Kimi aileler yeni doğan zamanında sünnet ettirme taraftarı, kimi aileler de 4-5 yaşlarındayken. Çocuk doktorları 0-6 ay arasında yaptırılmamışsa, 6 yaşına kadar beklenmeli diyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Sünnet erkek çocuklarının bir istismarıdır. Sünnet tamamen zararlı bir işlem olmakla birlikte , en ufak bir faydası yoktur. Aksini sadece müslüman doktorlar söylüyor. Kansere iyi geliyor diyorlar ama alakasız, hiçbir alakası yok, bu konuyu ile ilgili bilimsel hiçbir bulgu yok. Ayrıca sünnet derisi işlevleri olan, gerekli bir deridir. Cinsel hazzı sağlar, mikroplardan korur, penis başını korur. Tonlarca görevi var o penis başının. Gereksiz bir deri değildir yani. Neden erkekler sünnet oluyorda , kadınlar da sünnet olmuyor. Tüm ayrımcılıklar erkeklere yapılıyor.
Genel anestezi alsın istenirse 7 yaş beklenmeli (akciğer vs tam anlamıyla gelişmiş olur vs) doğar doğmaz yapılırsa çabuk iyileşir yara ve anesteziye gerek kalmaz. Ama tabi her doktorun, her sağlıkçının farklı görüşü var. Genel anesteziye karşıyım ben. Bu arada sünnet tartışmalı olmaması da iyi diyenler de epey var.
Benim oğlum doğduğu gün oldu. Ben hatırlamadan, olay olmadan sessizce olsun istedim. Kayınvalidem önce pek yanaşmadı ama sonra düğün ne zaman olsa olur deyince o da onayladı. Düğün hala olmadı bu arada :'( ama oğluma bu travmayı bilinçliyken yaşatmadığıma çok memnunum. Tabi herkesin kendine kalmış bir karar bu. Okuduğum kdarıyla 3-8 yaş arası travmatik olabiliyormuş erkek çocukları için.
Ben doğduğunda yaptırmak istedim ama olmadı. Hipospadiyas denen 3 milyonda bir cocukta olan bir rahatsızlık la doğdu. 3 yaşında ilk ameliyatini oldu 6 operasyon dan sonra 12 yaşında normale döndü. Viss banada uzun yazmışım🙈😊
Sünnet kişinin kendi özgür iradesine bırakılmalı aileler çocukları küçükken çocuk bir şeyin bilincinde olmadan zorla sünnet ediyorlar ben de bu kurbanlardan biriyşm. İleride çocuğum olursa hayatta sünnet etmeyeceğim kendi isterse olabilir. Sünnet erken boşalma yapıyor ve alınan zevki 10 kat azaltıyor. Sünnet gerekli birşeyse neden Allah bizi sünnetli yaratmamış tüm organlarımız kusursuzken? Sünnet ticarete dönmüş artık kapitalist sistemin bir oyunu.
Ben 8 yaşımda olmuştum ancak aklım olsaydı olmazdım sünnet bilimsel olarak zararlı o mekanizma işlevi olmayan bir deri parçası değil penisin ucunun yıpranmasını önlüyor cinsel zevk sünnet olunca baya fazla düşüyormuş. İnsanın doğası böyleyse niye bozuyoruz ki
4 5 yaslarinda sunnet olmanin cocugun psikolojisi uzerinde ciddi olumsuz etkisi var :/ Ya hic bilmeden dogumda olmali ya da 7 8 yas araliginda anlayabilecek bir donemde olmali
0-2 yaş arasında yapılmalı bence. Hem hemen iyileşir hem hissetmez hemde ileriye dönük aklı ermediği için bu konusu psikolojik sorunlar yaşamaz diyorum.
Doğduktan 5 gün içinde yapılması en iyi çözüm tüm tıp alemi bunu söylüyor.. iyileşmesi kolay ve çocuğun sağlıklı büyümesine ön ayak oluyor..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sünnet kişinin kendi özgür iradesine bırakılmalı aileler çocukları küçükken çocuk bir şeyin bilincinde olmadan zorla sünnet ediyorlar ben de bu kurbanlardan biriyşm. İleride çocuğum olursa hayatta sünnet etmeyeceğim kendi isterse olabilir. Sünnet erken boşalma yapıyor ve alınan zevki 10 kat azaltıyor. Sünnet gerekli birşeyse neden Allah bizi sünnetli yaratmamış tüm organlarımız kusursuzken? Sünnet ticarete dönmüş artık kapitalist sistemin bir oyunu.
Temizlik olduğunu söylüyorlar eğer sen kendi temizliğini düzenli yaparsan böyle bir sıkıntı olmazdı insan vücudu bir düzen içinde o deride bu düzenin parçası doğaya müdahale etmek mantıklı mı
4 5 yaşında iken ben çok iyi hatırlıyorum. Çok korkmuştum. O yüzden eski sistem kötü idi şimdi ameliyat ile narkoz etkisi verip uyusturup öyle sünnet ediyorlar
@Hakann123321 çünkü çocuk büyüdükçe hem aklı başında oluyo hemde canı daha çok yanar hakaretli olduğu için, ama bebekken bezin içinde hemen iyileşiyor hemde sadece bir gün ağlıyor sonra unutuyor
En İyi Cevaplar