Ehliyet fiyatları her sene artıyor. Almak giderek zorlaşıyor. Ne kadar alınırsa o kadar iyi. Ben 19 yaşımda hemen gidip yazılmıştım mesela ve senelerce arabam olmamıştı..
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Ehliyet olsun her an lazım olabilir. Mesela yola çıktın arkadaşla ve o kullanıyor. Ani rahatsızlık oldu işte sorun oldu ne olacak? Geçersin hemen araç kullanıp yetişirsin. Uzun yolculukta dinlenerek kullanılır. Ehliyet olsun kenarda lazım elbette olabilir.
Araba yok diye ehliyet olmasın anlamına gelmez. Farz et evlendin, eşin hamile, taksi mi çağıracaksın? Ambulans mı bekleyeceksin? İşe geç kaldın taksi mi? Yola gitmen gerek otobüsle mi?
İşe gireceksen ya? Bu arkadaş hayatında çalışmayıp baba harçlığı yediği için bilmez. Ehliyet aynı zamanda işe girerken de lazım oluyor; mesela şoförseniz veya kurye iseniz.
Bence araç kullanılmasa bile kesinlikle ehliyet alınmalı yarın bir gün ne olacağı belli olmaz ihtiyaç halinde ehliyette olmalı kullanmasını da bilmeli.
Cevap
79Cevap
18 yaşına girer girmez ehliyet alınmalı, genç yaşta enerji var hafıza boş yani bilgi alacak yer çok 😅 o yüzden en kısa zamanda alınmalı kendi arabası olmasa bile gerektiğinde başkasının arabasını kullanabilir, acil bir surum olur. Mesela otomatik vites ehliyete tamamen karşıyım çünkü acil bir durumda otomatik vites araba yoksa düz vitesli arabayı kullanabilmeli herkes, ne zaman ne olacağını bilemeyiz.
Hayir alinmali. Arabada giderken babami kalp krizi gecirebilir. Onu hastaneye yetistiririm. Gerci o zaman kimse cevirmezde😂 neyse yani lazim yinede iste. Komsu dogum yapabilir arabalarini ben sürerim. Yksye öğrencide götürebilirim. Bak sonuncu oldu😂
Onu bilmem ama şu kadınlara ehliyet verilmese çok iyi olur. hem trafik yoğunluğu olmaz hem kazalar azalır hemde zaten bu kadınların yüzde 90 dan fazlası araba kullanamıyo zaten kendileri kaza yapmasada başkalarına kaza yaptırıyorlar.
Hayır kaza oranı olarak erkekler kaza yapıyorlardır ama kazaya sebebiyet verenler hep kadınlardır. sol şeride geçerler ayakları frende sellektör yaparsın aynaya sadece makyaj tazelemek için bakarlar korna çalarsın duymazlar ışıkda durunca ellerinde bi ruj uğraşır dururlar. park etmek için dakikalarca uğraşırlar boşver yinede ehliyet almasın bu kadınlar :)
Ehliyet almak ortalama 3-4 aylık bir süreç. Yarın öbür gün acil sürücü belgesine ihtiyacın olduğunda anında elde edemeyeceğin bir şey olduğu için bence de alınmalı. Kişinin tamamlaması gereken temel başarımlarından birisi bence. Sonuçta 60-70'lerde yaşamıyoruz guys
bazı belgeler kullanmasanda bulunmalı bugün araba almaya paran olmaz baska zaman olur ... bugün gerek görmezsin baska zaman istersin veya şimdi cesaretin yoktur öğrenmeye ama birgün gelir basit gelir heves edersin... ehliyetini al bulunsun... ben hem araba hem motor ehliyeti aldım 2 side yok elimde ama belgesi var işte
arabam yokken ehliyet aldım ben. sonuçta iş hayatında da lazım oluyor, iş yeri sana araba verebilir, ya da şoförlüğün var mı yok mu bakabilir işe alımlarda.
Katılıyorum araban yoksa alma, bunun bi ileri versiyonu da sana birinin araba bırakıp zorla birilerini bir yere taşıttırması. Kalp kıramayan bir yapınız varsa tam bir şöför olup çıkıyorsunuz. Congratulations 🎉🍾
Yasi gelen alsın illa kendi arabani sureceksin diye bisey yok işyerinin araclari veya arkadaşından aldigin ödünç araclar en kotu bazen arac kiralayip gezersin yani
Arabası olmayan ehliyet almasın diyen kafa çeşmeden su akıyor şişe su satılmasın diyen kafayla aynı. Tabi ki alınmalı.
Ne ehliyet araba yokken kullanılır ne de araba varsa ehliyet yoksa araba bir işe yaramaz ikisi de birbirini tamamladığı için araba şart
Ehliyet muhakkak olmalı. Ehliyet bir bilgi varlığının tespitidir. Ne zaman lazım olacağını bilemeyeceğimiz araç kullanımı için tabiki ehliyet olmalı.
Bence her turlu alın dursun. Önünde sonunda kullanmaniz gerekecek. Bu sebepten ertelenilmez. zaten giderek zorlaşıyor
Ehliyet aldım arabamda oldu iyice öğrendim şimdi sıfır alacağım
Araba yoksa napiyim ehliyeti otobüsü dolmuşu mu surecem arabam yok ehliyet de almıyorum
Ehliyet alabilirsin. Bunun araba almakla ilgisi yok. Zaten günümüzde araba almak zor.
Bence alınmalı çünkü hayat bu bi gün mutlaka lazım olacaktır helede günümüzde illa şart bilinmez
bence alınmasında yarar var her ihtimali göz önünde bulundurmak lazım derim
İroni yapmış bence Twitt sahibi ama yanlış düşünce yine de.
Alıp cebe koymak lazım. Ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz...
Ehliyet araba almak için alınmaz
o işi bilmek ve gerektiğinde kullanmak için alınır
Öyle saçma şey olurmu? Alırsın ehliyetini pratik yaparsın, zamanla kullanmayı öğrenirsin.
Ne alakası var al ehliyetini bulunsun. Kiralarsın araba ehliyet gerekli olacak.
yani kenarda kalması için alınabilir ama şahsen ben gerek duymadım almadım
araban yoksa ehliyete gerek yok sacma bi düsünce
araba sürebilmek icin gereken bi belgedir ehliyet
ama ehliyeti alip uzun süre araba kullanmazsaniz sürmeyi unutursunuz
Ya şimdi arabamız varda yarın bigün satmayacağımız ne malum ehliyeti kaşattırcaz mı iptal mi ettircez. Tabi ki hayır. Bemce kadın erkek kim olursa alsın bigün araban olmasa bile bişey olur araç kullanmak zorunda kalabilirsin. Sen alıcaksan al dursun illaki lazım olur.
Ehliyet bir an evvel alınmalı, mümkünse araba da hemen ardından alınmalı. İlerde yaş ilerleyince bunları almak zorlaşır.
Erkek için mutlaka gerekli. İş arasalar ehliyet ve askerliği soracaklar. O yüzden bunları önceden halletmek daha karlı.
Herhangi Bi konuda insanın kabiliyeti varsa onun için geçerli belge illaki alınmalı, gün olur lazım olur.
Bence kesinlile alınmalı düşunsene komşunun arabası var ama süren kişi o an evde yok ve kalp krizi geçiriyor diyelim. Kapını çaldılar
hayat bize neler getirecek bilemeyiz demi alıpta cebimizde dursa bir günarabamızda olur olana kadar tecrübede edine biliriz gibi gibi
Ben de geç aldım ehliyetimi ve arabam yoktu hala da yok gerçi ama insanlık hali herkesin erken yaşta öğrenip alması gerekiyor bence.
Benim hala arabam. Yok ama ehliyetim var 9 yıllık herşey tam olsun ilerde lazım olur
alakası yok iş gereği kullanmak zorunda olursun belki ileride araba alırsın aciliyet olur direksiyona geçmen gerekir falan alınmalı bence
Bence alınmalı çünkü nerede gerek olacağı belli olmuyor
araba alana kadar almıycam dedim ve dediğimi de yaptım yeni adlım daha :)
Bende araba yok ama
7 tane araba belgesi var toplam maliyeti 11000 tl
Ehliyet şart, diyelim ki araban oldu sürmek istiyosun, ee ehliyetin yok. Araban olsa da olmasa da ehliyetinin olması en mantıklı şey
Alınca sana madalya takmayacaklar
Bende daha yeni aldım sırf büyük sehire taşındım diye yoksa almazdım gerek yok ama kazalarda sıkıntı olur diye aldım
Bence arabada ehliyette artık zaruret eğer imkan varsa her ikisi imkan yoksa en azından ehliyet alınmalı bence 🙂
Lazım olur diyip alınacak bir şey değil ama ehliyeti olup araba sürmeyen de kimseye zarar vermiyor ki
Ehliyet aldıktan sonra araba alınır genelde ama neyse
arabalar o kadar pahalı ki afrikada bile burdan ucuzdur % 500 vergi mi alınır ne biçim hükümet lan bu
2008 de aldım ama hiç arabam olmadı ve kullanamadım da bu açıdan evet doğru ama her gün zamlaniyor dersen alınmalı.
Bence alınmalı. Acil bir durumda başkasının arabası varsa onu kullanmak gerekebilir
Her ihtimale karşı cüzdanında bulunması gerektiğini düşünüyorum araban olsun, olmasın
Ehliyet olsun , araba kiralarsın edersin lazım olur
Twetterdaki aptalları mı takacaksın? İşe gireceksen lazım olur ehliyet
Saçmalık.
Mutlaka lazım olur.
Asla... Zira uzun süre araç kullanmamak zafiyet oluşturuyor, unutuluyor. Hele de yeni ehliyet alanlara. Uzun zaman sonra trafiğe çıkan bu kişiler resmen azraile dönüşüyor.
Ehliyetimi araba almadan 10 sene önce almıştım. Kısmet hersey.
Elbet bir gün atana kullanacaksan erkenden almak mantıklı
Gün gelir lazım olur. Sürülmeyecekse diye bir şey yok
Bulunmalı bence her şeye rağmen nerede lazım olacağı bilinmeze
Alınmalı ne olur ne olmaz
ehliyet=diploma almak lazım
Alır pekistirirsin sonra tirafige çıkarsın
Evet 3 senedir ehliyet var ama araba yok
Alacaksın, el altında durmalıdır 🥳
Almak lazım ne olur ne olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?