Çünkü Fransız malı daha dayanıklı olur ortadan ikiye bölünmez Renault 12 aracı ama kaza yapınca böyle kaza yaparsan kağıt gibi önden darbe alır hep 😀 siz bence Renault 12 ile TOFAŞ ı kıyaslamayın Renault 12 araçları Renault Toros aracı baş tacı araçlardır 😃
Renault 12 olan araçlar neden Tofaş gibi kazada ortadan ikiye bölünmez sizce arkadaşlar?
Evet dediğin doğru ancak Murat 124 çok farklı idi çünkü İtalya'nın polis otolar onlardan oluşuyordu..Çünkü 124 un kıvraklığı ve yola uyumu çok farklı idi. ErzurumdanTrabzona bir yaz arkadaşın biri ile birlikte gittik. Zigana dağından ben aşağıya indim 45 dakika sonra Renault ,12 ile arkadas geldi..Çünkü o arabalar önden çekişli olduğu için bazı aktivitelere uyumsuzluk sağlıyordu.. Dünyada tüm hayvanlar arka ayakları ile kuvvet sağlar ve koşar on ayaklar dönüşler için kullanılır.. Birde arabanın aerodinamic yapısı bunda etkendir. Ancak Şahin ve Kartallar o derece başarılı değildi.
Bende 1992 toros sw de vardı, 1988 doğan slx de. Toros hayatta hararet yapmazdı, tofas da senede 2 kez yazlık-kışlık termostat değiştirir, gene de yolda kalirdim. Toros un vitesi kamyon gibiydi, tofaş in ise modern, kısa ve lüks. Toros un kaloriferi zor ısıtırdı, tofaş daha çabuk. Konfor olarak tofas, dayanıklılık olarak bu kıyasta elbette renault derim.
Şasi yapısı olarak farklılık var. Tofaş'larda duyduğum kadarıyla monoblok (uçakların çoklu parçalı üretimine benzer yöntem) şasiymiş. Bir de ön sütunları çok ince yapıldıkları için çabuk bölünüyor. Renault 12'lerin şasi yapısı biraz daha kalın ve sağlam.
şöyle söliyim reno 12 ler dağ keçisi olarak bilir genelde köy arabasıdır ve iskeleti metalden yapılmıştır tofaş kuş serisi ise doğan şahin falan daha çok samandan yapılmıştır hafif ve aile arabası tipinde kartallar mesela daha güçlü olur bu yüzden hep şey derler tofaş alınca allaha emanet gider derler çünkü araba hızı 100 üzeerine çıkınca aaraba sallanır hava gelmeye başlar :D :D