F10 BMW'de arabayı Eco-pro modunda kullanıyorsanız ayağınızı gazdan çekince araba elektronik olarak vitesi boşa alıyor. Önce bir şanzıman arızası olduğunu düşündüm. Ama kullanım kılavuzunda aracın eco-pro modunda kavramayla transmisyonu ayırdığı yani vitesi boşa aldığı yazıyor. Sadece Türkiye’de mi böyle, başka ülkelerde de aynısı var mı bilmiyorum.
VW arabalarda bildiğim kadarıyla boşa atmıyor ama 4 silindirden ikisini devre dışı bırakıp iki silindirle çalışıyor. Yol bilgisayarında da iki silindir modu gibi birşey yazıyordu. Eski kullandığım Passat'ta bu vardı.
Hayır 4 silindirden 2 sini kapatma aktif silindir teknolojisi ACT'dir. Şanzıman ile hiç alakası yoktur. Sorunuzda anlattığınız durum ise yelken (serbest sürüş) modudur. Sadece BMW'de değil diğer markalarda da vardır. Yani tam olarak dediğim gibi her şey.
dynamic modu var. O modu seçince vites değiştirme aralıklarını uzatıyor, arabayı adeta bir yarış arabası gibi yüksek performansla kullanmanızı sağlıyor. Özellikle uzun yolda büyük keyif veriyor.
atılır atılabilir tabi ama otomatik ya da manuel fark etmez hiç bir faydası yok yakıta faydası kesinlikle yok, sadece otomatik tork konvertorlü şanzımanda ve cvt şanzımanda şansıman sorunlarına yol açacagına inanılırdı ama tam olarak öyle değil şanzımana geçme ihtiyacı hissederseniz ani bir hareket durumunda şanzıman kilitlenmesi riski var ama yakıta motora faydası olmaz zararı olur araba boşta daha çok yakar... ama araba kendi elektroniksel olarak yaptıgı sey bunu video da anlatıyor dinle bencehttps://www.youtube.com/embed/-mtL-MQnESM
Bence manuel araçlarda bile bu özellik var. Yol bilgisayarı olan araçlarda bunun tespiti daha kolay. Araba viteste iken gaza basmazsanız, araç yakı göstergesi 0 olarak okunacaktır. Tüm makinaların ortak durumu diye düşünüyorum.
Sizin arabayı bilmiyorum bizde Honda jazz var CVT şanzıman kayışlı sistem vites geçişi dişli olmayınca gazdan çekince boşa geçiyor direk, dişli sistem olanlarda bazen öne yığılma olduğunu gördüm, boşa geçen illaki vardır diye düşünüyorum
Eco pro modunu kapaaat.. yakıt tasarrufu için düşünülmüş, frene ya da gaza basmadıkça anlık devre dışı kalmaz, yüksek hızda ayağı gaz pedalındn çekince devreye girmiyormu..
Arkadaşım 1 milyon km yol tecrübem var, biliyorum bunları. Otomatik araba boşa atılmaz diye biliyorduk ama BMW bunu arka planda elektronik kontrolle yapmış. Benim sorum bununla ilgili.
En İyi Erkek Görüşü