Arabada ehliyette hangisi sizde var veya olmasını istersiniz? Manuelde zorlanıyor musunuz?
Otomatik
Manuel
Yarı Otomatik Yarı Manuel
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
yarış pilotu olmadığım için manuel vitese gerek yok. gaza bas gitsin frene bas dursun araba dediğin basit olmalı. yıl 2022 olacak. halen düz vites kullanmaya çalışmak bi tık saçma. araba kullanmayı sırf bu yüzden istemiyorum. ehliyetim var diyince insanlar sanıyor ki sen düz vites de kullanabilirsin. halbuki kazaların bi kısmı bu vites atamayan ve vitesle ilgilenirken dikkati dağılan sürücülerin sebep olduğu kazalardır. :) bence araçlar otomatik vites üretilmeli sivil kullanım için. performans araçlarında seçenek olarak sunulmalı düz vites. o da ilgilenenine.
Manuel kullanıcısıyım. Sürücü kursu otomatik vites kullandırdı, sınavdan otomatik vitesle geçtim. Otomatik vitesi çok nadir kullandığımdan dolayı, zaman zaman zorlanıyorum. Vites değiştirme sürem, diğer otomatik kullanıcılarına göre en az 3 kat yavaş. Manuelde ilk defa yeni araç kullandığım zaman kısmen zorlansam da, kısa sürede alışıyorum.
Manuel'de zorlanmıyorum. Ama otomatik tercih ediyorum. Manuel araç tercih edenlere bakarsanız eğer ya yeni ehliyetini almış kanı kaynayan genç arkadaşlardır ya da trafikte uzun uzun vakit geçirmeyen insanlardır :)
Cevap
9Cevap
Spor araçlara Manuel, normal günlük kullandığın aracına da otomatik idal gelir.
aktif olarak manuel kullanıyorum ama yakın süre sarfında otomatiğe geçicem İstanbul'da yaşayanlar trafiği iyi bilirler dur kalk çok sıkıntı en rahatı otomatik
Manuel olarak aldım ben. İlk kez direksiyon başına kursta geçtim ve çok zorlanmadım. İlk sınavımda da geçtim
Seçimimiz belli
Otomatik sevmiyorum manuel olacak benim arabam ama maalesef yeni arabaların %90 I otomatik onda da f1 olması tercih sebebim oluyor
Yanlayacak isem manuel normal sürüş için otomatik tercih ederim :)
Yarı otomatik olsun yarı manuel olsun hak geçmesin.
otomatik kullanması rahat ama yokuşlu yerler için manuel şart oluyor
Otomatik tabi ki. Manuel diyenler otomatik araba alamıyordur ondan manuel diyordur :) bende manuel var şehir içerisinde tam bir işkence
Manuelde araba kullanmayi ogrenen biri otomatik arabayida rahatlikla kullanabilir. Ama otomatikte ogrenen manueli kullanamaz. O sebeple manuelde ogren manuel kullan ve sonra otomatige gec. En dogrusu bu bence.
Arabam manuel. Ama değiştirdiğimde otomatik alacam
Ben manuel arabadan daha fazla keyif alıyorum.
Tercihim Ayvalık Tostu
Manuel vites candır.
Manuel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?