Lüks felan değil sana göre lüks ama Japonların en ucuz katogeri de saydığı araçlar arasında G serisi en başta az mantıklı cevaplar var Japonlar bu işin muciti olmuş ben manzara neyse onu paylaşırım Mercedes malzeme kalitesi olarak sınıfta kaldı
Mercedes, in çoğu model segmenti Renault motoru Mercedes şanzıman konusunda sınıfta kalınca Renoya sığındı ama bu Mercedesi kurtarmadı şu anda piyasa da en az arıza veren markaların başında Mazda ön sırada giderken Mercedes en ortalarda gidiyo
Şöyle ki, markalar maliyeti azaltmak için ortak parça kullanımına giderler, bu durum marka algısını bozsa da maliyet önemlidir. Mercedes 1.5 dCi ve 1.6 dCi motorlarını yalnızca A, B, C, CLA, GLA gibi alt segmentlerde 180d ve 200d motorlarında kullandı, diğer modeller ve motorları Mercedes imzalı. Yeni çıkardıkları 1.3 Turbo 160 hp motor da Mercedes ve Renault tarafından ortak geliştirildi ve iki marka da kullanıyor, yine alt modellerde. Şanzıman konusuna gelirsek Renault EDC şanzıman kullanıyor, Mercedes G-Tronic. Düşük segment modellerde de aynı şanzıman var, EDC yok sandığının aksine.
Japon motorlarının sağlamlığını tartışmayacağım, Mazda'nın %37 gibi bir rakamla en az arıza çıkaran marka olduğunu biliyorum. Ama Mercedes şanzıman veya motor konusunda sınıfta kalmadı merak etme. Mesela şu var, VAG grubu üyeleri ortak parça kullanıyor, koskoca Lamborghini motorda sıkıntıya düşüp de Audi R8 motoru kullanmış olabilir mi, ya da Bugatti şanzımanda sınıfta kalıp Volkswagen'den DSG istemiş olabilir mi, bu sana mantıklı geliyor mu?
Maliyetle alakası yok Japonlar neden böyle birşeye başvurmuyo çünkü daha iyi teknolojiyle üretim yapma kapasiteleri var bu Teknolojiyi de kimse bilmesin isterler hep
Avrupalı firmaların çoğu geriden gidiyo örnek İtalyan Mclaren Honda motoru ile yıllarda formula yarışı yaptı VTEC turbo Teknolojisin den pay aldı Honda kolay kolay kimseyle bu şekil anlaşma yapmaz ama geçici olarak ta olsa bunu yaptı ardından Range Rower, e parça gönderdi Yamaha da aynı şekilde abd pazarına parça gönderdi ama bunu profesyonel ce yaptılar tek gram taktik vermediler Yamaha Ford , un hız süspansiyonlarını yollarken herhangi bir anlaşma imzalamadı benim ne demek istediğimi anlamıyon mu kardeşim Mercedes Renault la anlaşma yaptı bağımlı hale geldi resmen bu anlaşmayla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
doktor mühendis binse ayıp olur yani. Maaşlı insan bu arabayı nasıl alacak? Aldı diyelim nasıl yetişecek masraflarına?
Kendi işi olan mühendisler kanka
Maaşlı zor gibi çok büyük firmalar olmadığı sürece
G serisi herkese yakışır. Tartışılmaz bile.
Insanlara sorsan her şey sırıtır, öl en iyisi sjjsjdjjff. İstediğini kullan , takma kimseyi.
ben beğeniyorum bu tarz arabaları
Anladıım bence de çok güzel. Sence kaç yaş arabası? İleri yaşlara mı hitap ediyor görünüş olarak
bence yaşla alakası yok
jeep wrangler rubiconlara da baksana ben onları çok beğeniyorum
Böyle araba mı
Tufah olur tabi kaç para o araba haberin var mı
Hayır ama çok pahalı, insanların gözüne batar.
O arabadan pahalı arabalar var onlar batar batarsa
Neymiş onlar?
Toyota Tundra Tocamo Tunner. Nissan Armada Titan. Mazda CX9 turbo. İnfiniti 0X80 GT Acura RDX + 2020 Lexus LX570 Sport🙂
Boş muhabbet çıktın...
Ha Toyota ya ekleme yapmayı unutmuşum Toyota Land Cruiser 2021 series 😃
Mercedes G ile kıyaslanır mı bunlar fiyat olarak? 😂
Birde Titan , nın fiyatına bak vergisiz etiketine
Saygılı ol.
G serisini gözümde büyütmüyorum, zengin işi olduğu için ünlü böyle farkındayım ancak burada tartıştığımız şey fiyattı hatırlarsan.
Bu işleri bana öğretme Japonlar lüks piyasasında çığır açtı senin lüks sandığın araçlar Japonların kaç sene önce saf dışı bıraktığı araçlar 😃
G serisi o saydığın Japon araçlarından daha lüks.
Lüks felan değil sana göre lüks ama Japonların en ucuz katogeri de saydığı araçlar arasında G serisi en başta az mantıklı cevaplar var Japonlar bu işin muciti olmuş ben manzara neyse onu paylaşırım Mercedes malzeme kalitesi olarak sınıfta kaldı
Özellikle Reno motoruyla hepten çöküşe geçti
Git örnek bir Lexus LX570 şin içine bin bir gör konforu nasıl konfor nasıl rahatlık hissedecen
Renault motoru dediğin araçlar hangileri?
Veya İnfiniti 0X80 ne bin gör farkı
Evet, hangileri?
Mercedes, in çoğu model segmenti Renault motoru Mercedes şanzıman konusunda sınıfta kalınca Renoya sığındı ama bu Mercedesi kurtarmadı şu anda piyasa da en az arıza veren markaların başında Mazda ön sırada giderken Mercedes en ortalarda gidiyo
Şöyle ki, markalar maliyeti azaltmak için ortak parça kullanımına giderler, bu durum marka algısını bozsa da maliyet önemlidir.
Mercedes 1.5 dCi ve 1.6 dCi motorlarını yalnızca A, B, C, CLA, GLA gibi alt segmentlerde 180d ve 200d motorlarında kullandı, diğer modeller ve motorları Mercedes imzalı.
Yeni çıkardıkları 1.3 Turbo 160 hp motor da Mercedes ve Renault tarafından ortak geliştirildi ve iki marka da kullanıyor, yine alt modellerde.
Şanzıman konusuna gelirsek Renault EDC şanzıman kullanıyor, Mercedes G-Tronic. Düşük segment modellerde de aynı şanzıman var, EDC yok sandığının aksine.
Japon motorlarının sağlamlığını tartışmayacağım, Mazda'nın %37 gibi bir rakamla en az arıza çıkaran marka olduğunu biliyorum.
Ama Mercedes şanzıman veya motor konusunda sınıfta kalmadı merak etme.
Mesela şu var, VAG grubu üyeleri ortak parça kullanıyor, koskoca Lamborghini motorda sıkıntıya düşüp de Audi R8 motoru kullanmış olabilir mi, ya da Bugatti şanzımanda sınıfta kalıp Volkswagen'den DSG istemiş olabilir mi, bu sana mantıklı geliyor mu?
Maliyetle alakası yok Japonlar neden böyle birşeye başvurmuyo çünkü daha iyi teknolojiyle üretim yapma kapasiteleri var bu Teknolojiyi de kimse bilmesin isterler hep
Japonlarda ortak parça kullanımı olmadığını mı iddia ediyorsun?
Avrupalı firmaların çoğu geriden gidiyo örnek İtalyan Mclaren Honda motoru ile yıllarda formula yarışı yaptı VTEC turbo Teknolojisin den pay aldı Honda kolay kolay kimseyle bu şekil anlaşma yapmaz ama geçici olarak ta olsa bunu yaptı ardından Range Rower, e parça gönderdi Yamaha da aynı şekilde abd pazarına parça gönderdi ama bunu profesyonel ce yaptılar tek gram taktik vermediler Yamaha Ford , un hız süspansiyonlarını yollarken herhangi bir anlaşma imzalamadı benim ne demek istediğimi anlamıyon mu kardeşim Mercedes Renault la anlaşma yaptı bağımlı hale geldi resmen bu anlaşmayla
Sorun ne peki?
Güzel olur