2011 - 2012 honda civic 1.4 i-shift alacağım bu aralar (5 kapı HB). Sorum şu: Bu araçların kronik bir sorunu var mıdır? Yarı otomatik (daha doğrusu otomatikleştirilmiş manuel bir araç) olduğu için vites geçişleri yavaş ve yığılma yapıyor biliyorum. Bazı yarı otomatik araçlarda olduğu gibi debriyaj robotu (aktivatörü) ne zaman değişiyor, maliyeti nedir? Alırken dikkat etmemiz gereken hususlar neler? Bu aracı alacağım net bir şekilde, bu yüzden alternatif sunmak yerine bu araçla ilgili görüşlerinizi belirtirseniz çok sevinirim. Çok teşekkürler şimdiden, değerli yorumlarınız için.Görsel: Civic FN2 - Nam-ı diğer TYPE-R
Yakıt kullanımında tasarruf sağlar yol tutumu çok iyi 2009'dan itibaren makyajla beraber i-shift yerine tam otomatik vites kullanılmaya başlandı. Dik bayırlarda biraz seri olman gerekir. motor + i-shift için sarsıntı sıkıntı vs. duymadım. Tam otomatik kadar konforlu değil ama sonuçta bu yarı otomatik bir kutu ama tahammül edilemeyecek kadar bir rahatsızlığı yok. Aracı almadan test edin, olmazsa Jazz test edin, aynı motor aynı şanzıman onda da var.
@SkuƖƖ bilirsin beni mertcim çok mütevaziyimdir😅 benim büyüdüğüm mahalle sanayi sitesinin olduğu mahalledeydi altımızda da hep sanayiciler filan vardı haka daha varlar çocukluğumdan beri rotbalanscida kaportacida oyun oynadım o yüzden herşeye hakimim😅
@Yasoo924 haha bilmezmiyim:) aslında sandığım kadar sıradan değilmişsin yani yaşadığın ve büyüdüğün yer seni ister istemez etkilemiş ve dediğin gibi herşeye hakimsin 😄
geçişlerde zorluk yaşamam çünkü şu an amt şanzıman mitsubishi kullanıyorum, 2009 kasa 1.6 sedan vardı ama yakıttan dolayı, daha ziyade tasarımdan dolayı 1.4 i-shift alacağım. Teşekkürler yorumun için
Motor ve şanzımanda sorun yoksa bakımları zamanında yapılmışsa gözün arkada kalmaz ama TR'de piyasası fazla olmayan bir araç olduğunu belirtmek isterim
En az 2010 ya da 2011 olmalı, yarı otomotik sanziman tercihim, yakıt ve daha az masraf maliyet açısından, bir de 1.4 olması cazip, günde 40 km yapıyorum ve tüplü binmem arabaya, benzinli olacak sadece
Hangi araçla kıyaslayınca dar yani, ben B segmenti bir araca biniyorum çünkü şu an ve civic bir üst segment, kendi aracımla kıyaslayınca 1 tık büyük gelebilir bana, sizin kıyaslamanız hangi araçla peki