Volkswagen caddy ile tasarım ve altyapı ortaklığına varan Ford, sevilen ticari modeli connect'in 2022 jenerasyonunu resmen tanıttı. Ford ile Volkswagen’in ticari araç üretimi odağında bir araya getiren ortaklık hamlesinin ilk meyvelerini artık somut olarak karşımızda görmeye başlıyoruz. Halihazırda geliştirme süreci devam eden yeni nesil Ford Ranger için de Amarok üzerinden geçerli olan bu birlikteliğin seri üretimdeki ilk ortak temsilcisi 2022 Ford Tourneo Connect olacak. Dış tasarımdan başlayarak kendisini hissettiren ortak paydaları aracın altyapısındaki komponentlerde de kendisini gösterecek. Yenilenen Tourneo Connet ailesi Trend, Titanium, Sport ve Active seçenekleri üzerinden Avrupa pazarında tercih edilebilecek. Ticari araç üretiminde bir çok markanın ortak tasarım kullanması hakkında ne düşünüyorsunuz? Keza volkswagen, ford ortaklığı öncesinde PSA grubunun yeni ortak hafif ticarisi'nin (Berlingo, Rifter, Combo) japon markası olan Toyota'ya kadar varan ortak tasarımı da söz konusu. Sizce her marka kendi tasarımını mı kullanmalı?
Yeni Ford Tourneo Connect tanıtıldı. Yorumlarınız nedir?
Güzel Araç 👍🏻😊 segment seviyesinde başarılı Ford da çok Güzel araçlar üretiyor Ama Benim gönlüm Hep Opel de Opel Bana Çok ayrı Değeri var gözümde Vectra C En Sevdiğim Otomobil işte bu 😊 💖 Opel Vectra C Kasa tasarımında Insignia çıkarsa keşke çok Güzel 2004 o yılları yenilenmiş olarak yaşatsa donanımlı olarak Şimdi Insignia var Insignia Çok iyi ama Vectra C başka güzeldi ya bizde var çok seviyorum
Hiç hoş bulmadım.. bu ne böyle çakma Caddy gibi.. Ford kendine yakışmayan şeyler yapıyor.. son kasa focus larida beğenmedim.. yeni otomobillerde fordu ilk kez başarılı bulamadım.
Ayn öyle Ford tasarım konusunda sıkıntı yaşıyor gibi görünüyor. Önceki kasa Connect de istenilen satış rakamlarına ulaşamadı. Sanırım riske girmek istemeyip volkswagen ile tasarım ortaklığına gitti.
Bence herşeyi daha berbat etti.. özgünlüğünü kaybetti.. bence bu ayar markalar içinde tasarımında kendini en güzel geliştiren marka ve model Toyota Corolla oldu bu sene.. bide Peugeot ve Renault (taliant hariç).. diğer alman grupları sürekli kendini yineliyor zaten.. Ford'un en başarılı tasarımları son zamanlarda bir alt kasa focus ve Mondeo kasalariydi.. bence artık hiç bir alanda başarı yakalayamaz kendini düzeltmeden..
Yandan Renault Dokker esintisi var gibi , Önden Kendine Has diyelim Arka direkt Caddy. Ne gerek vardı koskoca markasın kendin tasarla kendin üret. Ben beğenmedim.
İki motor seçeneği ile gelecek, 1.5L 100PS olan 264bin anahtar teslim fiyatıyla giriş yaptı. 1.5L 120PS olan ise 288bin ile giriş yaptı. Ama tabi donanım paketlerine göre de farklar olacaktır. Yani ortalama 260-300 bin arası diyebiliriz.