2-3 sefer çektim; ama otostop çekenleri hiçbir zaman arabama almadım. Bir gün bisikletle şehirler arası yolda giderken, bisikletimin gidonun çıkması yüzünden yolda kaldım. Kapalı kasa hafif ticari araçlara (Fiat Fiorino'dan tutun, Mercedes Sprinter'a kadar herhangi birisi) otostop çekerek durdurmaya çalıştım, kimse durmuyor. Hava da 2 saat sonra kararacaktı. Bir teyze, pazar arabasıyla otobüs durağına varmış şehre gidecekti. Tamamı camlı Fiat Doblo Maxi gelip, az önümüzde durdu. Adam bisikletimle pazar arabasını bagaja koydu, teyzeyle beni aldı. Teyzeyi ve pazar arabasını 6 km ilerideki bir mahalleye bıraktı. 15 km giderek, beni ve bisikletimi evimin yakınına bıraktı gitti. 3 gün sonra bisikletim tamir oldu.
Hayir, hic otostop cekmedim. Birgun kardesimle gece eve donuyorduk.11_12 filandi. Otostop ceken bir cift denk geldi. Kardesim abla durup alalim mi dedi. Hayir, bu gece vakti belki bizi bicaklayip soyacaklar, nerden biliyoruz bosver deyip, almadik. Bu zamanda kimseye guvenilmiyor dogrusu.
Lisede okulum şehir merkezine 20km kadar uzakta bir binaydı genelde okuldan kaçınca eve kadar yürürdüm ama bazen eve erken gitmem gerektiği için arkaşlarla otostop çekerdik başıma da hiç kötü bir şey gelmedi
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hiç otostop çekmedim, ama bi kaç kez onlar kendileri durup gitmek istediğim yere kadar götürmüştü, hatta biri ailesi ile beraberdi keşke binmeseydim dedim, aileli olunca çok çekinirim. Tabi şimdiye kadar hiç araba kullanmadığım için otostop çeken birini alıp almamak gibi bir imtihan yaşamadım.
4 arkadaş okuldan çıktık tramvaya kart basmamak için otostop çektik benimde okadar istediğim bı araba vardı Mercedes s clas hep o arabaya binmek isterdim 10 dkka bekledik baktık hayalim gerçek oldu Mercedes sinyali verdi durdu buralı değildi zaten İstanbul plakaliydi bizi gezdirerek götürdü çok mutlu olmuştum iyiki otostop çektim dedim