Biliyorsunuz ki birkaç gün önce ÖTV düzenlemesi yapıldı. Ben şu an sıfır araç fiyatlarına baktığım zaman çoğu marka fiyat düzenlemesine gitmiş. 2020 Model Polo 1.6 TDI 95 beygir aracın anahtar teslim fiyatı 308 bin TL olmuş. :) Bakmayın tebessüm ettiğime, hiç etmiyorum aslında.. Her ne kadar belli motor üstüne ÖTV düzenlemesi yapılsa da, sıfır araçlar etkilendiği için ikinci el piyasası da hayli etkilendi. Bende 2011 model 1.6 polo var. 90 bin TL'ye almıştım, şu an 118 bin TL'ye alıcı çıkıyor.
Sizin arabanız var mı? Varsa arabanızı ne kadara aldınız ve şu an ne kadar ediyor? Arabası olmayanlar da şu durumda araba almayı düşünüyor mu, düşünceleri neler?
Arabanızı kaça aldınız, şu anki güncel fiyatı ne kadar?
Bu ne rezalet anlamadım araba almayalım diye at koşturuyorlar resmen. Arabayı üretenden çok devlet vergisinden kazanıyor. İyi de sen ne kattın ki bu arabaya da bu kadar kazanıyorsun? Bırak insanlar alsın?
Araçları lüks tüketim görüp madem araba alacak paran var o zaman bir tanelik para da devlete ver diyorlar. Ya bu devirde araba lüks değil ki! Çok sıkıntı. Avrupa'da araçları görse dudağı uçuklar bizim insanımızın. Rezillik yaşıyoruz kendi paramızla resmen.
Helal etmiyorum bu kadar büyük vergileri ben. Yıllardır çalışıyorum bir araba alacak param yok neden? Gerçekten helal etmiyorum.
Bızım halk bu arabaları almasa vergıler dusmek zorunda kalır ama alıyorlar avrupada bu kadar vergı koysunlar kımse araba almaz bızım ınsanımız gecmıste ve halada bu sacma fıyatlardan araba alır halbukı para kuvvetlıdır fıyatları alıcı ve talep belırler satmayan bısey mecbur duser ya da malıyetı dusuk arac uretır ama bızım halkın yapısı cok gerıde maalesef
Arkadaşlar Otomobil üreticileri ile hükümet arasında savaş var. Togg oyunları bozdu. 1. Otomobil üreticileri üretimi durdurdu. Bu bir bloftü. 2. Bayilerde kuyruk var araba bulunmuyor diye haberler yapıldı. Bu bir tehditti. 3. Araba fiyatları tavan yaptı. Bu bir şantajdı. 4. Hükümet ikinci el araçlar için banka kredisinin önünü açtı. Bu blöfünüzü gördüm demekti. 5. İkinci el araç fiyatları sıfır aracın fiyatını geçti. Bu restinize rest demekti. 6. Bazı otomobil fabrikaları Türkiye'den gidiyoruz diye karar aldı. Bu savaş ise savaşırız demekti. 7. Dışardan aynı aracı gönderirim hesabı yaptı. 8. Hükümet önce 800 ürünün ithalat ve gümrük vergilerini arttırdı. İhtiyaç varsa yerlisini üret demekti bu. 9. Şimdi ithal otomobil ÖTV vergilerini yükseltti. Buda git bakalım oradan buraya satabilecek misin demekti buda... 10. Sonuç; Otomobil üreticileri TOGG'u sevmedi. Güçlü rakip gördüler. Doğmadan öldürelim dediler. Hükümet doğumu sağlama aldı. Hatta büyüdüğünde ki hayatını da garantiye aldı. Rekabet kızıştı. Savaş büyüdü. Sessiz ve derinden... Türkiye'den gideceğim diyenler gidecek mi göreceğiz. Üretmeyenler, üretimi durduranlar, yavaşlatanlar, hala üretmeyecek mi onuda göreceğiz!
yazdıkların çok güzel, inanmak isterdim ama TOGG piyasaya çıktığı zaman bak bakalım kaçtan satılacak normal vatandaş alabilecek mi yoksa tesla fiyatına mı satılacak.
Hikaye bunlar! Sen oyunu kurabilirsin, aracını üretebilirsin, üretmelide ama daha oyuna dahil bile olmadı, olursa 10 yıl içinde gösterecek kendisini, bu bir süreç, bunları anlatma burada yani! 180 bin filan o aracın elektrik motoru ve tesisatı o kadar yapar sadece ayrıca.
2013 Ford Focus Titanium aldım 126.000'e ancak kaskosu, sigortası,4 tane lastik derken 132.000'i buldu ancak şu an bakıyorum en az yazan 142/143.000 yazmış.155.000'e kadar gidiyor. Yani ben 146/147.000 yazsam 143./144.000'e en kötü 140.000'e satabilirim.
O parayı Polo’ya verenin aklına şaşayım, o paraya ne arabalar var be! Aracım 50 bin değer kazandı bu gerçek! Bilsem geçen hafta yenilerdim ama, Mazda 3 gidermiş ya!
Arabam yok anneciğimin arabasını kullanıyorum 😎 fiyatını bilmiyorum ama baya güzel bir araba ben çok beğeniyorum. Bir ara dedim bana versene diye annem verecek oldu ama şeytan kılıklı kardeşim üniversitede benim olacak sen git kendine yenisini al deyince ortalık karıştı. Sen kimsin dedim o da bana sen kimsin dedi annem girdi araya asıl siz kimsiniz o araba benim dedi. Hepimiz ağladık 😂
Bu yıl araba alma planım vardı. Kredimi çektim paramı hazırladım. Korona patladı. Erteledim. Kimde ne virüs var bilmiyoruz. Geçsin öyle alırım dedim. Şu an Şubat ayında baktığım araba iki katı. Hatta geçen Cuma 65 bine neredeyse alacağım araba bugün 70 bin son ÖTV ile birlikte. Çüş diyorum. Piyasanın içine ettiler. 🤬
2009 da sıfır km Megane 2 almıştım 32 bin ₺ ye. 2015 te 25 bin ₺ ye sattım şu anda aynı araba aynı model 90 bin ₺ istiyorlar. Benim elimde iken para etmez değerinin altında gider sattıktan sonra taa ebesinin şeyine kadar fiyatı fırlar. ya ben böyle işinde böyle şansinda.
Araçlar değer kazanmadı aslında, para pul oldu para.. İktidar partimiz ve ekonomi bakanımızın özverili ve üstün çalışmaları neticesinde "Bütün dünya bizi kıskanıyor"..
Yazıklar olsun bu güzelim ülkemizi bu hale getirenlere !..
Merhaba reis öncelikle araba sektöründe çocukluğum dan beri içindeyim ve babam kaldığım ilde tanınmış bir galerici dediği sadece şu böyle kötü böyle sıkıntılı bir piyasa görmedik diyorlar. Demem şu ki bizim mesleği ayak altına aldı bu internet
2002 model Renault Clio Symbol RNA 1,4 8v arabamı 2012'nin Aralık ayında 15 bin ₺'ye aldım. Şu anki fiyatı 25 bin ₺. Arabamın aynıları 53-60 bin ₺; ama satmaya niyetim olmadığından dolayı, 3 yıl önceki fiyat tarifesine göre sabit.
Alamadik ki abasini satim tam alacaz cart diye diyatlar tukseldi duser diye bekledik dahada yukseldi ulan dedik biraz daha sabredip sifir alalim onunda anasini bellediler. bu saatten snra anca el arabasi aliriz
Bunların hepsi türkiye sıfır aracın girmemesi girse nolurki devlet baya vergi koyuyor kimsede almıyor oyuzden ikinci el arabaları degerlendii sonumuz ne olacak hayret ediyorum Sen araba kullanıyormusun
Kullanamıyorum çünkü ne zaman direksiyon başına geçsem bir vukaat çıkıyor. Yani kimse bana vites atarken vitese değil yola bakmam gerektiğini söylemediyse benim suçum ne 😂😂😂
Sorun şu ki benim abim yok babam diyor ki kardeşin öğretsin. Ve kardeşim dünyanın en gıcık erkeği olduğu için beni deli ediyo. Ben de ona kızdım sınavımdan sonra kursa gidip kendi kendime öğrenicem
Birkaç haftada öğreniliyor zaten. Daha önceden hiç bilmiyor da değilim. Kolaylıkla alacağımı düşünüyorum. Yazılı sınavdan korkmuyorum direksiyonu düzgün öğrensem tamamdır
ulan burada poloya işsiz güçsüz takımı biniyor, valla yazık ya, internetten fiyatlara baktım inanılır gibi değil. bir mala nasıl ederinden fazla vergi konuyor bu hukuki olarak mümkün mü?
Nisan sonu gibi 365 şu an 485 inanılmaz bir hale geldi saçma sapan fiyatlar ülkemizde hiç bir araba o fiyatları zaten haketmiyordu şu an yorumsuz bir halde