Türkiye’nin en pahalı Doğan SLX’i hakkında bilgiler paylaşan aracın mimarı sosyal medya fenomeni ve aynı zamanda TIR şoförü olan Tanju Akdoğan şunları söyledi:
“Aracımız 1993 model Doğan SLX tamamıyla hatasız, işlemsiz, kaporta olarak orijinaldir. Güneşin verdiği zararlardan dolayı aracımız dışarıdan boyalıdır. Aracımız turbo 4.0 enjeksiyonludur. BMW M3 şanzımanı kullandık. Torpidosunda dahi tek bir çizik çatlak yok.
Aracımızın direksiyonu Mercedes direksiyonu, koltuklarında ise elektrikli ısıtmalı ve elektrikli ayarlanabilir Mercedes koltuğunu tercih ettik. Tavan ve kapı döşemelerimiz BMW F30 marka araçtan buraya uyarlandı. Ayrıca normal standart göstergelerimizi dijital gösterge ile değiştirdik. Aracımızda üst düzey ses sistemi mevcut."Akdoğan, "Aracımıza turbo modifiye yapılmış olup görselliği ve motor performansıyla öne çıkmaktadır. Aracımız 560 beygir gücüne ulaşabiliyor. Aracımız hem cadde modu hem de yarış moduyla Türkiye’nin hatta dünyanın sayılı araçlarından bir tanesidir. Yeni sahibine hayırlı olsun" diye konuştu.
Aracın motoru BMW, direksiyon Mercedes, görünüm Doğan, siz olsanız Doğan SLX 180 bin TL verir miydiniz?
Aracın motoru fotoğrafta göründüğü gibi Tofaş motoru, Bmw motoru yok araçta. Epey oynanmış ama sonuç olarak blok ve kapak tofaş. Boğaz kelebeği, emme manifoldu vs modifiyeli, emme borusu üzerinde blowoff valfi görünüyor motor turbo beslemeli yapılmış yani. Bu motordan 560 hp çıkmaz. Anlık çok yüksek basınç açılırsa ve nos takviyesiyle belki yaklaşır ancak 10 dakika bile dayanamaz o güce gümler bir yerden :)
Kesinlikle almam. En büyük dezavantajı, işitme engelliyim ve engelli ehliyetim 1950 cc ve üzeri motor hacmine sahip araçları kullanmama elvermiyor. Bunun motoru bana kesinlikle uymaz. Modifiyesi aşırı abartılmış. Bunun yerine maksimum 200 bin km yapmış, 2008-2011 model Ford C-Max Titanium X alırdım.
Ne vereceğim o parayı biz otove makıne parvaları uretıyoruz ulkemızın en zayıf şasılı aracıdır bunlar en ufak kzada ikiye bölünur altında şasi gövdeyi tutcsk bir şey yoktur
Yani paran yoktur imkanın doğan SLX almaya ev verir anlarım ama Kuş serisini BMW Mercedes Audi klasmanında çekmekte başka kafa gerçekten hiç mi hiç anlamıyorum zevk meselesi bu galiba