Bir de günden güne trafikteki artan araç sayısı ve otomatiğin rahatlığı var..
Sizin tercihiniz hangisi?

Yanlış. Otomatik vites doğru kullanıldığında manuel vitesten daha az yakıt harcar. Toplum otomatik vitesin rahatlığı ile aracı zorladığı için daha çok yakıt harcıyor...
Yeni araç kullanmayı öğrenenler için manuel vites araç kullanmayı kavrama açısından idealdir. Usta sürücüler için otomatik vites daha iyidir.
Yanlış diye düşündüğünüz otomatik vitesin daha az yaktığı iddianız neye göre?
Gerek katalog verisi gerek ise kullanıcı real gerçeklerine göre otomatik şanzımana sahip bir araç her zaman manuel şanzımana göre daha fazla yakar.. Otomatikleştirilmiş şanzıman ise göreceli ve katalog üzerinde az yaktığı söylenir..
Yukarıda yazdım. otomatik aracın rahatlığı ile yanlış kullanımından kaynaklanıyor durum.
Otomatik tüm araçlar aynı zamanda manuel kullanılabilir. Usta sürücüler, rampa çıkış ve inişlerinde aracı manuel e almayı tavsiye eder. Ancak birçok sürücü bunu uygulamaz. Çünkü otomatik araçların vites değişimi belirli motor devirlerine ayarlanmıştır. Motor o devri bulmadan vites değişmez. Bu da motorun daha verimsiz kullanılmasına neden olur. Yani araç otomatikte 6. vites giderken siz bir dağa tırmanmaya başladığınızda, motor devri 2000 e düştüğünde otomatik vites 5 e düşer.. tekrar 2000 e düştüğünde 4 ve 3 ... sırasıyla gelir... Bu da motorun tırmanma boyunca 4-5 kez zorlandığı anlamına gelir. Manuel viteste ise aynı durumda ayağınızı gazdan çekersiniz, araç yavaşlar ve siz doğrudan 6. vitesten 2-3 e geçebilirsiniz... Motor de 1 kez zorlanma dışında bir zorluk görmez.. her zorlanma gereksiz yakıt harcamasıdır... Bu şekilde baktığınızda ilk anda manuel vites daha az yakar gibi görünüyor. Ancak otomatik vites bir araçta böyle bir durumda 2 seçenek vardır. Ya ilk yazdığım gibi manuel vitese geçmek ya da aynı manueldeki gibi ayağınızı gazdan çekip hız düşünce 2. vites ayarında gaza dokunmak. Ancak otomatik vites kullanıcıları için bu ayarı yapmak zordur.. Bu nedenle sabit gaz kavraması kullanırlar... Dolayısı ile otomatik araç fazla yakmış olur. Peki nasıl kullanılmalı? Otomatik vites otoban ve uzun düz yollarda kullanıma uygundur... Düz yolda otomatik ve yamaçlarda yukarıda belirttiğim gibi kullanılırsa, manuel vitese göre daha az yakar. BU nedenle testlerde otomatik vites yakıt tüketimi az çıkmaktadır.
Yeni otomatik vitesler manuel vitese göre daha az yakıt tüketimi sağlıyor, özellikle DSG.
Ama ben manuel seviyorum, otomatik kullanımı gerçekten rahat ama manuel çok zevkli.
Ehliyetim manuel benim aldığım zamanda otomatik tercih yoktu. Olsaydı da yine manuel tercih ederdim. ikisini de kullanabiliyorum ama güvenli sürüş için manuel tercih ediyorm
Tercihim manuelden yana. Çünkü etrafımda otomatik araç kullanan yok. Bunun da etkisi var.
Cevap
42Cevap
Kiralama yaptığım bit firma bir gün manuel rezervasyonuma rağmen otomatik vitesi kitlemişti bana..
Yalan yok hep korkardım sol ayak hatasından..
Ama bugün mümkünse ilk seçenek otomatik olur..
Bir kere daha az iş daha çok odaklanma ve dikkat sağlıyor.

Sence 😁
Aslında her ikisinide kullanıyorum ama trafiğin yoğun olduğu yerlerde otomatik araç büyük bir nimet
Otamatik
2011 den beri ehliyetim var 1 kez trafige çıkmadım
Herkesin can güvenligi icin otomatik diyorum :))
Sürekli araç kullananların tercihi otomatiktir. Bende manuel manuel diyordum da ilk araç deneyiminde ki çakallıkların hevesi geçince otomatik diyor insan.
Tercihim tabi ki otomatik ama maalesef aracım manuel. 😁 İstanbul trafiğinde ömrümü yiyor gerçekten. 😁
o vitesi atıp gaza köklemenin verdiği haz 3 ten 2ye çekmenin verdiği gaz ise bi başka :D
İstanbul'da yaşıyor ve sol diz kapağınızı düşünüyorsanız otomatik
Manuel ya, arabanın o torkunu, gücünü her şekilde hissetmek güzel. Bir de istediğin gibi ivme vermek mümkün. Çok trafik olan bir şehirde değilim en azından şimdilik. O yüzden de böyle daha iyi
Hayatımda hiç araba kullanmadım ama otomatik hep tercihimdir
Hiç otomatik vitesli arac kullanmadım ben manuelciyim.
Bence manuel vites daha iyi.
Otomatik vitesi sevemedim ben, oyuncak gibi hissediyorum arabayı.
Otomatik aldığım bmw 330ci yi manuel'e çevirttim, gerisini siz düşünün.
İstanbul trafiğinde manuel eziyettir. Binlerce kere 1 2 2 1 yaptırır kanser ediyor.
Bundan sonra otomatik kim ne derse desin. Büyük konfor
İstanbul’da yaşadığım için otomatik tercih ediyorum.
Düz vitesten başkasını sevemiyorum.
Hem EDC, hem easytronik, hem de ZF kullanmış biriyim.
Nadiren otomatik vitesli araba kullansam da, Manuel vitesten şaşmam.
Yaklaşık 9 senelik Manuel ehliyetim var ama İstanbul trafiğinde otomatik vites tercih ediyorum.
Her ikisinide kullanırım ama uzun seyahatlerde otamatigi tercih ediyorum
Manuel kullanmayi tercih ederim, böyle alıştım böyle giderim ☺️
Ben havada karada her daim manuel kullanıyorum. 😄
😄
Büyük şehirlerde trafik sorunundan dolayı tabiki otomatik. Ama manuelin yeri ayrı
Otomatik vites bayanlarda araba kullanabilsin diye vardır erkek adam manuel kullanır.😅
Her zaman otomotik şehir içi özellikle
Otomatik çok rahat bence
Araç 200bg üzeri ie manual, değilse otomatik
Manuel hiç kullanmadim
Otomatik
Otomatiği sadece bilmeyenler sevmez.
Aracım manuel
Otomatik kullanmadım hiç
Otomatik.
İkiside mevcut
Manuel kullanıyorum
Manuel.