Sabah önüme yabancı plakalı bir araç aniden çıktı, baktım sol tarafta insan yok. Sağdan direksiyonlu araba olduğu için sanırım kör noktada kaldım ben. Bu araç bildiğiniz gibi normalde soldan akan trafiğe uygun olarak üretiliyor. Bu tehlikenin farkında olmalı ki çok temkinli ve tırsarak önümde ilerledi. Sizce bizim ülkede kullanımı normal mi?#araba#sağdandireksiyon#tehlike#tersy
Sağdan direksiyonlu araç kullanımı ülkemizde yasaklanmalı mı?
Genellikle gurbetçiler getiriyorlar. İngiltere ve KKTC arabaları çoğunluklu. 1-2 tanesi yıllar öncesinde Türk plakalı gümrük çıkması olarak Eskişehir trafiğinde dolaşmıştı. Biri Mitsubishi Pajero eski kasa jeep, birisi kırmızı küçük Cabrio. İkisi de sonradan trafikten çekilmiş. Hiç kullanmamış birisi olarak, sağdan direksiyonu kullanmam imkansız.
Geçmiş olsun. Bu konuda fikrim yok. Ama belki ehliyetini sağdan direksiyonlu bir ulkeden alanlarin soldan direksiyonlu bir yerde araç kulkanacaksa extra bir egitim görüp sertifika almasi saglanabilir. Mesela ben geçen sene kktc de hayatimda ilk defa ters trafikte sağ direksiyonlu arac kullandim. Biraz zor oldu ama extra dikkatle işi çözdüm. Ama herkes ayni olmaz.
Abi zaten yabancı plakalı belli ki gezmeye gelen bir turist ya da gurbetçi. Ülkede daimi olan öyle arabalar yok. Trafikte insan her daim temkinli olacak. Bizim insanımız sol direksiyonda sanki çok mu iyi. Herkes pilot uçmanın derdin de 😊