değişeni çok. dosta gider :D
Düz yolda araba sürerken sol ayağımızı debriyajda basılı tutmak araca zarar verir mi?
değişeni çok. dosta gider :D
YANİ Eğer Araba sürerken Ayağını debriyaja basılı tutarsan araç zaten hizlanmaz ki Boşa almış oluyorsuj vites dişlileri birbirinden Ayrılmış Oluyor Boşuna motoru bağırtirsin devir çevirir araç ki Buda araca zarar verir çok devir çevirince Debriyaja vites atacağın zaman vitesle işin olunca basılır sadece Ki zaten Debriyaj vites için sürmek için değil
Vites değiştirirken debriyajı kullan, haricinde ayağını debriyajdan uzaklaştır. Debriyajı basılı tutarsan baskı balatasını bitirir.
Bu arada 8,5 senedir 2002 model Clio Symbol sahibiyim ve aldığımdan beridir düşük seviye baskı balata sorunu var. Tam kavrama noktasında gıcırdıyor, haricinde sıkıntısı yok. Fahiş fiyat isteyen ustalar yüzünden değiştiremiyorum.
Sadece vites değiştirirken basmalısın. Diğer türlü Baskı Balata ömrü azalır ve sürekli değiştirmek zorunda kalırsın. Ek olarak bu Debriyaj'ın sertleşmesine de sebebiyet verir, bu sefer vites değiştirmekte çok zorlanırsın.
Düz yolda giderken neden debriyaja basasın ki? Vites değiştirmeyeceksen ani fren yapmayacaksan?
çok sık debriyaja basmak baskı balata ömrünü kısaltır ve zararı vardır.
Cevap
41Cevap
Üstünde tuttuğun zaman debriyaj bilyazı baskı balatanın baskı bölümüne baskı uygular aşınma olur debyajın çok çabuk sertleşir ve kullanımı zor ömrü kısa olur o yüzden tutmadan sürmeye alıştırırsan kendini daha iyi olur
Debriyaj pedalında ayağınızı tutmak, baskı balatanın aşınması ve erken bitmesine neden olur..
Direk baskı balatayı bitirmiş olurusunuz.
Evet, vites değiştirmek harici debriyaja basmamak en iyisi.
Baskı plakayı kucağına alırsın üzerine uyguladigjn az da olsa baskı debriyaja iletilir buda zamanla sorun çıkarır sol. ayak. dayama yerinde tut ayagini
Aklıma kursta deneme sınavında motor neden hararet yapar sorusuna yakıt bitince diye cevap veren bir bayan geldi
Tırcı değilsen niye otomatik değil ben de bunu anlamıyorum
yoruma bak :D
Gayet güzel ne varmış
Tırcı değilseniz dedim kalanların neden kullandığını belirttim yani tırcılar dışında kullananlar olduğunun farkında olup sebep aradığım anlamına geliyor
Sadece vites değiştirirken kullan yoksa hiç hoş şeyler olmaz araba içinde senin senin içinde
Baskı balata yer. Çok zararlı vites değiştirmedikçe basma
Evet veriyor diye biliyorum olabildiğince vites değiştirip ayağı çekmek gerekiyor.
Basılı tutarsan bir süre sonra araba durur zaten o yüzden sadece vites atarken kullan :)
Baskı balata biter çabucak zararlı tabiki sadece vites değişiminde basmak gerek
baskı balata biter hemde düz yolda niye giderken ayağın debriyajda oluyor :D
Debriyaja neden basili tutacaksın ki araba gitmez debriyaj arabanın vitesini arttırmak için kullanılır
Debriyajla, frene aynı anda basarsanız arabanız ss alıyo.🤭🤭
Basılı tutarsan gaz çalışmaz. Ayrıca debriyaj balatalarini yakarsın
Gaz niye çalışmaz
@YanlızlıkRıhtımı35 çok basarsa boşta kalır vites
Ne zamandır araba kullanıyorsun
@YanlızlıkRıhtımı35 2 yıl. Neden
Decrübe kazanmışsın
Baskı balataya zarar verebilir.
2009 iyi benimki aynısının 2000 i 😅 yersin debriyajı sadece vites atarken bas
Baskı balatayi yersin mümkün oldukça basma debriyaja ışıklarda boşa al
Baskı balataya zarar verir. Debriyaji olabildiğince aaz kullanmaliainiz
ilk önce debriyaj rulmanı sonrasıda baskı balata çek ayağını pedaldan
Baskı balatanın ömrünü azaltırsın başka bir sorun olmza.
Evet zarar verir ama merak etme , çok aşırı yapsan o anda zararını görürsün
Neden basılı tutasın ki?
Kanka sen bence gaza da sürekli basma :)
Evet daha erken yenilemek zorunda kalırsın.
Dostu duduklenez cauz mi hocam
Bence otomatiğe geç =)
Hiç manuel araç kullanmadım. Bilmiyorum pek.
Sadece vites değiştirirken debriyaja basılır
Balata tamiri yapan tanıdığın yoksa zarardasin
araca zarar verirdebriyaj balatasını yersin
Araca zarar vermez düz yolda araba sürmek
Arabanı internete koy sat
Arabanın anasını bile ağLatır.
Hiç bir şey olmaz abla tam tersine faydalı olur
debriyaj balatası eskir
baskı balatanın ömrünü yersin
ençok baskı balata yiyen reno zaten
Evet zarar verir sadece vites değiştirirken bas
Vites degistirirken bas