Arkadaşlar soru yukarıdaki gibi. Arabanın sağlığı ve kullanım kolaylığı açısından hangisini önerirsiniz?
BENZİNLİ ARAÇ İÇİN
BENZİNLİ ARAÇ İÇİN
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yokuş yukarı kalkışlar için yarım debriyaj tekniği daha uygundur. Diğer türlü yollarda normal gaz vererek ve onunla uyumlu biçimde debriyajı bırakarak kalkmayı alışkanlık haline getirmelisiniz.
Yarım debriyaj tekniği en basit tekniktir ve garantidir stop ettirme ihtimaliniz düşüktür. Bunu sürekli kullanmak araca zarar vermez ama debriyaj balatasını daha erken bitirir. Onun için yukarıda bahsettiğim gibi yarım debriyaj tekniğini mümkün oldukça az kullanmak debriyaj balatasının ömrünü uzatır. sadece yokuşlarda mecburiyetden kullanabilirsiniz.
Cevap
8Cevap
Yarım debriyajı yokuşta kalkmak için kullanıyorlar. Gaz verip debriyajı kullanabilirsin
yokuşta arabayi kaldiracaksan arabanın arkaya kacmasini istemiyorsan yarım debriyaj yap.. düz bir yerde kaldiracaksan normal sekilde kaldır.. o kadar düşük devirlerde ikisininde arabanin motoruna bir zararı olmaz.
gaz verip yavaş yavaş debriyajı çekmek lazım ama araç hareket ettiği an bırakmamak lazım. bi 5 metre filan gittikten sonra tamamen bırakılmalı
Oto hold yoksa ben yokuşta yarım debriyaj kalkıyorum ama tabi bu biraz ömrünü kısaltıyor
Yarım debriyaj yavaşça he şekil yapcam diyorsan diğer türlü ama baskı balatayı sıyırttın mı o zaman sıkıntı
Düz yolda ve yokuş aşağı yolda gaz verip debriyajdan çekerek kaldırmanızı öneririm. Yokuşlu yollarda ise debriyaj ile kaldırmanızı öneririm aksi halde araç geri kayabilir.
Hafif gaz vermek iyidir bence
Yarım debriyaj
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?