Haberlerde okudum ODD verilerine göre Mart ayında son 10 yılın satış rekoru kırılmış rakamlar korkunç Otomobil de 150 bine yaklaşmış ticari araç satışlarında da 50 bine yakın Kötü gittiği iddia edilen ekonomide böyle bir satış artışı nasıl olur
Satılan araçlar kaçıncı el? Bundan bahsedilmemiş. Çünkü bir çok insan işten çıktı ve ev geçindirebilmek için çok ucuz meblalara ev-araba ne varsa satıyorlar. Çamaşır makinesini satan gördüm. Kocası işten çıkarıldığı için.
İkinci olarak bu ekonomik krizlerde orta gelirliler ve düşük gelirliler kötü etkilenir zaten. Fakirler daha da fakirleşir, zenginler daha da zenginleşir. Bu her zaman her yerde böyledir.
Biliyorsun oto şu an daha çok yatırım aracı olarak kullanılıyor, 2, 3 yılda bir yenileyerek hem tasaruflarını değerlendirmek , hem değer kaybını önlemek hemde binek otomobil ihtiyacını karşılamak. Birde işin manevi boyutu var, parayı bankaya yatırsan faiz karışıyor, evde nakit veya altın olarak tutsan, zekatını vereceksin, ama fetvaya göre 10 bin ₺. 10 milyon₺ . ta olsa araba ihtiyaç sayıldığından ticaretini yapmadığın sürece zekat düşmüyor.
Ekonomi kötüye gidiyor diyen kişilere ve ortama bakıcna asgari düzeyde kazananlar için bu doğru. Çünkü aynı ürünü ayı ay içinde bir kaç farklı ve gittikçe fiyattan alıyoruz. Ama diğer yandan sıfır araçlarda sıra alınıyor ve kuyruklar oluşuyor. Hz. Ali efendimiz buyurmuş" fakirin ihtiyacı, zenginin israfı kadardır" Bu süreçten bakınca fakirler kanaat edip susarken, zenginler yalandan ağlamaya devam ediyor.
Ben de ona şaşırıyorum. Bence orta direk sınıfı bu ekonomik sartlarda eziliyor. Market fiyatlarında gecen yıla göre gözle görülür bir fark var. Ama bir yandan da araç fiyatlarında artış.
Üstelik ticar araç ve Filo satışları ciddi artıyor, lüks araç satışları gayet memnun edici satıcılar için 2 ayda Range rower 400 den fazla satmış ki lüks sayılmıyor Sadece 2 ayda 1 bantley 1 Ferrari 5 Aston Martin 6 jaguar 3 lamborghini 7 masaratti satılmış araç konusunda çılgın bir piyasa var
Ülkede latin ülkeleri gibi 2 kesim yaratıldı bunları alanında hangi kesim olduğu belli. Sizde yağlama, cilalama işindeniz burada tuzunuz kuru. Yalnız devran döndüğünde de kimse ağlayıp, sızlamasın bu ülkede.
Devran çelitli kereler dönmüş yine dönecektir. Kimse ağlayıp sızlamasın vaadi şiddet içerdiği için ancak vaad sahiplerini sızlatır. Hizmette yarışmaya yeteneği olanların vaadleri böyle olmaz.
Kesinlikle bir şiddet vaadi değil, aksine sadece birilerinin zengin olmayacağı düzenden kasıt burada. Hizmette yarışa, engel koyanlar belliyken bunu söylemek abes kaçıyor başkan.
Hep birlikte zenginleşmek dileğiyle... birlik beraberlik vurgusu üzerine çalışıyoruz siyasi pozisyon almıyoruz insanların kazanmasından yana sorun yok haksız kazanmasını istemiyoruz bireysel sorumluluklarımızı yerine getirip kalanı için dua ediyoruz... İnşallah ileride de geri dede kimse ağlayıp sızlamayacak...
bence şu an bile tr fiyatı uçuk olan arabaların sürekli zamlandigindan eh bide TL'de aynı zamanda değer kaybediyorken faizler arıtiyorken mantıklı, para eriyecegine daha da atmadan fiyatlar bi nevi yatırım. Yatırım diyorum ama aslına bakarsak sene 2021, arba lüks değil aslına bakarsak günümüzün normal bi temel ihtiyaç gereksinimi sayılır bana göre, o yüzden ekonomi ölçütü bile olmamalı
Ekonomide pandeminin verdigi bir zorluk oldugu dogru. Vatandaslar olarak zorlaniyoruz. Ayrica coğrafyamizdaki sorunlara hakki olarak burnumuzu soktugumuz icin. Ülkemizi ekonomik olarak yipratmak isteyenler olduguda bir gercek. Sosyal medya da öldük bittik diye propaganda yapanlarin derdi baska. Istisnalar vardir tabiki.