilmeye ve kaybetmemeye bakıyorum. :)10 YorumlaÖğrenciyiz be araba baya hayal şu an için inşallah hep öyle kalmaz😅😅
22 Yorumla
+1 yılAraba abimin var istediğim zaman alıyorum bende motorsiklet var işimi görüyor
20 YorumlaBi oyuncak araba alacaktım 500 tl a m.. q ya onu bile alamadım
13 Yorumla- Arabalar konusunda 414 cevap paylaştı.
+1 yılHer zaman söylerim yine söylüyorum araba yerine ev alın ev dilim de tüy bitti 😂
20 Yorumla
+1 yılArabanın lastiğini alcak durum bile yok 😂
44 Yorumla- +1 yıl
Bu güzellikte bile
- +1 yıl
@gayserliyikgadası aynen öyle
- +1 yıl
Sana bedava almalari lazım, sevgilinde yok mu @Selda26081994
Durumum maalesef yok. Ama işlerimdeki başarılarımdan dolayı patron bir araba hediye etti bana 😊
06 Yorumla- +1 yıl
@cruella33 müq nedir 😅
- +1 yıl
@cruella33 😅 iyidir patron ama her zaman değil
Gizli Üye(18-24)+1 yılaraba fiyatları pahalı ama trafikte arabadann geçilmiyor evler pahalı ama inşaatlar son gaz devam hepsi kurgu bunların
12 Yorumla- +1 yıl
fiyatlar kurgu mu sence :D
Cevap sahibi+1 yılEvet kurgu çoğunluğu
Cok sukur var lakin arabada var önce Allah ın sonra benım.
10 Yorumla
+1 yılİyi ki zamanında aldım arabayı diyorum. Fiyatlar iyice arttı
10 Yorumla
+1 yılat arabalarını çıkarın eskiye dönüyoruz !
21 YorumlaPara nasıl bişey oluyoki 😃
22 YorumlaCebimde 50.50 krş var, anlatabiliyor muyummm
21 Yorumla
+1 yılArabam var zaten ve 2009 model yani işimi görüyor.
22 Yorumla- +1 yıl
Amin ama zor işte ekonomi kötüye gidince model düşürmek zorunda kaldım.
+1 yılArabamm var. Zaten Şu an en yatirim altin
11 Yorumla
+1 yılVarda almam ihtiyacım yok
12 Yorumla- +1 yıl
Benim ihtiyacım yok ve kesinlikle trafikten nefret ederim
+1 yılValla tarla var bende satıpta alsam mı diye düşünüyorum yoksa imarı mı beklesem yakında girer imar
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen 🙂🙂
+1 yılAraba var mazot koyamiyoruz geçen ışıklarda bitince olduğu yerde bıraktım henüz gidebilmiste degilim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılArabam var benzin 20 de olsa kullanırım
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAudi A4
Çekme belgeli at arabası alabiliyoruz
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUSD 10 TL olmak üzere iken yani 😂😂 nerdeeee
11 Yorumla
+1 yılÖnce bi iş bulayım da 😂 😇😇😇
25 Yorumla- +1 yıl
Cümlenin devamını getirmedim ki.
- +1 yıl
Mesleğim işim olsun faturalarımı kiramı ödeyim arabam olmasa da olur.
yok ne cok ragbet gorurse o artiyo
20 YorumlaOlsa ne yazar benzini koklatıcaz yakında
31 Yorumla- Devamını Gör (69)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler