Biz ayaklarının altına cennet serilen anaların evlatlarıyız. Aşağıdaki anlatılan anneler günü saçmalığının bizimle, kültürümüzle, inancımızla ne alakası var?
"Anneler günü saçmalığı ilk kez Antik yunanlar, tanrıçanın annesi olarak gördükleri Rhea'ya düzenledikleri festivalle kutlamaya başladılar.
Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.
ABD'de Anna Jarvis vefat ettiği annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914'te Kongre'nin onay vermesiyle ABD çapında yayıldı."
Kadın başı açık diye dayak yemiyor Kadın okuyabiliyor Kadın çalışabiliyor Kadının istediği kişi ile evlenme hakkı var Kadının boşanma hakkı var Kadının mahkemede şhitliği erkekle aynı Kadın mirasta aynı haka sahip Kadına kumaya katlanmak zorunda değil Kadının seçme ve seçilme hakkı var
@esmerimbiciiim ben avrupa hayranı değilim. Ama gördüğümüz güzel şeyleri almak varken onlar gavur diyip reddetmeye devam ettikçe geri kalırız. Mesela dün gördüğüm bir haber vardı kanım dondu. Pakistanda bayramın ikinci günü yeni defnedilmiş bir mezarı açıp kadın cesedine tecavüz etmişler. Ortadoğu ülkeleri kültürel olarak rezil halde. Gelenek görenek din diye sabit fikirli olmamalıyız. Kendimizi geliştirecek gördüğümüz her şeyi almalıyız
Evet seçme ve seçilme hakkı vermede avrupadan öndeyiz. Hristiyanlıkta da kadınlar geri plandaydı avrupa da yakın geçmişte bu konuda modernleşti. Bu gördüğümüz güzellikleri reddetmeyi gerektirmiyor
Annelere saygı sevgi müslümanlarda çok daha fazla o kıyaslanamaz tabi ki. Ben sık sık ararım annemi. Yine bu gün anneler günü diye az önce annemi arayıp kutladım sevindi aramasam üzülürdü. Neden sevindirmek varken üzeyim?
Senede birgün sevindirmek mantığı olmasadı ve her fırsatta analarımızı sevindiriyor olsaydık bu gün aramadık ya da hediye almadık diye üzülmeleri için bir sebep olmazdi.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Avrupalılardan kadına değeri biraz örnek alsak iyi olur
Müslüman ülkelerin hiç birinde kadınlara değer verilmiyor. 1 tanesinde bile farklı değil
Avrupa'dan kadına değer vermeyi ögrencez öyle mi?
Birkaç örnek verir misin Avrupa kadına nasıl değer veriyormuş?
Avrupada kadinları öldürüyorlar Türkiyeden daha beter alsinda
@esmerimbiciiim ama bunu bizim kompleksin dibinde yaşayanlara anlatamazsınız.
Kadın başı açık diye dayak yemiyor
Kadın okuyabiliyor
Kadın çalışabiliyor
Kadının istediği kişi ile evlenme hakkı var
Kadının boşanma hakkı var
Kadının mahkemede şhitliği erkekle aynı
Kadın mirasta aynı haka sahip
Kadına kumaya katlanmak zorunda değil
Kadının seçme ve seçilme hakkı var
Komik ama teşekkür ederim yine de. Biraz araştırmış olsaydın bunların nerdeyse tamamını bizden aldıklarını öğrenirdin.
@esmerimbiciiim ben avrupa hayranı değilim. Ama gördüğümüz güzel şeyleri almak varken onlar gavur diyip reddetmeye devam ettikçe geri kalırız.
Mesela dün gördüğüm bir haber vardı kanım dondu. Pakistanda bayramın ikinci günü yeni defnedilmiş bir mezarı açıp kadın cesedine tecavüz etmişler. Ortadoğu ülkeleri kültürel olarak rezil halde. Gelenek görenek din diye sabit fikirli olmamalıyız. Kendimizi geliştirecek gördüğümüz her şeyi almalıyız
Evet seçme ve seçilme hakkı vermede avrupadan öndeyiz. Hristiyanlıkta da kadınlar geri plandaydı avrupa da yakın geçmişte bu konuda modernleşti. Bu gördüğümüz güzellikleri reddetmeyi gerektirmiyor
Siz öyle sanın. Ama bence görseldeki sözün kaç asır önce söylediğini bi düşünün. Ayrıca konumuz kadın hakları değil anneler günü saçmalığı idi.
Annelere saygı sevgi müslümanlarda çok daha fazla o kıyaslanamaz tabi ki. Ben sık sık ararım annemi. Yine bu gün anneler günü diye az önce annemi arayıp kutladım sevindi aramasam üzülürdü. Neden sevindirmek varken üzeyim?
Senede birgün sevindirmek mantığı olmasadı ve her fırsatta analarımızı sevindiriyor olsaydık bu gün aramadık ya da hediye almadık diye üzülmeleri için bir sebep olmazdi.
Senede bir gün annemi düşündüğüm sevindirdiğimi kim söyledi? Bugünün olması fazladan olumlu bir etki sadce
Annesini her zaman sevindiren kimselerin ekstradan bir fazla güne ihtiyacı olmaz.
neyse
@myRedline dilerim bir gün avrupa ülkerinde yaşarsın ve görüsün ne kadar pis olduklarini tez zamanda görmen dileğiyle
@esmerimbiciiim görse de değişmez bence.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!