Kış lastiği gerekli bişey mi sizce?
#iyi
#akşamlar
#kağan
#altınışık
#kış
#lastiği
#iyi
#akşamlar
#kağan
#altınışık
#kış
#lastiği
Yasal olarak ticari araçlar 1 Aralıktan kış bitene kadar kış lastiği takmak zorunda. Bunları her ilde valilik belirliyor. Onun dışında mevsimine uygun lastik kullanmak fren ve savrulma tehlikesini önler. Kışlık lastik ayrı, kar lastiği de ayrıdır bu arada.
Makineci olduğum için bu işler mesleğim kış kaçtığı kesnlikle şart avrupda zincır kulanmak yasak her kış herkes lastiğini degisir kış laçtığı yumusaktir karda tutnur patinaj yapmaz kaymaz frenlmde karda bile rahat durus saglar can ve mal koruma yonu den sarttir
Şart olması gerekli olması farklı şey. Ticari araçlarda biliyorsun belirli dönemlerde şart. Kışın hafif geçtiği Ege ve Akdeniz bölgelerinde özel araçlara gerek yok. ama şehir dışına çıkacaksan şart. Genel anlamda kış lastiği bence gerekli.
Arabamın üstünde ne var bilmiyorum lakin arabayı kullaniyorsan kis lastiği şart ben farklı kullanıyorum arabamı altında kedi bakıyorum o yüzden sorun değil benim için
Bende kış lastiği var yeni otomobil aldım abi Renault kango 2008 model multix paket abi hayırlı olsun de bir 61 bin TL ye aldım kamyonet ruhsatlı
Sağol abi teşekkür ederim sen ne yapıyorsun abi
Cevap
12Cevap
Ticari araçlarda şart yani kamyon, otobüs gibi araçlarda şart. Zamanı geldiğinde o lastiğe geçmek gerekiyor. Daha güvenli oluyor mu bilmiyorum. Ticari olmayan araçlarda şart değil. 4 mevsim lastikleri var onlar yeterli oluyor.
Tarikata para kazandırmak için uygulama yıllarca Erzurum da araba kullandım zincirsiz dört mevsim lastik ile.. Ne konuda halk zorlanıyorsa arkasında cemaat ve tarikat var.
İstanbul gibi kişi hafif geçen yerlerde 4 mevsim lastik is görür. Ama benim gibi az siklikla arac kullanıyor ve karda aracinizi hiç kimildatmiyorsaniz yaz lastiği de yeterli olur.
Ticari araçlarda zorunlu, binek otomobillerde zorunlu değil; ama kar yağan illerde zorunlu olabiliyor. (Erzurum, Sivas vs.)
Aralıktan Mayıs'a kadar ticari araçlarda kış lastiği şart hususi arabalarda şart değil :))
Hususi arabalarda şart değil ticari araçlara zorunlu.
şart 7 derece altında diğer lastik görev yapamaz
kışın kullanıyosan gerekli kardeşim.
Sürekli kullanmak zorundaysan evet
Lastik şart
Evet
Elbette şart
Kesinlikle
Evet
Evet
Aynen kardo benim kango da kış lastiği vardı satın aldığımda 4 adet Çelik jantllı üstünde
lastik şart
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?