Iki motor arasinda kararsizim diesel almayi dusunuyorum. Cok gezmeyi seviyorum muhtemelin sikca uzun yol
Yapmam muhtemel ama iki motor arasinda cok far oluyormu?
Yapmam muhtemel ama iki motor arasinda cok far oluyormu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Motor hacmi demek ne kadar büyük o kadar tork ve beygir sıgdırma potansiyeli vardı eskiden şimdi turbo teknolojisi sayesinde küçük hacimli motorlara yüksek tork beygir koymak mümkün bu da yakıt ve performans verimi yükseltiyor gaza basınca seni koltuğa yapıştırması ilk kalkış gecikmesiz hızlanma yukuşu hızlı çıkma araç sollamak keyifli güvenli kullanmak istersen tork yüksek olmalı ne kadar yüksek o kadar iyi örnek 1,6 motor için 320 olanı alsın Hyundai kona dizel gibi örnek
Uzun yolda beni uçursun hız kesmeden çok aşırı yüksek hızlarda sabit gideyim dersen beygire önem ver yani Hyundai kona benzinli olanı gibi ama benzin fazla yakar dizel yaklaşık %35 40 daha az yakar
Gezmek için ve şehir içinde Porsche tadı için tork uzun yolda Ferrari havası için beygir ikiside çok yüksek olunca yer uçağı örnek 100 km hıza 3 saniyede çıkan Ferrari gibi araçlar
1.33 atmosferik motor kullanıyorum araba gtmiyo. audiyle superb ile falan yarısmıyorum dip gaz yapmama ragmen adamlar fark atıyor. araba 99 hp ama yetmiyor. sirkette 1.3 dizel var turbolu bastın mı araba kacıyor ama onunda gucu yetersiz. abimde 1.6 atmosferik benzinli var o iyi kacıyor. bastın mı uçuyor. imkanım olsa 2000 motor alırım. dizel her zaman benzinden daha ataktır ama 2. el yuksek km dizellere gven olmas
Corsa demişsiniz de 1.6 corsa sadece gsi modelinde var o da spor tek kapı, çok yakıt tüketen güçlü bir versiyon. Corsada 1.3 dizel 75 hp ve 90 hp var benzinli olarak da 1.2 80 hp 1.4 eskilerde 90 hp yenilerde 100 hp motorlar var.
Cevap
12Cevap
eskiden motorlar büyük olurdu. ama yeni dünya nizamında büyük küçük motorlardan büyük torklar elde etmeye basladılar sen bunların beygirine bak. her 2 sininde kendi arasında avantajı ve dez avantıjı vardır.
Yani arabasına göre değişir ama 1.3 motorlar çok yakar ama Opel 1.3 ler güzel benim araba 1.5 dizel ben memnunum
1.3 cok yakmaz tersıne az yakar ama uzun yolda keyf vermez
@Emrekurtt06 1.3 motor gücü yetmediği için çok yakar
Şehir içinde ne kadar basabilirsiniz ki? Ben 1.33 motorla uzun yola çıktım en son ki veriler 1400 kusur km yolda 700 civarı benzin içmiş. Km başı 45 Kr hesapladım. Gayet de tatmin edici.
@Emrekurtt06 kardeş herşeyin altına yorum yapmışsın ama bilmediğin çok şey var benim arabam 1.5tdci uzun yolda 290tlye deposu doluyor 980km yol yapıyor :D bundan önce arabam 1.2 twinport corsaydı senin bahsettiğin ufak motor bir depo benzinle 400km zor çıkartıyordu
Depoyu mu tartışıyoruz ak?
@Emrekurtt06 senin ak diyen ağzına benzin hortumu sokarım seviyeni bozma
Puhahahaha tipe bak çay demle ak ya
1.3 ve 1.6 arasında çok bir fark yok son hızları farklı sadece
yanılmayın bayanı
Motor gücü yüksek olunca araba yokuşları daha rahat çıkar
yokuş çıkısını hp ya da motor degıl tork sağlar
Motora bağlı güç ve momente bak bir de o gücü verdiği devşre, 150bg üstü çok zevkli gidiyor bilgine
1.3 al dahabaz yakar ve hız tutkunu değilsen yeterli
Bunlar arasında çok bir fark yok. Dağa tırmanmadığın taktirde yüksek hacimli motora ihtiyaç yok. Düşük motor daha az benzin harcar
kara düzen dizeller sorunsuzdur biraz gürültülü çalışır ısınınca sesi keser
Yani ayni mi
1.3 1.6 dizel demişsin marka modelden bahset biraz
Opel corsa
1.3 cdti fiat motor devam sekman atsan motora kurtarır al
Tek bilgim 1.3 daha az yakar.😃 Bu hayatımı idame etmem için yeterli bence.
1.3 daha az yakıyor cünkü
Benimki 3.0 / sürüş daha iyi daha rahat oluyor
Beygir?
Ekonomik olarak
Bakım maliyeti
Araç ne ona göre yorum yapayım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?