Ben istesem de veremiyorum, çünkü benim araç, engelli aracı olduğu için çok yakın akrabalar dışında kimse kullanamaz. İsteyen olursa, kendim götürüyorum istediği yere...
Arabanızı başkalarına kullanmaları için verir misiniz?
Blackman at, avrat, silah kimseye verilmez babacan ha illa vercem diyorsan acık acık konus çünkü bu gibi islerde emanetin başına mutlaka bi is gelir dolayısıyla ne kendini sucla nede arkadaşını sucla sevgiyle kal babacan
Araba babamın üzerindeyken birkaç kez arkadaşıma verdim; ama arkadaşım çok tehlikeli araç kullanıyor ve yaz sıcaklarında çok çabuk hararet yapıyor diye şehir içi trafiğine çıkaramaz oldum. Zorunlu olmadıkça şehir içi trafiğine çıkmıyorum. Evlendikten sonra tek bir kimseye dahi vermeyi düşünmüyorum. İşitme engelliyim ve arabamı babam hariç başkası kullanmıyor. Bagaj kapağında işitme engelli ibaresi takılı. Evlendikten sonra eşim kullanabilirse kullanır (normal duyan veya işitme engelli fark etmez).
Hayır, vermem. Emanet etmeyi sevmem. Ben şey tarafındayım, acil bir yere gitmek zorundaysa falan söylesin götürürüm ama arabayı emanet etmem. Kuzenim bir kere istediğinde ben götüreyim dedim diye aylarca konuşmadı :D
Ben çevremde tanıdığın arabasını alıp da alem yapmaya gideni de gördüm, alkol içmeye gideni de.. Vurdukları zaman bile ben aslında yoğum triplerine giriyorlar :D O yüzden hiç gerek yok. Kimseyle uğraşılmaz. İnsanlığını yapar götürürüm dersin istemezse keyfi bilir. 4 senedir arabam var, total 2 kere falan arkadaşıma vermişimdir o da aşırı ihtiyacı olduğu için.
Aman yok be şaka bi yana onlar ben kıyamıyorum üzülürüm diye düşünürler yoksa canları sagolsjn inan onlardan değerli değil yeterki kimsenin canına bisey olmqsin Bunu bildikleri için kiyamiyolar
Kesinlikle... Ben en. kucuk kardeşim yüzünden arabanın camlarini parçalamış biriyim Ona güvenmiyorum çok hızlı kullanıyor iki büyük kaza atlattı mesela... Başına iş gelir diye korkuyorum araba umrumda değil Fakat bi gün bana arabanı vermiyorsun vs laf etti sopayı aldım aşağı indim beni tutamadilar ayaklarıma kapanıp ozurdiledi Anlqdi yani neyin ne olduğunu...
Şimdi sen böyle yazınca, ben de yıllar öncesine döndüm 🙂 18 yaşında ehliyetimi almış olmama rağmen babam arabayı vermezdi, mutlaka yanımda olacaktı. Korkusu, kaza yaparsam arabaya bir şey olması değil, bana bir şey olmasıydı 🙂
Dediğin gibi, insan bazen sevdiklerini düşünüyor ama sevdiklerinin bunu anlaması biraz zaman alabiliyor
Aynen öyle... ondan başkası sese umrumda olmazdı beni kötü bilsin başına iş gelmesin derdim razıyım ama onu evladımdan ayırt etmezken bana o kelimeyi söylemesi... iyi oldu iyi bakma güzel ders oldu ona