Çocukluğumdan beri arabalara merakı olan biri olarak satılık araba ilanlarına bakıyorum. Eskiden gazetelerden, şimdi ise internet sitelerinden. Doktordan, eczacıdan araba alınca ne oluyor? Farkı ne yani? O arabayı alana tedavi ve ilaç masrafları promosyon olarak mi veriliyor? Ya da imamdan araba alınca içinde seccade, kıble pusulası ve teyemmüm içim tuğla hediyesi mi var? Ya da bayandan çok temiz. Yahu biz arabamızı sık sık yıkatmıyorsak bu pisliğimizden değil çevreciliğimizdendir. Ben arabamın üzerinde çim yetiştirip çevreci otomobil sahibi olmak istiyorum belki. Öyle değil mi?
Kadından, doktordan, i̇mamdan, eczacıdan, veterinerden araba alır mısınız?
Araba asıl bunlardan alınmaz artık olay başka boyutlara geldi. Artık şu şekilde ilanlara denk geliyoruz. Doktorun üst komşusundan temiz araba Yeminli müşavirin yemin ederek aldığı, yeminle alırsın satman diyeceğin bir araba 😂😂 Artık sadece öğretmeni, doktoru, kadını kalmadı böyle yazınca satılıyor diye onlara mahallede selam verenler de bu şekilde ilan veriyor.☺️ Öğretmenden araba diyince şöyle mi düşünmeliyiz acaba iyi eğitmiştir çok yakmaz, nerde durup nerde kalkacağını bilir... Ya da kadından olunca elinde sarı bezle hayal Edip ohhh miss gibidir şimdi bu araba mı diyeceğiz☺️ doktor konusunda zaten diyecek bir şey yok ben bazen mesaj atıp, malzeme yapıyorum kendine en son küfür edip engelliyorlar.😂😂
Evlendikten sonra eşim araba almak isterse, ona bayandan araba almayı düşünürüm. Kendim kısmen eczacı ve düşük modelli doktor arabası düşünebilirim; ama en iyisi uzmanına danışmak. Öncelikli öğretmen, polis ve alt gelir memurdan araç tercihim. Abartılı memur arabasına bütçem yetmez.
Şu anki arabam, bir süre İstanbul'da şirket arabasıymış. Sonradan lastikçi ve galerici olan tanıdığımız (eskiden tanımayıp, sonradan alırken güvendiğimiz kişi oldu) almış. Galeriden 3. sahibi olarak aldık. Çoğu kimse, şirket arabasını almakla avantajlı olduğumuzu söyledi; ama şaşırdım. O zaman km'si çok düşüktü bile. 2012 sonunda tam 132 bin km'de aldık. Şimdi 196 bin km'de.