Ferrari bir yarış takımı olarak kurulmuştur. bu yüzden adı da scuderia ferrari'dir. hatta enzo ferrari yol araçları bölümünü takımı maddi olarak desteklesin diye açmıştır. yani ferrari ilk yarış arabasını fiat ile falan değil kendisi yapmıştır. en başından beri efsane arabalar üretmiş bugün koleksiyoncuların peşinde koştuğu bir çok sanat eseri yaratmıştır.
Lamborghini özellikle muira ile bir efsane yaratmış, motoru ortaya yerleştirerek de spor araçlara çok ciddi bir katkıda bulunmuştur. ama lamborghini, ferrari'nin tarihinde sezdiğiniz o tutkuyu, mücadeleyi yakalayamamaktadır. şahlanan at'ın hikayesinden tutun da bugünkü formula 1 takımına kadar Ferrari yarışma tutkusunun vücut bulmuş hali gibidir. ha bir de lamborginin volkswagen tarafından alınana kadar diablo'yu evirip çevirip satmaya çalışarak sürünüyordu. şimdi ise yine aynı modeli 10 yıl üreterek yenisine geçerken de cesur tasarım hamleleri yapmayarak ilerliyor. mucielago'da beri neredeyse her araba aynı.
Her ikisi de çok heyecan verici olsa da, hangisini görürsek görelim kalp atışlarımız hızlansa da sanırım en azından benim için Ferrari. İç aksamı kalitesiz olsada performansı iyi.
müthiş bir yorum ferrarinin en sevdiğim yönü hızı ve konforu sağlayabilmesidir lamborghini tam hafta sonu arabası ama ferrari ile bir adam alışverişe de gider işe de ama lamborghinin aventador modeli yamuk kapısından mı iç dizyanından mı yoksa sesinden mi aşırı dikkatimi çekiyor ferrarinin yeni modellerinde malesef turbo motor olmasından dolayı ses yok lamborghininin tek sevdiğim modeli zaten aventador huracanı vs beğenmiyorum
Ferrari öldüren derler Honda NSX 1990 nın lakabına yarış diyince direk Honda gelir ilk akıla Ferrari McLaren Aston Martin gibi firmalar bile Honda motor teknolojisi kullandı 😀
Tabi ki benim arabam. <3 Ferrari Maserati firmasında çalışan bir Kadınım ve gerçekten bu arabalar çok harika. <3 - Fakat ben hayatımın fırsatını 6 gün önce yakaladım ve Amerika da ki araba fuarından 2016 model Lamborghini Aventador Svj 116.000 $ Fiyata satın aldım. Bu arabayı almamda patronumun çok emeği oldu ve şimdi verdiğimiz siparişin gelmesi için gün sayıyoruz. <3 - Bu arada 2021 Lamborghini Aventador Svj fiyatının 1.3 milyon $ olduğunu söylediler. Yıllar geçtikçe fiyatları bayağı düşüyor ve hemen alınabiliyor. Tabi bu ülkelerde alım gücü çok yüksek.
Öncelikle hayırlı olsun aracınızı güle güle kullanın sormak istediğim şeyler var arabanız elinize ulaşınca bir konu açmayı düşünüyor musunuz aventador için aşırı rahatsız ve direksiyonu çok sert bir araba diyorlar hani manevra kabiliyeti kötüymüş ve tır gibi hissettiriyormuş bel ağrıtıyormuş en çok bunu merak ediyorum kullandıktan sonra sizin yorumlarınızı çok merak ettim bu zamana kadar duyduklarımı yabancı sahiplerinden duydum
Ben pistte 2021 modelini kullandım. Öyle bir şey yok. Uçak sürer gibi uçuşa geçiyorsun. Frenleri çok hassas birde ekranı dokunmatik değil. Ekranı benim için sıkıntı ama olsun buna değer. İç kabini tamamen karbon fiber kaplama be çok tatlı bir görüntüsü var. Ancak şu gerçek ki. Ferrari kabini kadar muhteşem değil. :)
1965 yılından beri Svj ler var. Fakat seri numaraları ve modelleri çoğu yerde Sv olarak geçiyor. Mesela Svj 2018 diyor ama bir kaç özelliği yüzünden Sv olarak geçiyor. Bunların modelleri numara gibi sıralanmış durumda.
Görsel olarak Lamborghini diyebilirim ama Ferrari'nin de tasarımını çok seviyorum ikiside kaliteli bir marka ve işinde en iyisi. Ferrari'nin formula pistlerinde adı ve namı var yinede ikisini birbirinden ayıramıyorum ikiside çok sevdiğim sempati duyduğum bir marka.