Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklama yapmış;
"Fabrika inşaatına başlanmıştı, son hız devam ediyor. 2022 yılının sonunda TOGG arabalarının banttan indirileceğini ilan etmiştik. O takvimde bir değişiklik yok. Bir aksilik olmazsa 200 yılının sonunda Türkiye Otomobili seri üretim bandından inecek" demiş.
Kısaca bir aksilik olmazsa 2022 yılının sonunda TOGG satışlarını görecekmişiz. :) TOGG hakkında sizler neler düşünüyorsunuz merak ediyorum.
Yerli otomobil TOGG, 2022 yılının sonunda satılmaya başlayacak! TOGG hakkında düşünceleriniz neler?
2016 dan beri yerli araba ha çıktı ha çıkacak bu da çıkarsa zaten denildiği gibi %100yerli olmadığından çıkar çıkarsa Bu arada hatırlatırım bu araba yapılacak denilirken her vatandaşın rahat alabileceği 10-20 bin arası bi fiyatı olacagi muhabbeti de vardı Bakalim gelecekte neler olacak ama inşallah olur şahsen ben yerli milli bi arabamızın olmasını çok isterim yurtdisi vergisi olmayacağı için normal fiyatın 3-4katini ödemek zorunda kalmamamizi da çok isterim zaten yerli olduğu için dolar kurundan da etkilenmemesi lazım yani fiyatının gerçekten düşük olması lazım değil mi Ama hayallerimle oynuyorsa bunlar iki yakalari da birlesmesin derim gerisi onlara kalmış 😉
Turkiye icin guzel.. endustri 2.0 da henry fordla baslayan otomobil seri uretimi Turkiye kacirmisti.. endustri 3.0 ile daha mekatronik olarak uretilen otomobil uretimide Turkiye kacirmis ve yatirim yapmamisti.. simdi endustri 4.0 da artik icten yanmali motorlar degil.. elektronik itkili guc uniteleri ve tamamen otonom mekatronik bir cag basliyor otoobiller icin.. bu sefer Turkiye guzel yatirim yapti ve umarim bu sefer otomobil sektorunde Turkiye yerini alir.. bu consept yeni bir teknolojidir ve dunyadaki her ulkenin bu yeni pazara girme sansi vardir.. klasik pistonlu motorlar yerine.. dc ve inventer itkili guc gruplarina Turkiye daha cok yatirim yapmali ve AI ve IoT yatirimlariyla devam etmeli. tabi ki silikon transitor yatirimlarida yapmali cunku bu urunlerin temeliyari iletken teknolojidir.. otomobilde 90 yil.. mekatronik teknolojide 60 yil.. yari iletken teknolojide 50 yillik bir gecikmesi olsada.. cok calisip bu uzun yillardir dunyanin en buyuk sektorunde artik yerini almali.. Turkiye isgucu ve altypisi hammadesi acisindan.. cografi iklimi ve jeopolitik durumu acisindan 100 yillik geri kalmisligini bu tur yuksek teknoloji urunleriyle kapatmalidir... endustri 4.0 yeniden dunyanin kurulusu.. kurallarin ve duzenin yeniden yapilmasidir.. yapay zeka algoritmalari yapabilen ve mekatronik olarak urun cikartan otonom sistemlerden ilerleyen ulkeler gelisecek.. daha hizli ve daha seri uretimle buyuyecek ve simbiyotik endustri 5.0 in öncü ulkeleri olacak.. eger Turkiye.. endustri 2.0 ve 3.0 daki gibi yatirim yapmaz.. gene eskisi gibi bu endustriyel teknolojiden uzak kalirsa.. bu sefer telafisi olmaz.. cunku endustri 4.0 tamamen mekatronik bir tekniktir.. Turkiye cok sey kaybeder ve bu tru porjeleri desteklemeli ve cogaltmalidir..
Tamamen ensesi kalkanlarin alacağı bir araba olacağı için ben şahsen pek yerli ve milli hissetmiyorum bu arabayı.
He ülkeye döviz gelsin, para akışı olsin satış olsun ihracat eyvallah. Kim nerde üretmiş, parçasını kim takmış 9 önemli değil yerli patenti bizde olduktan sonra eyvallah.. ta..
Dediğim gibi 400 500 bin ya da saha üstünde olacağı söyleniyormKi 300 -400 binden aşağı da olmaz zaten.. Gerçekte yerli arabaysa herkesin alabileceği fiyatlar olmalı ki yerli ve milli olsun. He yüksek suç model olur o 300-500 bi arasi olur tamam. Ama peşinden bir sedan yap 50-70 arası olsun herkes alabilsin.
Satılmaya başlanmayacak evet seri üretim bandına girecek ama bunu ilk kullanan halk olmayacak. Öncelik olarak kamu ve kurumları özel sekrörler, kuruluşlar taksiciler test ederek diğer sekmentlerde ki hata paylarını düzeltmek olacal ilk hedef bu. Yani direk halka pazarlanmayacak tabi parası ve merakı olanlar yine alabilecek ama öncelik olarak kamu ve sektörler.
Ciddi bir araba markamızın olmasının zamanı çoktan gelmişti. Buda elektrikli araçların dünya piyasasında kendisini konuşturduğu bir döneme denk gelmesi devletimizin de bu konu üzerinden yürümesi çok isabetli olmuş. Ben şüpheyle yaklaşmakla birlikte umutluyum. Hangi parti yaparsa yapsın birgün ülkeye bir yatırım aracı olduğunu göreceğiz bunun. belki bir teslanın yazılımına sahip olamayız orası ayrı ama biryerden başlamak lazım. Bu iş sırf akp öncülüğünde yapılıyor diye çamur atma taraftarı değilim parti sevdamız vatan sevdamızı geçmemeli.
Prensip olarak bir partiye oy vermiyorum zaten ama sırf akp mevzusu yüzünden bu araç üretiminde bir gedik arayan çok kişi gördüm. Ayıptır günahtır yani kontrolsüz nefretten kendğimizi sakındıralım
90 Yıldır ülkede 4 tekerleği bir araya getirip Türk isimli, Türk sermayeli bir araç yapmadılar. Şimdi birileri kendini yırtıyor 1 markamız olsun aracımız olsun diye. Bununla gururlanması gerekenler maalesef yok şu eksik yok bu ithal yok bu kötü... Daha iyisini yapan oldu mu? Daha iyisini yapa bilecek misin? Yapamıyorsan Bir Sie git millet önüne baksın.
Devlet dönüşü olmayan bir yola girdi. Artık millilik oranı her yıl artacak bir araç olacak. Bunu her kas kafalı anlayamaz ama onlarla da işimiz yok. Onlar illa alman ya da Fransız arabasına binmesi lazım.
Netice olarak çok güzel bir gelişmedir. Vatana ve Türk gibi düşünen Türk gibi yaşayan herkese de hayırlı olsun.
Yahu bize ne? Bu ülkede daha önce de araba yapıldı, fizibilitesi zayıf olduğundan kimse fazla uğraşmadı. Koç istese 30 yıl önceki araçlarını geliştirip bugün bi Kia ayarında firma çıkarırdı, ama senin memleketinde devlete, ekonomiye güven yok kim niye girsin bu işe?
Hayır bir de araba üretilse ne oluyor? Niye böyle anlamsız şeylere takılıyoruz orasını da anlamadım. Bununla gururlanmak için nasıl bir eziklik gerekiyor yahu?
Devlet eliyle serbest piyasa rekabeti olmaz, bunu anlamayıp, hala devlet onu yapsın, bunu yapsın ve liberalizmin doruğundaki otomotiv sektörüyle rekabet etsin diyenler sonra iş olmayınca suçu başkasına atıyorlar
Koç dediğin kim? Ülkenin 80 yıldır bütün imkanlarını sömüren milti tiryoner aile.. Buzdolabı çamaşırbakınası üreteceğine bir araba , Kamyon, Traktör, Uçak üretseydi. Bu ülke için faydalı olacak bir şey değil kendilerini daha fazla nasıl zengin edebilecek işlere girdiler.
Sonra ülkede 80 yıldır ekonomiye güven mi yok? Demek ki şu an var. 5 firma girdi. Elini taşın altına koydu. İyi veya kötü ( ben çok iyi olacağına inanıyorum ) bir araç üretiyorlar. Bundan rahatsızlığın nedir?
BU ÜLKE İÇİN HER KİM NE ÜRETMEYE BAŞLADIYSA SENİN VE SENİ YETİŞTİREN ATALARIN GELDİ TAŞ KOYDU.
Ne gerek var OĞLUM dedi !
Bırakın bu işleri Oğlum dedi !
Ülkeyi siz mi kurtaracaksınız OĞLUM dedi !
Hazırı varken neden bunla uğraşıyorsunuz OĞLUM dedi !!!
Anlaaycağın dedinizde dediniz. Şimdi Çekilin... Artık sizin devir bitti. Artık bir şeyler üreten ve azimli insanlar var.
EN ÖNEMLİSİ, BİZİM SİZLER GİBİ İNSANA İHTİYACIMZI YOK. TAŞ KOYMAKTAN VAZGECİN.
5 tane hükümet yandaşı, Akp araba yaptık propagandası atsın diye sokuldu bu işe. Sanki kendi istekleriyle girdiler, başka binbir türlü imtiyaz aldıklarından başlarındaki adam ne derse yapıyoralr.
Siz de iyiden iyiye milleti salak sanmaya başladınız. Bu vatan millet goygoyu anca Anadolu'daki saf dayılara söker.
Koç da otomotiv sektörünü ülkeye ilk getiren aileydi. Tabii piyasada adam yokken bu kadar büyüdüler ve bugün fazla şişinen bir holdingden başka bir şey değil. Ama adamlara laf etmek yersiz, bugün Avrupa'da beyaz eşya sektörünün en büyük şirketlerinden biri kendilerinde.
Araba da ürettiler, sonra Ford ile anlaştılar fason işine girdiler. Tofaş'ı geliştirebilirlerdi, ama yapmak istemediler ki Erdoğan bu yerli araba işine bu adamları sokmak için az uğraşmadı zamanında. Hatta bi ara hain falan ilan ettiydiniz adamlar ''Bu işin kar marjı düşük biz buna girmeyiz'' dediklerinde.
Biz kimsenin yaptığı işe ne gerek var demeyiz.
Ama senin gibi salaklar bakıp otuz bir çeksin diye yapılan tiyatrolara da alkış tutmayız. Ulan şu memlekete zırnık katkısı olmamış boş yiyici takımını burada atılımcı gibi lanse ediyorsunuz ya, dua edin Allah falan olmasın.
Hayır bir de ortada araba da yok. Fabrika bile yok, 1 sene sonra satışı başlayacak diyorlar. Bıkmadınız mı lan bu götsüz, bir gün öyle bir gün böyle davranan tutarsız tiplerin kapıkulluğundan?
Bi ara bi Mavi Marmara sevdanız vardı, başınızdaki efendiniz ''Bana mı sordunuz'' dedi kaldınız öyle, daha bir sene kadar önce Mavi Vatan diye bir goygoy başlattınız, şu an Yunanistan ile uzlaşma arıyoruz hani nerede diye sorsak ''SUSUN BU MEMLEKETİN ÖNÜNDE DURMAYIN'' diye ağlamak dışında bir şey yapmıyorsunuz
Şu sınır ötesi operasyonlar, akıl dışıydılar, Trump'ın, Putin'in iki lafıyla çat diye kesildiler, o sırada da gene bize çatıyordunuz
Ulan sizin gibi moronların desteklediği hiçbir oluşum ortaya hiçbir şey koyamaz. Kabul edin artık
@Piçfendi Öncelikle CAHİLLİK NEDİR? NASIL CAHİL OLUNUR sizlerin sıh düşünceleri ile görüğyoruz. 1,5 Metre yol alamayan akıllarınızı kendınız için çalıştırın ve ileri gidin.
HAaaaaa !!! Şunuda söylemeden geçemiycem. Nick'in o kadar yakışmış ki sana... Tbrik ederim kendini saklamayıp adınla gezdiğin için. ;q
Fabrikası bile yok, ama 2022 yılında satılmaya başlanacakmış. Bi yapsınlar, ondan sonra konuşsunlar. Ulan daha fabrikayı kurmamışsın, arabayı üreteceksin, testlere tabii tutacaksın falan hem de 1 yıl içinde olacak bunlar.
Ben bunların bu kafayla ürettiği arabaya binmem ki ortada araba da yok zaten.
Kim alabilecek? Artık insanlar araç alamıyor, motorlar çoğaldı farkındaysak. Çoğu kişi hala araç alıyor lakin model düşük kilometre yüksek. Ölü araçlara biniyor halkımız belli kesimimiz binemiyor bile. Ülkenin ekonomisi iyi diyorlar lakin bu yüksek kesim için söz konusu, bu tür durumlar zenginin işine geliyor. Sokakları, mahalleleri düşünen yok lakin gariptir ki bu duruma oy veren kişiler de bunlar...
Valla kimse yanlış anlamasında daha öncede yerli uçak göklerde yerli araba yollarda yerli elektrikli traktör vardı bir de 7 TL elektrik ile akşama kadar çalışacaktı, hiç biri yok buna da inancım yok kusura bakmayın
Keşke böyle bir şey olsa 😂 Ama işte bizim ülkede olmaz böyle şeyler. Zaten olsa da yerlilikten çok uzak olacağı için rakamlar çok ciddi yüksek olacak. Halka bir faydası olmayacak. Zaten yabancı arabalardan o kadar çok vergi alıp kar ediyorlar ki yerli üretmeye gerek duymuyorlar. Dışarı satmış olsak belki gelir getirir 😂 Onu yaparız inşallah.
Yerli üretim dediğin ucuz olur dışarıya yüksek fiyat veriyorsan ver ama kendi vatandaşına ucuza ver arkadaş fiyatı 300 bin küsür müydü 500 bin küsürmüydü neydi o param olsa gider alman alırım japon alırım togg ney laa
Almanların diktatörü Alman halkına volkswagen yaptı. Volkswagen halk arabası demek ve çok ucuza halka dağıttı. Bizim diktatör TOGG yaptı onu halkın alım gücünün çooook üstünde satacak. Erdoğan Hitlerden daha kötü.
Seneledir bir şeyler uçurup üretiyorlar. En son gaz diyorlardı onda da zortladılar. Bir ara da bmc miydi neydi yerli araç kullandıydı bir teknofestte ondan da ses seda çıkmadı bundan da bir şey çıkmaz.
Yerli bir aracın yerli halkın kolaylıkla alabilecek fiyatta olmasını düşünürdüm ama ön görülen fiyatlar gerçekten fazla. Şahsen eğer ki o fiyatlar gerçek ise asla TOGG almam. Bilindik Avrupa modellerine devam, olmadı Japon.
Ben bu arabanın çıkaçagına inanıyorum. Bu ülkede Almanlar gibi zamanında sanayi sektörüne yatırım yapılsaydı şu an bizde araba konusunda daha ileri seviyede olurduk. İnsanlar 80 yılda yapılmayanı 20 yılda bu hükümetten bekliyor. Çıkarsa nasip olursa alırım. İt ürür kervan yürür.
Bir ülke düşün. Dışarıdan araba getiriyor ve getirdiği hemen her araçtan aracın değerinin iki katı vergi alıyor. O ülke taş atıp kolu yorulmadan para kazanmak varken neden araba üretsin?
2022 ye kadar onun fabrikasını kurarlarsa iyi üretim hattını Siemens gönderiyordu Almanya'dan en son ki krizde Almanya ambargo koydu. Üretim hattı gönderilmeyecekti. Fabrikasının yapımı üretim hattının eğer gelirse kurulumu yetişmez o kadar sürede
hayalden öteye gitmez bu olay tıpkı diğerleri gibi ayrıca yerli falan da değil nerdeyse yüzde 5 si yabancı yedek parçalardan oluşuyor bu nasıl yerli araç oluyor anlamış değilim
Yerli uçağımızda göklerde uçuyordu, yerli elektrikli traktörde 2019 sonunda tarladaydı. 2012 den beri her sene araba yollarda olacaktı. La uzaya gidiyoruz daha araba yapmadan. Uçuyoruz…..
Hala asparagas ve seçim propagandasindan başka bir şey olmadığını düşünüyorum. Bence bu araba çıkmayacak çıksada kolay kolay kimse alamayacak
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aynen kerdeşim yerli araba çok güzel Vatan millet Amerika kıskanıyor Süper gücüz felan Arabanın fiyatı 500k kim alabilir sence hahha 😂 Daha normal 0 km araçlar 250k alım gücü 0 ülkede
Türkiye'deki vatandaşlar bu arabayı istese de kolay kolay alamaz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
fabrikada üretim bandının videosunu görmeden inanmam
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ulan biz yerli urune daha fazla para verip alan milletiz , togg bize ucuza gelecek mi :) bu kadar aptal bir millet olamaz yemin derim bunu alicagima avrupa arabası alirim
İyi araştırırsan eğer devrim otomobillerini ya da daha öncesindeki uçak fabrikalarını falanda öğrenebilirsin ayrıca hollandanın uçak siparişi verdiğini ve hatta bu fabrikaların adnan menderes tarafından kapatıldığınıda öğrenebilirsin