Bazen bana da oluyor. Ben dalmamak için kafamı meşgul ediyorum. Mesela; yol tabelalarını okuyorum, göz ucuyla da olsa etrafımdaki yapılara bakıyorum, özellikle önümdeki araçları inceliyorum markasını modelini falan sırf başka bir şey düşünmemek için o anki trafikle alakalı şeyleri düşünüyorum yani.
14 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAklının başka yerde olmasından kaynaklanıyor bu durum bence. Bu dert olur özlem olur hayal kurmak olur.. Ben normalde çok dalgın biri değilim ama dalgın olduğum zamanlar da yok değil. Dalgın olunca kendime şey diyorum bi derdin , hayalin , özlemin mi var. Kendine bak bence bilinç altina. Ama zorunluluğun yoksa en azından bir süre kullanma derim. Seni seven sana muhtaç insanlar ve hayvanlar var.
12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim. Siz sağolun . Sağlıcakla kalın
+1 yılkafanızda sorunlar çok olunca kaliteli uyku uyuyamadığınızı düşünüyorum. ayrıca, yoğun düşünürken istemsiz uyku hali oluşur. trafik ayrı bir can sıkıcı uyku getirici faktör
mümkünse sorunlarınızdan kurtulun, bu mümkün değilse bir tanıdığınız ile gidip gelmeye çalışın aracı o kullansın. bu da mümkün değilde kullanmayın12 Yorumla- +1 yıl
şeker v. s gibi sağlık prb den bahsetmeye bence hiç gerek yok. oldukça bilinçli ve dikkatli, önem veren bir insan olduğunuz belli. sağlık konusunda da bilinçli olduğunuza inanıyorum
+1 yılAman kuzum çok dikkat et 😥 birileriyle konuş bence
13 Yorumla- +1 yıl
Doktor gibi olabilir 😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
Arabalar konusunda 16b cevap paylaştı. Yorgun veya uykusuz olabilirsin. Aracınız otomatik vitesliyse, dalgınlıktan ayağınız frenden çekilip, D modunda biraz ileriye gitmiş olabilir.
Bende son 1 yıldır böyle tuhaf hallerim var. Aşksızlık krizi sıkıntımı kafama taktım mı durduk yere aniden aşırı hız yapıyorum. Bomboş caddede 50 ile gideceğime, dalgınlıktan 70-90 arası basmaya başladım. Uzun yolda dalgınlıktan 110'la gideceğime 120 basıyorum. 200 metreden radarı/kamerayı görünce hızımı aniden kesiyorum.11 Yorumla
+1 yılEğer kalöriferleri açıyorsanız araba ısındıktan sonra kapatın, bu da bir etkendir. Zaten yorgun olduğunuz zamanlar daha yoğun bir uyku hali yaratır.
Bir etken de, arabanın bir yerinde arıza olabilir. Motordan salgılanan bir çeşit gaz, havalandırmadan ıçeri girerek zehirler. Her ihtimale karşı mutlaka servise götürün.11 YorumlaAraba kullanacağın zaman önce bir kahve iç. Dikkatini açar
15 YorumlaNasıl bir hayatın olduğunu bilmemekle yorgunluk, koşturmaca içinde kaybolmak, sürekli aynı rutinin içinde boğulmak artık bizi uyuşturuyor odaklanma problemi yaşıyoruz. Belki dikkat dağınıklığını gidermek için ek takviyeler kullanabilirsin ya da kan değerlerini kontrol ettirip herhangi bir mineral veya vitamin eksikliğin var mı diye de kontrol ettirebilirsin. Kendini yorgun ve dalgın hissetmene sebep olan durumun kaynağı bu da olabilir.
12 Yorumla- Arabalar konusunda 463 cevap paylaştı.
+1 yılAraç kullanmak şakaya gelmez öndekine hafiften vur hiç önemli değil o esnada iki araç arasından geçen küçük bir çocuğu sıkıştırsan durduk yere al başına belayı hem vicdanın sızlar hem de perişan olursun
11 Yorumla
+1 yılUyku suren.. uyku kaliten dusuk olabilir..
Kolestrol olabilir kilolu olman gerekmez..
Seker olabilir ;)).
Bence uyku kalitenle alakalidir bu durum..11 YorumlaDireksiyon başında başka bişey düşünürsen olucağı bu.
bende de oluyordu 2 saniye düz boş yol olsa dalıyordum
Kafandaki herşeyi bi kenara bırakmalısın direksiyona geçerken12 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Bi uzman hekim tarafindan muayene olunuz cünki bu hayatinizi we hayatlari tehlikeye sokucak bi durum , nacizane direksiyondayken dikkatinizi bozucak seylerle ilgilenmeyin uzun ya da kisa süreli gözünüzü yoldan asla ayirmayin11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim yorumunuz icin 😎🌹
+1 yılEğer bir sağlık sorunun yoksa uykunu alıp almadığına bakmalısın ama hayat uykuda harcanamayacak kadar kısa zaten ben olsam damardan basarım kafeini
11 YorumlaSakız çiğnemeni tavsiye ederim. İşim gereği sürekli araç kullanıyorum ve sakız gerçekten işe yarıyor.
12 Yorumla
+1 yılEğer mümkün olursa bi kenara çekip 5-10 dakika mola verilmeli kendinize gelebilmek için, ayrıca kahve içebilirsiniz müzik dinleyebilirsiniz.
12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim efendim
Düşüncelere odaklanıyorsunuz camı açın derim güzel bi müzik denk gelirse eşlik edin, havayı teneffüs edin, yorgunsanız dinlenin, geçmiş olsun çok
11 Yorumla
+1 yılYüksek ses müzik dene erken uyumayı uykunu almayı dene yinede olmazsa başına kötü birşey gelmeden biraz ara ver geçmiş olsun 🙄
12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim 🙏☘
+1 yılTırcılardan duyduğum uzun yolda kafein içerikli enerji içecekleri kullanıyorlarmış
12 Yorumla- +1 yıl
Umarım faydası olur senin içinde yoldakiler içinde büyük önem arz ediyor☺
Uykusuz cikma. Aklini meshul eden bir konu varsa ondan siyrilmaya bak. Bir sure ara da verebilirsin
11 Yorumla
+1 yılDomuz gibi sarhoş olduğumda bile dalmadım hiç, tecrübe etmek istemediğim nadir şeylerden.
11 YorumlaAman dikkat et. Yorgunsun demek ki. Uyku süreni arttır. Haraketli müzik aç.
12 Yorumla
+1 yılKafeinli şeyler tüket kahve iç kola iç Bir de biraz kafanı boşalt
11 Yorumla
+1 yılAraba kullanmayı bilmiyorum ama babam hep şiir dinler ya da arabesk :D
11 Yorumla
+1 yılYakışıklı veya güzel birini gördüğünüz zaman öküzün trene baktığı gibi baka kalmayın.
12 Yorumla- +1 yıl
Allahım yarabbim ya, diyorum ki sen onu bir kere gördüğün zaman beynin sürekli onu düşünmeye odaklanıyor
Merhaba
Bunun için derhal bir nöroloji servisine gidip muayene olmalısınız.
Bu gün bir çok kaza nedeninin başında gelen birşey bu.00 YorumlaGözler her 8-10 saniye aralığında 180 derecelik açıyı taramalıdır. Sürekli olarak ayna kontrolü yaparsan, çevrenin farkına varabilirsin.
00 YorumlaMesleğimde çok sık karşılaştığım sorunlardan biri. Yol hipnozu olarak da bilinir ( otoyol hipnozu ile aynı değil) yanınızda sürekli su bulundurun ve sık aralıklarla az az için yol boyunca.
10 YorumlaSoguk suyla yuzu yikiycaksin yaninda soguk su bulundurup son ses muzik veya biri konusyurcak diger turlu arkadasim olsun ben olayim surekli daldık geceleri yol uyku getiriyo ve ölebilirdik cok tehlikeli.
11 YorumlaBen de dalıyorum başka şeyler düşünüyorum uyku düzeni ve sakinnkafa lazim
11 YorumlaDikkat odaklamaya çalış falan demeleri bence boş çünkü bunu sende yapmayı denersin ve olmamış. Bence beslenmene bir bak derim. Bu bende de oluyor du balık falan yiyince cidden artıyor odak dikkat falan birde orman havasını tavsiye ederim
00 YorumlaNeyyy kız dikkat et... bende hiç olmuyor elhamdulillah sesli şarkı dinlesem bile... uzun yol yapma derim ♥️
11 YorumlaŞarkı dinleyerek ve 5-20 dkdan bir gözün arkanda olsun
13 Yorumla
+1 yılTek yol var arabayı sağa çekip dışarı çıkmak biraz hava almak tabi bu en fazla 20 dakika oyalar, mümkünse soğuk suyla yüzünü yıka buda en fazla bir saat oyalar, eğer uzun bir yol varsa önünde en dogrusu arabayı sağa çekip uyumak
10 Yorumla
+1 yılSürekli arac kullanırken başka şeyler düşünme yola odaklan
00 Yorumla
+1 yılDouble americana veya double espresso iç gün boyu zımba gibi gezersin
00 Yorumla
+1 yılBir enerji içeceği veya bir sade kahve vücudu ding Dinç tutabilir
00 Yorumla
+1 yılTrafikte seyir halindeyken canlı müzikler dinleyebilirsin. Ve tabi iyi uyku şart. 👌
00 Yorumla
+1 yılSakız çiğne.
İşe yaradığını göreceksin.
Allah korusun trafiğin şakası yok.00 YorumlaSeninle enerji içeceği içelim kendine gelirsin :) Zihnin açılır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla bende araç kullanınca en az bir iki kisiden küfür yiyorum😂 bazen insanin dalgınlığına geliyor fark etmiyorsun
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYani kimse yüzüme karsi bir sey demedi ama arabanin içinde soyledindiklerini görüyorum. Kimi erkekler gercekten cok iyi yardımcı olmaya falan çalışıyorlar, kimi seyleri anlayışla falan karşıyorlar ama kimileri de bir o kadar cahil ve medeniyetsiz..
Cevap sahibi+1 yılAhaha süper uygulama 😂
+1 yılDikkatli olmak ve uykusuz halsiz olmamak
11 Yorumla
+1 yılGeri geri gidebiliyomusun
15 Yorumla- +1 yıl
Haha merak ettim
+1 yılMüzik dinle ama hareketli olsun
11 YorumlaBu sadece göründüğü gibi bişey olmayabilir seni dinlemek isterim
00 YorumlaAraç kullanırken dalan kişi şoför değildir, ehliyeti yaksın.
00 YorumlaSevdigin muzikleri dinlemelisin
12 YorumlaCamı açık tut sürekli
00 Yorumla
+1 yılsoğuk nescafe..
11 YorumlaHareketli ilahi dinle
10 YorumlaPsikolog
12 Yorumla
+1 yılsoğuk su iç.
10 Yorumla
+1 yıl9 senede 3 defa oldu
12 Yorumla- +1 yıl
Aminn birinde 3takla atmışım