Supra’da BMW motor, süspansiyon, firen, akü, egzoz ve bir kaç daha parça kullanılıyor. İyi bir şey mi?
Yeni Toyota Supra’da BMW Z4 M40i motor’u kullanılıyor, ne düşünüyorsunuz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bmw nin çoğu modelinde de Toyota Şanzumanı Toyota Motoru var üreticiler kendi aralarında bazı ortaklıklar yapmaktadır ama Toyota genelde motor teknolojisinde çığır atlamış parmakla gösterilen bir firma Eski supralarda JZ2 varken yani Toyota motoru varken daha çok popülerdi Supra serisi bu yeni Supra pek tatmin edici gelmedi eski popülerliği hatta bu atak yüzünden zedelemeye başladı firma
1
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bu arada Bmw nin şanzımanları da Toyota marka Bmw sadece Supra da parça satmış Toyota ise Bmw nin çoğu modeline sattı parça güç göstergesi şanzuman süspansiyon motor parçası fren sistemine kadar bu konularda bilgiliyim daha detaylı şekilde. sanayiiciyim ben bu arada
Bmw nin çoğu modelinde Peugeot ve Toyota parçası var Mercedes in motoru Renault Range Rower Aston Martin McLaren Honda motoru Ford Yamaha parçaları kullaniyo yani üreticiler arasında bazı alışverişler anlaşmalar gerçekleşiyo ama şunu söyleyeyim özelikle yeni Supra da Toyota kendi ayaklarına sıktı Bmw ile çalışarak artık eskisi gibi Supra kalitesi kalmadı.
Bmw z4 den daha iyi bir araba yapabilmek icin asiri arge maliyeti olur. Yani arabayi 50 bin usd ye satacagina 100bin usd ye satsa kurtarmaz. Ozamanda kimse gidip almaz. O eski gunlerdeki rekabetci ruh kalmadi. Simdi kopyala yapistirla marka degerlerini harciyorlar. Supra bi efsaneydi ve clionun altyapisini bile kullansa herkes alacakti. Onlarda bu boslugu doldurdular
Dostum Bmw nin sahibi Toyota dan rica etti Bmw Z4 ile yeni Supra yi aynı Z4 gibi yapacağız dedi Toyota da bunu kabul etti anlaşma yapıldı 2 sene sadece bu modelde bu modele ise bazı parçaları sen satacaksin dedi ben hiç parça vermeyeceğim ama sana Teknolojik anlamda destek olacağım dedi özelikle güç konusunda Toyota nın payı çok fazla Toyota nın buradaki amacı Supra yi yenilenmiş şekilde Avrupa da Almanya gibi pazarlarda daha çok göstermek bilmem anlatabildim mi Eski Supra kadar tutmadı buda ayrı tabi Millet Eski Supra ya hasret JZ2 Motoru var eski Supra da dünyanın en iyi motoru Bunu Bmw nin patronu bile söyledi kaç kez Bmw nin çoğu modelinde Toyota parçaları var özelikle Şanzıman Süspansiyon Güç ekipmanları olarak ağırlık Toyota menşei
Bu arada Bmw E46 vs bir kaç modeli daha var Toyota motoru JZ2 kullandı Çünkü Bmw PSA ile çalışıyo güç konusunda sınıfta kaldı PSA Peugeot firmasından oluşuyo bilirsin 😀Mecbur Toyota gibi güçlü liderle calismaya başladı çünkü yeni Supra dan sonra bu bahane ile yeni Z5 şi sürecek piyasaya Z5 te parçaların çoğunu Toyo koyacak 🙂