Arkadaşlar merhaba bugün aldığım aracın ekspertizini yaptırdım da ekspertizde böyle bir şey söyledi arabalardan pek anlamadığım için buraya sormak istedim yardımcı olur musunuz teşekkürler
Terleme kelimesini de nerden çıkarmışlar yav motor karteri yağ kaçırıyor deseydiler 😂 şaka şaka. Conta gibi parçalar eskilince bu gibi sorunlar ortaya çıkar. Eğer sadece terleme varsa araç kullanılabilir ama yağ kaçırıyorsa külbütör kapak contasını değiştirmelisin o da çok pahalı değil. Akşam park ettiğin arabaya sabah bak eğer yağ görüyorsan karterde çatlak ve y a delik var demek.
Terleme yağ konurken fazlalık yagın motor uzerındeki toz kır ıle kuruması sonucu olusan hafıf nemlı bır goruntudur ancak aldıgın araba ıle ılgılı olarak kaçak belırtısı olabılır şanzımanda yağ kacagının olmaması guzel pek sıkıntılı bır durum olacagını sanmıyorum ama zaten yenı aldıysan yağını boşalttır ve ustandan rıca et sılsın bıraz orayı her gun yag durumunu kontrol et ve not al eksılme yaparsa bır gorus ustanla derım ama onun dısında sorun olmaz terlemeden