- Peki araçların aküsü bitmemesi için kaç günde bir çalıştırılmalıdır?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Aküler bakım gerektirmeyen bir türde olsa bile, aracınızın aküsü boşalabilir. En az haftada bir kere aracınızı çalıştırın ve 15-20 dakika çalışır vaziyette tutun.
Eğer aracınızın aküsü boşalmışsa özellikle yeni model araçlarınızı kesinlikle iterek çalıştırmayın. Bu durum elektronik aksamlı yeni nesil araçların zarar görmesine yol açabilir. Eğer akü takviyesi yapamıyorsanız yetkili servis veya çekici çağırın.
<3 <3
Yalnızca çok soğuk aylarda günde bir defa 10 dakika çalıştırmak yeterli olur.
Normal zamanlarda haftada bir defa yeterlidir. Ayrıca uzun vade de arabayı kullanmamak yağın depoda dibe çökmesine neden olur. Haliyle dönen dişli çarklar anında zarar görür. Bu sebeple araç bir düzlüktse duruyorsa vitesi boşa alıp 2-3 bin devirlere kadar gaza basıp yağı hareketlendirmek gerekir.
Araç yokuşta ya da hafif eğimli bir yerdeyse lütfen boşa alarak gaza köklemeyin. :D
Akü öyle kolay kolay bitmez ve arabanın yanına inip çalıştırmak aküye pek etki etmez, asıl mevzu harekete geçip şarj dinamosunu biraz daha çalışmaya teşvik etmektir.
Ama tabi ölmesin diye çabalıyorsak haftada bir iyidir.
Binip 1-2 parça şarkı dinlemek iyi olur.
EİG için teşekkürler.
3 gunde bir 15 dakika yeterli
Cevap
12Cevap
Benim aracım Hyundai KonacElitte Smart
2019 model Kasım
Bakımını servisinde yaptırmıştım
bir hsfta kullanmadım, tek seferde çalıştı.
Sıkıntı yalamadım. 😎🥰
1-1,5 haftada bir çalıştırılması gerektiğini duydum. Arabamız 11 gündür garajda ve tek kontak basmadı.
günlük çalıştırılmalı. sadece akü için değil karterdeki yağın da devirdayım yapıp dibe çökmemesi için.
Arabayı çalıştırmayınca aküsü mü bitiyormuş hiç duymadım
-Aküleriniz bakım gerektirmeyen türde bile olsa, aracınızın aküsü boşalabilir. Bunu engellemek için En az haftada bir kez aracınızı çalıştırın ve 15-20 dk çalışır vaziyette tutun.
haftada bır ıkı yeterlı.
Ben 1 ay basmadım marşına gene çalısıyor
Ben 3 gün de bir çalıştırıyorum ✂️
Akünün durumuna ve aracın marka modeline bağlı 👍
her gün günde 10 dakika yeter
seks gibi düşün haftada 3 defa yapmak gerek
yaz veya kış olmasına göre değişiyor sanırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?