Doğurmuş, büyütmüş. Büyütmese de kalbinde büyütmüş Kendi evladına, başkasının evladına, Bir cana elini, yüreğini uzatmış. Şefkatiyle anneliği yaşam biçimi haline getirmiş tüm kadınların ve sevgisiyle anne gibi sarılan yüce gönüllü herkesin Anneler günü kutlu olsun..
Geçmişte anneme karşı çok hürmet ve sevgi doluydum. Ama sözünü dinlemezdim çünkü annem bile olsa muhakkak söyleyeceklerinde ihmal görülebilirdi. Annemin sözlerinden daha hayırlı sözler olduğunu bilirdim ☺️ Seni seviyorum asil Annem, çok güzel bir evlat yetiştirdin. 💜 Ve Anneme 🧡
Önce normal bir soru zannettim, detayı okumak için alt tarafı açınca bir de ne göreyim...
O yüzden ben annemden değil de Ata'mın annesinden/annemden öğrendiğim bir şeyi yazıcam 🙏
Ben Zübeyde Hanım'dan evlat ne kadar sevilirse sevilsin, ne kadar yanında istenirse istensin, özlense de hasret de kalınsa hatta bu sebeple hastalanılsa bile ona saygı duyulması gerektiğini, kararlarının desteklenmesini, güvenilmesini, onun kendi başına bir birey olarak önemsenmesi gerektiğni öğrendim...
Eğer o bu duruşu sergilemeseydi şu anda belki de ne bu soru sorulabilirdi ne de ben cevaplayabilirdim...
O yüzden anneliği annelik yapmak için yapmayan "ana olmak" kavramını hisseden ve hissettiren her kadının Anneler Günü kutlu olsun 🙏
Kimse unutmasın ki önce dişi vardı. Doğum olmasaydı, olmazdık...
Merhamet fedakarlık karşılıksız sevmek ve en büyüğü önce evlatlarını kocasını düşünüp sonra kendini düşünen bir annem var. Türk kadını budur. Bundan büyük fedakarlık yoktur.
Atamızın 🇹🇷dediği doğruymuş
“Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın”🇹🇷🌸❤️
Annemden öğrendiğim en değerli şey şefkat ve hayvan sevgisiydi. Hayvanları sevmenin ve onlara karşı nazik olmanın, insanlıkla ilgili en önemli değerlerden biri olduğunu hep vurgulardı. Bu sevgiyi ben de hayatımda birine öğretmek isterim, çünkü şefkatli bir kalp her zaman dünyayı daha güzel bir yer yapar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Anneme hediye aldim olm hep hediye aliyosun dedi parana uzuluyorum dedi. Anne dedim bugun anneler gunu gercekten mi dedi haberim yok olm surekli aliyorsun beni hep dusunuyosun sagol varol dedi. Birgün degil her gun Annelerini dusunenlerin günu kutlu olsun. Bugune ozel annenize sarilip hediye alip fotolar cekilip atip sonra 364 gun bir daha akliniza gelmiyorsa hepiniz fosssunuz.
Annemden öğrendiğim o kadar çok şey var ki. Onun duruşunu çok seviyorum... Her konuda evlatlarına destek olmasını bize kendimizi disipline etmeyi öğrettiği için bizi vicdan sahibi ahlaklı bireyler olarak yetiştirdiği için ona çok şey borçluyum.
Çok şey var da en sevdiğim, el lezzeti.. Çok güzel yemek yapar.. Ben de öyle olabilseydim keşke ama yok, yumurta kırmaktan başla bir şey gelmiyor elimden..