İleriye dönük olarak düşünerek yanıtlarsanız sevinirim. :) Ben her zaman manuel araç diyorum. İstanbul trafiğinde manuel arabayı sevmesem de, manuelin keyfi bir başka.. Ayrıca otomatik vites gibi ileride çok fazla kronik arızalar da çıkarmıyor.
Otomatik vites araba mı daha kullanışlı, manuel vites araba mı?
Manuel vitesli araçtan vazgeçmem. Zaten çok sayıda manuel vitesli araç kullandım. Bugüne kadar sadece 3 adet otomatik vitesli araç kullandım. Kalkış ve durdurma anında sürekli zaman kaybı yaşıyorum. (Millet 1 saniyede P'en D'ye takarken, bende tam 5 saniyeyi buluyor.) Gösterge panelinde vitesin hangi konumda olduğunu gösteren sistem olmadığından dolayı, sürekli vitese bakmak mecburiyetinde kalıyordum. (En yeni Renault Megane 4 Sedan, en eski Hyundai Accent GLS. Ford Focus-3'de bile yok.) İleride belki otomatik vitesli hafif ticari araç almayı düşünebilirim. Yeni Citroen Berlingo ve Peugeot Traveller'daki yuvarlak şekilli EAT8 teknolojili vitesi çok sevdim. Kullanmadım; ama tanıtım amaçlı sunulan araçlara bindiğimde inceledim. Bana tam çocuk oyuncağı gibi geldi ve milleti sollayacak kadar hızlı vites değiştirme hissim var.
tamamiyle otomatik olmalı yahu yarışçı falan özel hareket falanmı yapacaklar sankide Manuel araba kullanılsın en kolay ve rahat yolculuk ta önemli olan bu
Ben manuel seviyorum otomatik araçlara ısınamadım gitti
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Araba sürmekten zevk alanlar manuel kullanır bayanlar ve manueli asla süremeyenler için otomatik iyi bir seçenek ama gerçek sürücü değiller benim için.