Volvo; Dünya genelinde çok güzel güvenli otomobil olarak bakılıyor. Ya da bizler çok abartıyoruz.
-Peki Volvoyu bu kadar mükemmel yapan en önemli şey nedir?

Çok sağlam olması. Vurduğun zaman kolay parçalanmayan sert bir çeliğe sahip. Arkadaşımın 2011 model Volvo S40'ı vardı. Arabayı satmasına 3 ay kala (2017 Ekim ayı) kaza yaptık. Solda bir firmadan kiralık Opel Insignia marka aracın (araç sürücüsü hem hızlı gidiyor hem de telefonla konuşuyor) bizi sıkıştırması yüzünden, arkadaşım hızlanıp makas atmak istedi. Önümüzde bizimkinin neredeyse yarı hızında giden Hyundai vardı. Arkadaşım frene basmasına rağmen araba duramadı ve önümüzdeki kadının kullandığı ilk kasa Hyundai i20'ye arkadan vurduk. Hyundai'nin arka tamponu patladı. Volvo'da ufak tefek boya dökülmesi haricinde tek hasar alan nokta olmadı. Kazadan sonra, kadın olayın şoku yüzünden 50 metre ileride durdu. Bir de en önemlisi arabayı durduramasaydık, kaldırıma uçup tramvay yoluna dalacaktık.

Geçmiş olsun
Çelik kabin kafesi var sağlam metaller kullanılıyor dışında, ve güvenlik en önemli kriterdir Volvoda en baz modellere bile çoğu güvenlik özelliğini kısıtlamaz koyarlar. Bu arada Volvo emniyet kemeri, hava yastığı gibi birçok güvenlik özelliğini bulan marka ve patentini herkese açarak tüm markaların kullanmasını sağlayan markadır. Kısaca Tank deriz biz Volvo candır.
<3 <3
Cevap
29Cevap
Son 15 yıl içinde güvenlik konseptli arabaları, park freni, sürücü dikkat kontrol sistemi,
frenin desteklediği çarpma uyarısı, akıllı sürücü bilgi sistemi, city safety (kontrolsüz ve yaklaşık 35 kilometre hızın üzerinde seyir halindeyken, aniden önde bir araç belirdiği takdirde aracı otomatik olarak durdurabilen sistem) darbe emici sistem, ters dönüşlerde aracın konumunu sabitleyen sabitleme kontrolü gibi pek çok yeniliği üreten Volvo.
Sağlam bir İsveç çeliği kullanmasını da unutmayalım.

Waow dedim gerçekten.
Benim arabamı parçalar mı bu araç?
Lamborghini Aventador 2016
Türkiye de Asgari ücret 2 800 TL bir araç 180 000 TL.
Burada ben 6 750 Euro maaş alıyorum. Aracım 2016 model sıfır 116. 000 $
Evet sadece sağlam benzin harcıyor.
3 günde bir 3 kiloluk kırmızı et parasını benzine veriyorum. :)
Drift eğitimi aldım evet. <3
Aslında ne demek istediğimi sürüş tekniği eğitimi alanlar anladı.
Günümüzde cogu arabada gercek şase bulunmaz gövde bütünlügü bi şase anlayisi vardir.
Arabanin ön tarafinda bulunan zayif ince olan o 2 tane kola şase derler.
Gercek şase aracin altinda boyuna uzanan enine önde ve arkada paralel şaseyi birbirine baglayan kalın formlar vardir işte biz araba hastalarina göre gercek şase budur yani arabanin Kemikleri
Yani günümüzün cogu arabasi boyunca altinda uzanan formlar yani şase yoktur bu wolwoda da yoktur ama o kaportasi eşeklerin yedigi denilen Anadol marka arabada gercek şase ve gercek bi süspansiyon sistemi vardir I lowe STC 😎🤘
Şaka gbi ya? Kimi aracta tek parca iskelet var diyor? Kimiyse 100 le çarp yaşam garantisi veriyor? Iyimisiniz arkadaslar? Bu araçlarda tamam saglamlik var celik karisimli şase ve kaporta parcalari var ama ÖLÜMSÜZLÜK YOK !
Benim kadar arabalara hasta olan icinizde azdir (tastiecook ve bikac arkadas gercek birer OTO HASTASIDIR)
Bizler arabalari cok severiz hemde cok
Günümüzde wolwoya carpan alt segment araclarin fotolarini atiyosunuz Kartala carpmis seymbole carpmis yok accente carpmis?
Bi kamyona arkadan carpan wolwo resmi koysaniza?
Wolwo 2010 mayista Çinli Gelly e satildi yani 12 yildir ÇİN kafasiyla üretiliyor
Eski saglamlik yok
Gercek makinalar Mustang Chevrolet gbi arabalardir
Bu arada 100 km suratle bi kamyona hickimsenin carpmasini istemem
Teknoloji ne kadar gelisirse gelissin artarsa artsin Gercek güwenlik biz insanlarin araç sürerken gösterdigi tutum ve hareketlerdir
Asla yamulup bükülmeyen en ağır kazadan bile perte çıkmayı bırak üç beş çizikle çıkan arabalardır
Tek gerçekçi cevabı sen verdin. Herkes diyor ki sağlam. Bizde biliyoruz sağlam olduğunu ama onu sağlam yapan özelliklerinden bahsetmiyorlar. :)
Muhendıslık harıkası oldugu ıcın 100km suratle carpmada olmeme garantısı verıyor dırekler ve kaporta kalın çelikten yapılmıs ve testlerle her acıdan carpmalarda test edılmıs bu yuzden guvenlıdır
İşte istediğim cevap. <3
💜😙
Diğerlerinin 0.2 milim sac kullanıp
Volvonun 1 milim kullanması buda sağlam ve güvenli olmasına sebep oluyor ki bu yüzden fazla bükülmüyır genelde tipleri aynı oluyor
Volvo sağlam araba. Trafik kazasında en az hasara uğrayan, çarpıştığı araba param parça olsa bile volvonun içindekinin, burnu kanayan bir araba diye duydum ve öyle biliyoruz.
Araç kaza testlerine bakıldığında alınan yüksek derecede darbelere rağmen içerisindeki yolcuyu en iyi koruyan araç diyebilirim.
Güvenliğe verdiği önemden ötürü çok seviliyor. İlk emniyet kemerini Volvo piyasaya sürdü diye biliyorum. En baştan gelen bir mottosu var adamların.
saç kalınlıgı farklı.
şase sandalye borusundan değil.
Dizayni kullanilan malzeme ve gercekten kullanici guvenligini dusunen bir firma
sağlamlığı tabiki de.. dünya üzerinde otomobil markaları arasında en az trafikte ölüm sonucu veren otomobil markası volvodur.. hedefim de xc90 var bakalım :D
Direkler, kaporta çok sağlam. Volvo ile kaza yapan arabaların fotoğraflarında videolarında iki arabaya bakınca bunu çok net görebiliyoruz zaten.
Bükülmesi çok zor olan isveç çeligi kullanılması ve iskeletin tek parça halinde olması yüzünden bu kadar saglam (diger firmalar aracın üstünü kaynatıyorlar volvo direkman tek bir iskelet ile yapıyor iskelette isveç çeliginden)
Kesinlikle çok sağlam bir araç markasıy (dı) Çin'e satılana kadar... :)
Herkes diyor ki sağlamlığı. Ben diyorum ki. Onu sağlam kılan özellikler ne. :)
İsviçre çeliği
Daya dayanıklı ve daha sağlam bir şase üzerine yapılmış bir araç yani güvenlikli
İsveç çeliği. 😋
Saglam gövde ve kabuğa sahip
Güvenli olması
Sinancım. Koskoca fenomensin. Gerçek bir lider gibi cevap ver bu soruya. :)
Sana kalp bırakıyorum. Samimi olduğun için <3
şase ve kaportasının çok sağlam olması..
Çeliğindedir kalite 😎🌸
Evet güzel.
Çok abartılan balon bir araba. Mercedes ve Bmwnin tırnağı etmez
Tarzı
Sağlamlık ve hikayesi
Sağlamlık
Dayanaikli konforlu
Çeliği anca bu kadar bükebiliyorlar 😊
Daha sağlam oldukları bide pahalolar
Parça pahalı 😂🤣
Celikkten😃
Sağlamlığı