Sevgilim daha yeni yeni mezun oldu askere gitti vs derken yeni işe girdi ve Ev borcuna girecek ailesinden yardım vs almıyor ( Ailesinden ev vs yok ) Kendi ayakları üzerinde duran bir Erkek Benimde arabam var ve Sevgilimi ben alıyorum gezmeye gittiğimiz zaman ama kız arkadaşlarım , ailem vs ters yorumlar yapıyor Kız kısmı Erkeği araba ile mi alır dünya tersine mi döndü, Erkek dediğin seni araba ile alır vs vs saçma sapan şeyler söylüyorlar. Ben Aşka inanırım maddiyata bakmam. Benim maaşım ondan da yüksek olacak ama umrumda değil ki ben onunla Mutluyum sadece Onunla. Toplumumuz neden sığ düşünceli
Sevgilimi arabam ile ben alıyorum, toplum neden garipsiyor?
Milletin dediklerine kulak asmayın. Benim de arabam var; ama modeli eskiye (2001) yakın. Düğün birikimi nedeniyle değiştirmeye niyetim yok. Arabam yaz sıcaklarında şehir içi trafiğinde aşırı hassas, uzun yol seviyor. Beni yeniye yakın modelli arabasıyla alacak bir sevgiliye ihtiyacım var. Sizin gibi birini bana nasip etsin.
Toplumun garipsemek için bir nedene ihtiyacı yoktur. Pusuda beklerler genellikle eleştirmek ve yermek için. Çünkü bundan başka zevk aldıkları bir şey yoktur hayatlarında. Başkalarını eleştirmek ve onları mutsuz etmek için vardır bazı insanlar. Bunu fazla sorgulama çünkü bu asla değişmeyecek şeylerden biridir. Üzgünüm ama ne içinde yaşadığımız düzeni ne de toplumu sihirli bir değneğimiz olmadığı için değiştiremiyoruz. En fazla yapabileceğin şey kendini müdafaa etmektir Ya da benim yaptığım gibi yok sayacaksın. Üç maymunu oynamak iyidir seni hiç bi halt bilmeden yargılamaya kalkan insan müsveddelerine karşı 😏 Keyifli günler.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Toplumda kalıp bir yapı var, diyelim sevgilim benden zengin bu seferde derlerdi ki kıza bak zengin koca buldu yani toplum hep konuşur en iyisi kulak tıkamak :D
senin bu durumunu kullanmaması önemli olan yıllardır kızlar hep sevgilinin yerindeydi o yüzden alışılmış bir şeyin dışında hareketler bence bu yüzden senin durumun için en azında garipseniyor
Ben anlamiyorum bu toplumu. Islerine gelince hemen u donusu.
Kadin ayaklari ustunde dursun, kadinin erkekten ne eksigi var. Ama is erkekle ozdeslesmis bir tek olayi kadin gerceklestirene kadar. Ulan hani esittik? Arabayla almasina tahammulunuz yok? Demek erkek cocuk baksin evde, kadin calissin desek? Icleri bos fikirler iste. Laf olsun diye konusan koca bir millet. Daha kendi fikirlerine sadik kalamiyorlar ki.
Peh.
Aldirma ablacim sen. Al sevgilini. Belini dogrultsun cocukcagiz.
Sevgilim aile mal varlığına hazıra konup tembel tembel duracak biri değil. Kendi çabası ile yapmaya çalışıyor her şeyi ve bende hayranım ona. Akıl va rmantık var zaten yeni mezun biri nasıl araba alabilir ev alabilir alanlarda zaten aile parası kullananlar.
Ya dogru dusunce tarzi bu zaten. O yuzden hic aldirma. Dumduz devam et yoluna. Babasinin parasiyla adam olmak kolay, kolayi herkes yapar. Guzel olani bu zaten. Arabasi yoksa, senin var, elin yoksa, onun eli var. Birliktelik dedigin bu zaten.
o yüzden çevremizi umursamıyoruz zaten sevgili bulamıyoruz bide maddelendirip eleme şansımız yok bide neymiş başkasının aman kızın arabası var nasıl erkeksin demesini mi takıcam sanki kızla o evlencek ben evlencem ben hayat yaşıcam bi salın olum neyse ki çevremi umursamayan biriyim
gidebilir ama bu onu kötü biri yapmaz biz erkekler zayıfız sizin gibi güçlü değiliz 10 kişiden dayak yesek kalkarız bişey yokmuş gibi ama gurumuzu incitecek laflar savaşa girmekten daha ağır geliyor bazen
Topluma göre ilişki yaşarsan hayatın zından olur. Kaldı ki oda seni arabasıyla alsa bu seferde elalemin arabasına biniyor kız kısmı biner mi diye laf ederler. Bence herkesin ne dediğini fazla önemseme. Hayatına bak.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet aynen bu şekilde olurdu, Kıza bak zengin koca buldu derlerdi
Senin erkek arkadaşını arabayla alman da gayet doğal, toplumun erkek arkadaşına erkek değilmiş diye iftira atması da doğal. Artık buralarda yaşantı bu şekilde.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sorun sevgilimi aşağılamaları. Yeni mezun birinden ev ve araba bekliyorlar. Evi arabası olan zaten AİLE parası yiyen erkek sınıfı oluyor
Aile parası yemesi kötü bir şey değil ailesinin parasını nasıl değerlendirdiği önemli ama ailesinden para kalmış veya kalmamış bu insanlar için özellikle de bir erkek için belirleyici bir şey değil. Ekonomi zaten bozuk araba, ev vb. zamanla olacak şeyler. İlişkide önemli olan kafaların uyması insanların dediklerine ve tepkilerine aldırış etme. O tip insanlar çok yakının değilse tutabileceğin en uzak mesafede tut.
Bizim toplum aptal o yüzden böyle düşünen kesim aptal yani işte sürekli kadınların daha düşük olması gerektiğini savunuyorlar ama kimin umrunda sen ve senin gibiler böyle düşününce ve sende kafa dengini bulunca onlara bo* yemek düşer
İşte böyle mala mülke önem vermeyen kızları sevin beyler. Allah sizi ayırmasın inşallah evlenir ömür boyu mutlu olursunuz. Milletin ne dediğine de aldırış etme.
birbirinizi seviyorsanız kimseyi dinlemeyin. türkiye de insanların söyledikleri sadece sizleri aşağı çeker. başka hiçbir şeye yaramaz , ve tek bildikleri konuşmaktır. başka bir cacığa yaramazlar.
Milletin ne dediğini ne düşündüğünü neden önemsiyorsun ki? Önemli olan senin sizin mutluluğunuz. Siz kendinizden eminseniz ve böyle şeyler sizin için sıkıntı değilse ki bence olmamalı zaten gerisini düşünme bile. Arabaymış maaşmış.. bırak ikiniz kendi huzurunuzu mutluluğunuzu düşünün
hiç samimi gelmedi şu dediklerin bana. o kadar rahatsız oluyorsan ver arabanı sevgiline o seni alsın yoksa şu yaptığına şair burada arabası olduğunu ve sevgilisini aldığını belirtmek istemiş derler bizim köyde. konyalılar da kubuzluk yapmak der biz yemiyoruz ama bütün siteyi dödürmüşsün parmağında. Allah garibanları senin gibi kızlardan uzak eylesin.
Arabam olsa ben de sevgilimi gider alırım, onun arabası olursa o zaman iki araba yanyana gideriz😂😂
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benim de kız arkadaşım beni arabasıyla alıyordu ve bir birimizi çok seviyorduk insanların ne dediğini umursama sen onu tanıyorsan karakterini kişiliğini biliyorsan devam et kimin ne dediği önemli değil isterse Dünya tersine dönsün emin ol o da yeri gelince rahatsız oluyordur ama elinde imkan yoksa yapacak birşey yok aynı durumu yaşadım kardeşim Allah mutluluğunu daim etsin
Sakın söylediklerini umursama. Bizim toplumumuz ezberden konuşmayı çok seviyor. Nesi varmış bir kadının bir erkeği arabayla almasında
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Erkek arkadaşımı aşağılıyorlar arabası yok diye yani olamaz olmak zorunda mı, Herksin varlıklı ailesi yok sonuçta zaten Erkek arkadaşım katiyen ailesinden yardım almaz
Düşüncen güzel o düşünceler kalıplaşmış düşünceler ne güzel sevdigine gercek değeri veriyorsun yasiyorsun ve yasatiyorsun ne mutlu sana eger sen yaptiginin dogru olduguna inaniyorsan kulaklarini tika bildigini yap kimseyi takma kimseyide umursama bence
ya reyiz toplumun ne düşündüğünü önemsiyormusun cidden? biz şimdi toplansak 85 milyon dötümüze buzlu badem soksak sende mi sokacan? salla ya ziktiret koy dötüne rahvan gitsin
Ne alaka ya.. Kız geldi kahve ile gelmişler içtiler gittiler yanın da erkek.. Geçen sahil de kız kıza arabada oturdular kahvelerini içtiler gittiler.. Yıl olmuş 2021
Geçmişten gelen kalıplaşmış yargılar işte. Ne kadar değiştirmeye çalışsak da değişen pek bir şey yok malesef. Ikiniz mutluysanız gerisini umursamayın bence.
Amma kasmışsın be ablam. Sevgilim fakir diyememişsin de. Demek ki ailen fakir çocuk istemiyor. Sen istiyorsan da git evlen napalım yani.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Fakirlikle ne alakası var bunun? Yeni bir mezun nasıl eve ve arabaya sahip olsun bana mantıklı bir şekilde izah eder misin? Olanların %90 ı aile parası.