Arkadaşım neredeyse haftada bir kere arabamı ödünç istiyor ama her defasında bir bahane bularak vermiyorum.. Güvenemiyorum ya, bir kaza yapsa nasılsa samimiyiz diyerek geçiştirecek..
Arabaya iğne değse zaten masraf çıkıyor.. Satışı zarar oluyor..
Benden iyi arkadaş olmaz mı cidden?
Evet, alt üstü araba. Kötü arkadaşsın.
A seç
Hayır, bu çok doğal.. Araba fiyatları zaten almış başını gitmiş.
Arkadaşın hasarlı ya da ölümlü kaza yaptığında kanuna göre sen de muteselsil suçlu olarak kabul edilir ve o kişi ile ( gerekiyorsa ) birlikte ve eşit oranda yargılanırsın. Bir risk olduğunda sırf rica üstüne bir cihazı kullandırdığında o riski sen de almış oluyorsun , aracın anahtarını bilinçle verdiğinde. Bilerek vermezsen alırsa bu da çalma anlamına geliyor ki yine müteselsil suçlu olursun anahtarı korumadığın için. Dahası sen kullanmazken araç park hali dışında başkası kullanımında hasar görürse kasko para ödemez ve karşılamaz da, masrafı da sana kalır. Üstüne , hasar gören her ne ise kim ise onun da masrafını karşılayan sorumlu sen olursun.
Sende sorun yok, sorun arkadaşlarında... Arabaya binmeyi çok istiyorlarsa araç kiralasınlar. Arabanı vermemek için sakın mazeret uydurma.. Bunu açıkça söyle onlara ki bir daha senden araba istemesinler... Haaa gerçekten acil bir durum için ihtiyaçları olursa sen kendin kullanman şartıyla onları bir yerden bir yere götürebileceğini söyle. Ki, bu durum arkadaşlıkta olması gereken bir yardımdır. Unutma, kadın ve araba bir başkasına emanet bırakılmaz.
Değerli KScan kardeşim, ben babama bile emanet etmem arabamı. Huyunu suyunu değiştirir. Arabanın yolda giderken performansı bile değişik oluyor. Bi defa koltuk, ayna ve radyo ayarları ile oynandığı zaman tepem atar, bundan dolayı kimseye vermem.
0|0
0|0
Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşü
Gizli Üye
1 ay
Ben de aynı düşüncedeyim arabamı vermem gitmek istediği yere kendim götürürüm. Bunun iyi arkadaş olup olmamakla alakası yok. Sen ne zorluklar araba alıyorsun yok yere bir zarar gelmesini istemezsin. Bence arkadaşına gideceği yere kendin götürmeyi teklif et ya da bir bahaneyle ertele.
Doğru yapıyorsun at avrat sılah uclusu gıbı arabada bunlardan bırıdır. Ben ne basşkasının arabasını ısterım nede verırım sonucta emanette sorumluluk fazladır unutma senın aracınla yapılan kazadan dırek sende sorumlusun bence top cevırmene gerek yok kusura bakma de ne bana arabanı ver ne benden araba ıste de. Sonucta kaza durumlarında cok karmasık durumlara gebe olursun. Adam ıcer bırıne carpar ayıkla prıncın taşını
Arkadaşına güvenmezsen vermezsin bu kadar basit bu seni kötü arkadaş yapmaz arkadaşın asıl şu soruyu sormalı bu adam bana neden arabasını vermiyor sorun ne acaba ben ne eşeklik ettim bunu sormuyorsa salla sıkma canını
Asla emenet etmem kimseye kullanmasına izim vermem bu devindekiler fesat herşeyi yapar insanım üzerine yıkar sonra temizle temizleyebilirsen akıllı olan aklını kullanır izin vermez zaten varsa gelirler yoksa iterler
kanka şimdi iki seçenek var çok zenginsen baba parası yiyorsan rahatsan ve arkadaşın yakın arkadaşınsa paylaşmıyorsan kötü birisin ama zaten arabayı zar zor almışsın kaskosu yok çarpsa arkadaşın da ödeyemyecek durumda aranız kötü olur vs vs durumlardaysan vermemen mantıklı bir hareket
Sende sıkıntı yok arkadaşında var bence. Arabaya bi şey olsa onun üstüne kalcak sen zor durumda olcaksın. Üstelik yaptırsa bile araba eski değerinde olmaz küçük kazalarda bile değer kaybeder.
Arabaların fiyatları çok yüksek ve ihtiyacımız oluyor çok sık ulaşım için. Kesinlikle arabayı emanet etmemene göre arkadaşlığın ölçülemez hatta ikiniz de haklı olmanıza rağmen hala arkadaşım üzülür mü, diye arkadaşını düşünüyorsan bence sen iyi bir arkadaşsın:)
Kolay değil ama zor durumda olana yardim etmeli birde güvendiğin biri mi mesele benim bazı arkadaşlarım sormadan alıp gidebilirler aramızda lafı olmaz ama herkes değil
Arabayı kimseye vermeyecen arkadaş verdiğin tarihi saati not et ceza gelirse nerden çıktı deme ha çok güvendiğin sevdiğin senin için önemli kişilere verebilirsin
haftada bir istiyosa sıkıntı vardır. özel bi durum vardır lazımdır ayda yılda bi ister verirsin. ama öyle her hafta araba istenmez. utanır insan.
0|0
0|0
Gizli Üye
1 ay
Bence biraz paylaşımcı olmalıyız, hee arkadaşın acemi şoförse kesinlikle arabanı emanet etme bence de ama adam iyi araba kullanıyorsa are arkadaşı değil misin, hangi günler için arkadaşlık yaptık? Bunları sorgularım.
Emanet eşşeğe binen çabuk iner derler o yüzden mümkün olmadığı sürece asla almam, almış olsam çok dikkat eder hemen geri veririm ama benim zaten bir arabam var ve emanete vermem kolay kolay
Arabani vermek istememen seni kötü bir arkadaş olduğunu göstermez. Arabanın başına bir şey gelse üzülecek ve masraf edecek sensin. Bu kadar arabaya ihtiyaç duyuyorsa araba alsın kendine
0|2
0|0
Gizli Üye
1 ay
Hayır bu seni kötü bir arkadaş yapmaz. Acil bir durum olmadığı sürece keyfi olarak isteyen birine arabanı vermek zorunda değilsin.
0|0
0|0
Gizli Üye
1 ay
Haftada bi gün istemek ne ya Kesinlikle vermek istemem En iyisi arkadaşsız kalıp yalnız takılıp yalnız gezmek benim en sevdiğim şey
Araba senin vermek istemeyebilirsin tabii Ama acil bir işi varsa ve sana muhtaç kaldıysa zor durumdaysa keyfi istemiyorsa bence insanlığı öldürme ve ver derim yani..
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş