merhaba bir araç var satış yapıldı ama alan kişi henüz üstüne almadı araç üstünde haciz de var aynı zamanda alak kişi vergi borcunun taksitinin ödedi diğer kısmını da eline para geçince ödeyip üstüne alacağını söyledi neyse bu araba hacizli bu kişi bunu üstüne almadığı taktirde hala eşimin üzerinde olduğu için arabayı mı haciz ederler yoksa maaşına mı el koyar devlet..
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Hacizli araçı hiç bi şekilde üzerine alamazki para verip araba almış ama sağdece sözde almış resmiyette hiç bir şey almamış aracın üzerindeki hacizde borçta hağla ruhsat sahibine
Yani şunu demek istiyorum biz bu aracı hiç kullanmadık araçı eşim bekarken abisi üzerine yapmış bazı nedenlerden dolayı ve alan kişi bizim çevrede oturuyor şimdilik yapılandırma olduğu için taksitle ödüyor vergi borcunu araçta 1 senedir haciz var evet eşimin üstüne biz bir an önce almasını istiyoruz biz en kötü bu durumda ödemezse ne yapabiliriz yani maaşına haciz gelmedi ama korkuyoruz gelir diye şu an araçta haciz var sadece nasıl bir yol izlenir
Haciz borçu araçın vergisi borcundan dolayımı yoksa başka bi borçtan dolayımı haciz var aracın üzerinde
Vergi ve trafik cezası zamanında abisi ödememiş şu an 7000 TL ye kapanıyor haciz de kalkıyor ama adam taksitle ödüyor
Yok eşinizin maaşına haciz falan gelmez ama şöyle bi durum var bu araç eşinizin üzerine ve bir başkasında bu aracın karşacagı bütün olaylardan eşiniz sorumlu tutulacaktır Allah korusun ölümlü bi kazaya karıştığı zaman çok büyük sıkıntılar doğacaktır
Sonuşta borca yapılandırma yapılmış ve taksitleri ödendigi sürece hiç bir şey olmaz
Gecen zamanlarda vergi affı ve geriye dönük ceza affı cıktıgında ilgilenilseydi ve cekme belgesi cıkarılsaydı araça bunlara hiç gerek kalmazdı
İşte abiye güvendiği için eşim hiç aklına gelmemiş bu araba bizi çok sarstı inanın inşallah sorunsuz bir şekilde atlatırız hiç olmadı aracı bağlayacak artık
Böyle bir şeyin güveni olmaski alan kişi aracı ben aldım ben kullanıyorum demesi pek bir şeyi değiştirmez kanunen ve Evrakta araç sizin aracı verdiyiniz insan çok iyi ve güvenilir bi insan ola bilir ama kanunen bu durumda mağduriyeti siz yaşıycaksınız
İşte aynen ama ben şahsen araç alsam kesinlikle üstüme alırım alan kişide mağdur hacizli bir araç sonuçta bağlanabilir devlet el koyabilir eşimin haberi bile yok
Bakın size bi örnek vereyim bi araç sattım ve vadeli bi satış oldugundan noterden satış vermedim sağdece galeri sözleşmesi yaptık ve notere onaylattık aracı verdim gönderdim 2 ay sonra araç Niğde de bi hırsızlık olayına karışmış ve polis kovalanmacı sonucu terk edip kaçmışlar tam 1 sene uğraştım temizlemeye sattıgım vatandaş bende başkasına sattım paramı aldım dedi sıyrıldı işin içerisinden kime sattın ismi nedir diye sorunca mahkeme unuttum hatırlamıyorum deyip cıktı işin içerisinden benim elimde noter onaylı sözleşme oldugu halde 1 yıl uğraştım
Anladım gerçekten çok meşakatli işler inşallah bian önce alır üstüne şu arabayı yoksa Hasta olucam sıkıntıdan
Allah korusun hasta falan olayında adamı biraz sıkıştırın biran önce üzerine vermeye çalışın eğerki araçta muayne sorunu var derde biraz daha zaman isteyecek olursa borcu biter bitmez zaman vermeyin hemen çekme belgeli satış verin sizin üzerinizden gitmiş olur artık o zaman kendi kararıdır ister yaptırsın muayenesini ister yaptırmasın
Evet adam aslında ödemeyi yapıyor ama büyük ihtimal eşimin üç kağıtçı abisi engelliyor eşimde sürekli aramaktan bıktı artık hiç olmadı dediğiniz gibi o şekilde devredecek
Nasıl bi abiymişki kardeşini göz göre göre ateşe ata biliyor
Kendi çıkarları doğrultusunda herşeyi yapan insan görünümlü üç kağıtçı kısacası
Anladım atsan atılmaz satsan satılmaz hayatından cıkarsanda bir yerde yan yana gelmek zorundasın
Allah yardımcınız olsun gercekten çok zor bi durum
Amin Rabbim böyle insanlardan korusun inşallah o arabayada el koyarlar ödenmezse çünkü artık bıktık her ay ödeme diye diye artık son çare ne yapıcaz bilmiyorum
Amin. Artık bu olayın üzerine eşiniz gözünü açmıştır abisin ne oldugunu iyce anlamıştırki evinin rızkını bir başkasına yem etmez inşallah
Zaten açtı gözünü eşim çok iyi niyetli bir insan onun tam tersi herkes hata yapar oda böyle bir hata yapmış Allahtan eşimin ailesi arkasında
Kardeşi boş verin insan insana kötülük yaparmı el bile olsa benim keyfim yüzünden birileri madüriyet yaşıycaklar Allah korusun
Bu dünyada hep iyi insanlar kaybediyor malesef
Kul hakkı Rabbim görüyor
Aynen Allah korusun kul hakkı nasip etmesin Rabbim
Az olsun ama helal olsun
Rabbim herkezin kalbine göre versin inşallah
Amin 🤲 Rabbim helalin den nasip etsin herkese
Amin
Arabanın hacizi kaldırılmadan asla ne alınabilir ne satılabilir
Peki bu aracın üstünde haciz var eşimin üstüne arabaya devlet el koyar mı
Hacizi ödemezseniz evet geçmiş olsun gümlediniz
Araca koysunlar zaten alan kişiyi uyarmaya rağmen almıyor üstüne
Hanımefendi anlamıyorsunuz sanırım
Hacizli Olan kişi arabasını satamaz haczi kaldırması gerekiyor
Vergi ödendiği taktirde haciz kalkıyor
Aracın üstünde ki haciz kaldırılmadan satış yapamazsınız
Araç notersiz satılmış. Hakediyorsunuz.
Bu araç eşimin üstüne ama araba abisinin zamanında eşimin üstüne yapmış eşimin haberi olmadan sattı usülsüz bizde buna karşıyız zaten isteğim araca devletin el koyması vergisi ödenmediği taktirde devlet el koyar mı araca
El koyulma olayını bilemem. Abisinin böyle birşey yapması akıl Karı değil. Bu işlerden anlayan bir avukat ya da trafik işleriyle uğraşan birisini bulup sordurun.
Arabayı öncelikle haciz ederler sora maaş