Lakap olarak seslenir misiniz? İltifatlar eder misiniz?Bazen arabalara lakap takma gereksinimi duyarız bu hızları görünüşü ya da komik anılması için böyle adlar koyarız. Lakap taktığınız oldu mu?Nam-ı Diyar GODZİLLA :)
Ohooo!!! Şu anki ve eski arabalarımıza lakap koyduğum oldu. İlk arabamız mavi renkli Murat 124'tü. Renginden dolayı "Mavi araba" derdim. Küçüktüm o zamanlar. Sonradan Renault 12 TX araba aldık. Füme renkli ve 1974 modeldi. Arabanın ön panjuru, diğer Renault 12'lerden farklı olarak gri renkliydi. Bu yüzden "Eskişehir'de tek gri panjurlu Renault 12" lakabı vermiştim. 86 model Renault 9 GTC arabamızın 2 tane lakabı vardı. Bagajındaki büyük boy LPG tüpünden dolayı "Koca tüplü Gümüş" ve ön camları otomatik ve "Broadway" logosu bulunmadığundan "Antika Broadway" koymuştum. Şimdiki arabamız 2 kez isim değiştirdi. Yılbaşına yakın tarihte aldığımızdan dolayı, eski evin önünde yılbaşı şekeri gibi duruyordu. Bu yüzden ilk ismi "Şeker"di. Bazen kafamı bozunca aşırı hız yaptığımdan dolayı şimdiki ismi "Deli Fişek". Yokuşta yavaş gitse de, düz yollarda çok hızlıdır. Babamdan bu sene başında devraldığımdan dolayı "İlk Göz Ağrım" diyecek halim yok. Evlenince ilk alacağım arabaya "İlk Göz Ağrım" koyacağım.
gd plaka araba alıp babama gidip arabayı gösterdiğimde bak baba plakası bile gaddar dedim hadi oradan go-doş plakası bu dedi.. o gün bugündür isim takmıyorum arabalarıma :)