Sizin tercihiniz hangisi? Artıları eksileri nelerdir?
Benzin
Dizel
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Benzinli araç tercih ederim; ama LPG tankı takılmamış orijinal olması yeterli. LPG performans kaybı yaşatıyor. Dizel araçların bakımları bana göre zor ve pahalı. Nedense evlendikten sonraki ilk aracımın dizel olmasını isterim. Çünkü hayalimdeki 2008-2011 model Ford C-Max'in benzinlisi nedense yok denecek kadar az ve onların cam tavanı bile yok. Gümrük çıkması bulmam gerekecek.
👍
Benzinli araçların avantajları;
Bakım maliyeti daha düşüktür.
Daha az arıza ile karşılaşırsın.
Kronik sorunları daha azdır.
Daha sessiz bir sürüş sağlar.
Dizel araçlar ise;
Yakıt konusunda daha ekonomiktir.
Tork daha yüksektir.
Benim tercihim her zaman atmosferik benzinli araçlardan yana. Dizel araçların sorunlarından bıktığım için her ne kadar yakıt olarak daha maliyetli olsa da en azından güven veriyor.
Yeni nesil benzinli araçlar artık fazla yakmıyor diye duymuştum..
Bir tane Honda Civic vardı LPG'li aracın egsoz susturcusunu sökmüşler sanayide çok yakar bu şekilde dediler sesi de çok değişik çıkıyordu
Benzinli araç daha sorunsuz seyrek bakımlı ve daha performanslı bu sebeple benzinli yakıta gelecek olursak fiyatlarda bir fark kalmadı açıkçası sakin kullanımda bir fark yok.
Evet kesinlikle öyle
benzinli arac tasaruflu degil performansli oluyor bende performans icin benzin tercih ederim örnek veriyim 1.2 tsi motor 1.6 tdi motora saplaya biliyor.
Evet küçük ama çok performanslı hatta ödül bile almış o motor...
1.2 olup 1.6 ya saplayan araba hangisi marka olarak. Bende almak istiyorum da
@ɹooʎnɹosɹɐๅZıʞ 2
1.2 seri araçlardan sadece jettayı biliyorum
Bende 1 .6 Astra var. Bir tane de 1.6 dizel focus.1.6 olup. Saplayabilen çıkmadı ondan sordum her aracın bir kusuru var. Ya. Bu kesin
Cevap
10Cevap
Benzinli araç gaza basmayınca gitmez ama dizel yarım debriyajla hareket eder acemiler için dizel daha uygun.
Evet ama alıştıktan sonra hepsi kolay
yokuşda kaydırıom ben hala
Benzinli arabayı mı eğer benzinliyse gaza fazla bas 3000 veya 4000 devire getir elfreni yöntemiyle dene
aynı anda el frenini indirip debriyajı bırakamıom zor
Alışırsın zamanla dert etme
3 yıl oldu
Olsun sıkıntı etme
Otomobil benzinli olur. Sessiz, sorunsuz, konforlu, temiz. Dizellerin devri bitti zaten.
Aynen öyle katılıyorum 👍
Ben benzinli kullanıyorum, egsoz sesi daha guzel ve Yüksek motorda daha çok güç üretiyor dizel’e göre
Evet o benim de hoşuma gidiyor motor sesi çok güzel çıkıyor 1.4 TSI passatın motor sesi çok hoşuma gidiyor
Hybrid mi?
Hayır ya normal benzinli motor
Bi markanin servis sefine danismistim yilda 35bin km yaomiyirsan dizel zarar demisti. Bakim masraflarini falan kurtarmiyormus.
35 te notr stune yapacagin km de kar ediyorsun yani..
Dizellerin yedek parcalari cok pahalidir
Sesini guriltusunu soylemiyorum bile
Sarsintili gider tork yuzunden kaba bi yolculuk olur
Omru kisadir
Kisacasi benzinli oneririrm
Daima Dizelci oldum ben.
Neden peki?
Dİzel araba ile başladım araba sürmeye ve alışkanlık yaptı diyelim
Dünyanın '' en ucuz'' akaryakıtının olduğu ülkede dizel. Ama çevre için ikisi'de değil.
Benzin LPG ekonomik.. dizel rahatlık ama masraflı
Bence sadece benzinli daha güzel çok yakar diye korkmam ben yaksın sıkıntı değil kişiden kişiye değişiyor
Bende dizelde var benzin LPG'de. Kullanım böyle.
Benzinli araç tercihimdir.
Benim de..
benzinli her zaman iyidir.
Evet kesinlikle katılıyorum 👍
Evet hem daha sessiz çalışıyor
Dizel tabiki
Neden dizel peki?
Sahibindeni aç aynı arabanın benzinlisini ve dizelini karşılaştır anlarsın
Fazla yaktığı için mi
Benzinli araba çok yakar gitmez sürekli bujilerle alakalı sorun yaşarsın benzinli araba motoru standarttır 30 yıl önceki benzinli motorla şimdiki benzinli motor arasında pek bi fark yok
Nasıl gitmez benzinli araba dizele saplar şimdiki benzinliler de turbolu artık dizelin bi şansı kalmadı yakıt konusu da tassruf etmek isteyenlere ve istemeyenlere göre değişir
Benzinli araç kalkıştı dizeli tokatlayabilir ama sonrasında dizelin stop farını görür
Sende benzinli araba var galiba ondan bu kadar savunuyosun benzinli motorlar senin dediğin gibi daha performanslı olsa idi bütün iş makineleri tırlar kepçeler vs benzinli motor kullanırdı
Hayır benzinli kalkışta dizel biraz daha iyidir ama sonradan benzinli tokatlar
Honda bile dizel motora döndü sen hala konuşuyorsun
İkiside değil. Elektirikli araç yoksa benzinli.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?