2002 model Renault Clio Symbol RNA arabam var. 2 yıl sonra 2008-2011 model aralığında Ford C-Max Titanium X alacağım. Sıfır araba almaya gücüm hiç yok. Evimin kalan 5 yıl borcu var. Piyasa aşırı kötü. 2018'de arabamın piyasa değeri tam 25 bin TL idi. Bu yıl emsalleri 60 bin civarında; ama satmaya niyetim olmadığından, piyasanın 25 bin TL altında tutuyorum. Satmak istesem, maksimum sınır 53 bin TL.
Piyasa şu an aşırı kötü diyorum sadece.. 2017 senesinde i20'yi sıfır 77 bine almıştım, şu an 2011 model Polo dizel aracım 125'e satsam satılır. Gelin buradan siz anlayın. :) Şu an araba almak mantıklı değil ama fiyatların düşeceği de yok.
Şu an 2011 model Polo aracım var. Bundan önce i20 vardı ama borcumu kapatmak için satmıştım, ardından bunu aldım. Hala kullanıyorum.
Vergi düşürmek dışında pek yolu yok bence. Hadi pandemi dolayısıyla araç girişi falan problemdi artmıştı ama artık böyle bir problem de yok bence. Vergiler aldı başını gidiyor.
2. el araçlara da aşırı fahiş fiyatlar çekiliyor. Önceden 2. el almaya daha sıcak bakardım ama şu an sıfır araçların yanına bile yaklaşılmıyor. İlla seçecek olursam da, şu an için 2. el almak yerine kendimi zorlayıp sıfır alırdım çünkü dediğim gibi 160 binde arabayı 125'e satsam alacaklar var :)
Şu an arabamı değiştirecek olsaydım Seat Leon bakardım direk.. Tek ilgimi çeken model marka o diyebilirim bu sıra.
Araba alacaklara tavsiyem ise şu an cidden almasınlar :D Eğer kıyıda köşede birikim yoksa ve sırf borca girilecekse mantıklı değil.
32 senedir hiç bir şeyin fiyatının düştüğünü görmedim. 10 sene sonra asgari ücret 50 bin tl olur. sıradan bir arabayı 1 -2 milyon tl ye alırız. Sonra biri gelir Türk lirasından 0 ları atar. Asgari ücret 250 tl olur 1-2 milyon tl olan araba 1000 - 2000 tl gibi rakamlara düşer bu çark süreki böyle döner gider..
Ben de düşünmüyor değilim, aracımı o amaç için sattım ama, herşey hallolunca tek gitmek kalınca insan arkasında bıraktıklarını düşünüp ikileme düşüyor.
Aynen öyle ucurum çok fazla artık erişemez olduk bu tür şeylere ben memur maaşımla 2008 opele binmekte zorlanıyorum bir masraf yapsam o ay bitiyor benim için böyle olmamalıydı
Evet, maalesef istanbuldayım ama en yakın zamanda terk edeceğim bu şehri, gerçekten yaşamak çok zor, dışarı çıkıyorum cebim hemen boşalıyr, ailecek oturup yemek yiyoruz 150 tl den aşağı kalkamıyoruz.
evt İstanbul'da maaşlar anadoluya göre bir tık yüksek ama malesef geçim daha zor antalya muğla taraflarını tavsiye ederim hocam kışın cebiniz bi nebze rahat oluyor
Maaş olabilmesi için öncelikle iş sahibi olmak lazım, işçi burada köpek kadar bile değer görmüyor, kimse kimseye acımıyor, herkes birbirini kullanmak derdinde berbat durumlar içindeyiz.