Aldıracağım.. istemeyerek de olsa yapacağım
Bebeğimin babası kabul etmedi, ne yapmalıyım?
Aldıracağım.. istemeyerek de olsa yapacağım
kürtaj elinize bir silah alıp bir çocuğun kafasına sıkmakla aynı şeydir burda aldır diyen epey insan var pardon insan yazmışım ağrıyan bir dişten kurtulur gibi kurtulamazsınız ondan ilerde için için yanan ateş gibi kemirir nasıl olup da masum ve size muhtaç bir yavrunun, kendi yavrunun canına kıyabilirsin? Bunu yapabilenleri katil olarak görürken üstelik… Gözün nasıl bağlanmış, nasıl bir karanlığın dibindesiniz ki için hiç yanmadan onu hayattan koparacaksın? Anne, canından can katan değil miydi? sizler nesiniz peki? Evladının canını koparanmı…ölümden mi korkuyorsun 4 yıl sınırda askerlik yaptım bazen ölmek istedim ama o şerefe nayil olamadım şehitlik mertebesine ilk giren son çıkanlardandık ama olmadı bir ara suriyedeki çatışmalarda iki kızı ölen bir annenin feryadını duyduk o görüntü o ses hafızamdan hiç silinmedi işte sen şu an hamilesin ulan benim bir sevgilim olucakda hamileyim diyecek dünyalar benim olurdu lan
Hazreti İbni Ömer (r. anhüma) şöyle rivayet eder: Kadın hamileliğinde, doğum yapıncaya ve çocuğu sütten keseceği güne kadar, Allah yolunda nöbet bekleyen kimse gibidir. Ve bu zamanlar içinde ölürse ona şehit sevabı vardır.
Hazreti Abdurrahman İbni Avf (r. a.) şöyle rivayet eder: Kadın, hamile olduğunda, gündüz sâim, gece kaim ve Allah korkusu kendisinde galib olan bir mücahit sevabı alır. Kadını ağrı tuttuğunda kendisine verilecek olan sevabı insanlardan kimse bilemez. Bebeğin her süt emişinde ve soğurmasında bir can ihya etmiş gibi sevap alır.
Hazreti Ebu Bekir İbni Hafs (r. a.) şöyle rivayet eder: Siz şu şekilde ancak şehit olursunuz: Harpte ölmekle, taunla, suda boğulmakla, iç illetiyle, hamile iken ölmekle.
senin en azından benden daha fazla şansın var şu an elini kalbine koy bu işten vazgeç hatta kalbinden biraz aşağı indir elini insan ol gerçi insan olmak ne din işidir ne eğitim ne para insan olmak VİCDAN işidir ulan nerden geldim ben buraya konuşsam dilim yanıyor sussam kalbim...
Trol ise Allah seni gerçekten o duruma düşürsün, şakası bile olmaz, gerçekse Allah yardımcın olsun, bu durum çok üzücü ve çok insanlık dışı, hani adam bundan sonra kabul etse ne yazar, belliki sevmiyor bir gecelik eğlenceydi onun için, şunu yapsaydın bunu yapsaydın demiycem olan oldu, o bebek senin hayatını tehlikeye atacaksa doğursan da ne olur babasız annesiz büyürse daha mı iyi olacak? Bebeğin seçmr hakkı olsa bu şekilde dünyaya gelmeyi seçmezdi eminim o yüzden bence düşür daha büyümeden
İnsan bu kadar özgür olmamalı çünkü ne kadar iyi korunsa korunsun hamile kalma ihtimali var, yazık günah
Gerçek.. trol yapılır mı böyle bir konuda
Saçmalama
Mantıklı olan aldırman. Ama rahmine düştüğü andan itibaren sen de bir annesin ve duyguların kararsızlıkların çok normal. Bu çocuğu aldırmadığın ve çocuğunla bir hayat kurduğunda olası sonuçlarına hazır mısın? Her zaman babasını sorgulayacak soracak. Büyüdüğünde seni suçlayacak. Toplum seni dışlayacak. Var olan ailen kaybolabilecek. Diyelim ki birlikte olduğun insanı ikna ettin bebek için mecburen bir araya geldiniz. Adamın mutsuz olacağı büyük bir ihtimal (aksi de olabilir elbet), çocuk olduktan sonra boşandınız yine kaldın tek başına ve büyük bir sorumlulukla. Ama bu çocuk dünyaya gelmezse bunların hiçbiri olmayacak ve sen zamanla toparlayabilirsin belki destek alabilirsin. Sen düşün sen karar ver. Ama her yönüyle.
Doğru söylüyorsun. Zaten aldırmak zorundayım istemeye istemeye
Aldırmak tek care gibi gozukuyor bence vicdan azabi cekicek olan o senidr bebegini de disunmesi gerekiyor. ailen sana zarar verirse tek care bebegini aldirmak ve onu vicdaniyla bas basa birakmak sen annesiysen o da babasi eger bakamiycaksan kabul gormiycekse ne kadar zor da olsa aldirmak ve allahtan af dilemek...😢
Cevap
44Cevap
Senin yerinde olsam ailemden uzak bir yere kaçardım bir halt yemişsin zaten yeterince günaha girmişsin doğru dürüst çalış bir işte bebeğine bak. O zavallının ne günahı var aldırsan katil olursun aldırmazsan ailen seni öldürür ama benim dediğimi yaparsam bir gün bütün yaptıklarınla yüzleşecek gücün olur aileni de o adamı da zamanla ikna edersin ama sakın bebeğini aldırma...
Sanmaki hiç bir günahın bedeli olmaz aksine hiç bir günah bedelsiz kalmaz!!!
Bu günahın sorumlusu sadece ben değilim
Davulun sesi uzaktan hoş gelir ve Allah kınadığını yaşatmadan öldürmezmiş
Sen karakterli olursun ama bigün çocuğun olur ve öyle bir insana dönüşür ki bu laflarını yedirir sana
Ahaha noldu zoruna gitti
Ya bir si*tr git. Benim derdim bana yeter bir de sana laf yetiştiriyorum mk.
Harbi s*ktir git
Afedersinde nikhasiz nikahsiz seks yaparken gunah değil bisi değil ama o cocuk cikinca aldirinca gunah vicadanim sizlar kimse kusura bakmasin burda ikinizde yediginiz bokun derdine dusun erkek zaten umursamaz bu isin ceremesini kadin ceker bak kendi basinin caresine o cocuga aciyorum ben annen baban ne kdr da pis insanlar olacak yazik sana evladim
Aldır.
Bu şekilde yaşayan bir çocukla tanışmıştım küçükken.
Annesi öylesine birinden hamile kalmış, adam kabul etmemiş. Çocuk babasını 1 kez görmemiş, psikolojik sorunları var. Psikologa gidiyor ilaç kullanıyor.
Dışlanıyor, hor görülüyor.
Aldır, kimse böyle bir hayatı hak etmiyor ve bunlara katlanmak zorunda değil.
Işte bu yüzden evlenmeden ilişkiye girmek günah maksatım hocalık taslamak değil ama gözünüzü açın çoğu zevki için sizinle beraber oluyor iş ciddiyete binince tanımıyorlar peki o sabinin suçu günahı ne sen babası kabul etmiyor diye aldırırsın ilerde bebek sahibi olmak istediğinde bebeğini aldırdığın için hamile kalamayacaksın yapma aldırma
Dna testicyqptirilabiliyor anne karnindaki bebekle baba arasinda. Onu yaptir kanitla adama. Ama zaten adamin kabul edecegi yoksa etmez. Cok gunah vizdanende rahatsiz edici ama ölmekte istemiyorsan aldirmalisin. Allah yardimcin olsun
Söyledim zaten babalık davasında görüşeceğiz diye ama her yerden engelledi ve inatla benim değil diyor
Ailem hayatımı daha fazla karartır inan bana
Kadin siginma evine git orda bakarlar sana cocugunu doguruncaya kadar bir sekilde idare edersin sonra cocuguna bakmak icin calisirsin savciliktan ailen icin tedbir karari cikarttir dogduktan sonra o serefsiz icin de dna testi ama o bebege dokunma. Allah yardimcin olsun.
tecavüze uğradım diyip o aşağılık pisliği süründürebilirsin ve çocuğa bakacak maddi desteği o alçaktan alabilirsin. hukuki yollarla halletmeye çalış kadın hakları sebebiyle altta kalacağını düşünmüyorum
süper bir fikir yap gitsin. Hiç çekinme
sakın ha bebeği aldırayım deme... canı veren sen değilsin.. alma hakkında yok... senin ya da o it'in vebalini günahsız yavru neden çeksin.. onun yaşama hakkı var nasıl seninde varsa... en mantıklı çözüm dna testi yaptırıp babalık davası açman.. artık kendi ayakların üzerinde durmalısın cesur ol...
Bir hata yapmışsın ama çocuğuna insaf edip aldır
Kendimden biliyorum, Şu dünyada güvenebileceğin tek kişi anan babanken birisinin seni yoksayıp hergün ailesiyle beraber gezen çocuklar için arkasından üzülerek, Anne benim babam nerede? diye yıllar geçirmesindense aldır daha iyi.
Bebeğin ne günahı var. Olan sana olsun biraz sıkıntıyı göze al. Bebeğin yolunu allah çizer nasılsa. Bu da senin sınavın.
Yani?
Yani ben bebeği aldırmam yerinde olsam. Babasının o olduğunu ispat etmeye çalışırım. Ailen tabiki şiddetle sana kızacak ama bu bebeğin günahı değil. bir halt ettin elbette bunun bir bedeli olacak. Ama sonrasında herşey yoluna da girebilir. Fakat o canı sen vermedin niye sen alıyorsun
Çok zor durumdayım şu an. Ne yapacağımı bilmiyorum
Aldırmaktan başka çaren yok, adam şerefsizin en önde gideniymiş sıkma canını ölüm dışında her şeye çare bulunur aynı şehirde olsaydık ben bebeği kabullenirdim.
Al aha. Onun bunun malafatına konarsan olacağı buydu.
O kadar diyorum size kızlar, nikahsız dalaksız şakşak yapmayın diye.
Evladım yapacak bir şey yok. Kürtaj cinayettir. Onu peydahla, ailene söyle.
Kişilik sahibi adamlarla birlikte olmalısın buda ders olmuştur. Çirkeflik yaparak hakkını aramayı dene başka şansın yok.
Peki bebwgi yaparken garumesru vijdanin sizlamiyoda aldirirkenmi sizlicak yazik ama. yardimedebilirim. ni. konuda sana
Yardım derken?
Burdan yazamam
Buarada ben jinemastijinekolog dr um
1. si bir daha bebeğim için gayrimeşru kelimesini asla kullanma
2. si doğuracağım karar verdim
Sen daha doğru düzgün yazmayı bilmiyorsun 😂
Ya bir git mk.
By by
Ondan olmadığını nerdne biliyormuş seni ne kadar aşağılamış sen her önüne gelenle yatan birimisin ki sana böyle diyebildi?
Aslında kendisi de biliyor bebeğin babası olduğunu yoksa neden bu kadar korksun..
Sana yazık olmuş
Bana değil bebeğe
Hayır sana
Bende olsam aynı tepkiyi verirdim o adam gibi
Bak başının çaresine
Doguruyorum dna testi yaptiririz alirsin kucagina de. Yargilamak bana dusmez madem birsey yapildi adam gibi de arkasinda dursun
Allah yardımcın olsun rabbim kimseyi dara koymasın sizide inşallah ama bebeğini aldırma..
niçin böyle bişe yaptınız ki? sonuçta olgunsunuz. aklını başınızda.
Aldırma bence senin kadar onun da sorumlu olduğu bir şey bedelini neden sen ödeyesin? Adam benden değil deyip kenara cekilcek öyle mı? Adamın peşini bırakma derim.
şu çocuk bana tecavüz etti hamile kaldım deyip
kurtulma ihtimali var.
Aileni de adamı da sallama , uzak diyarlara git çocuğu dogur... Bu hayat senin
Bebeği aldır, senin canın söz konusuysa canından olmak daha günah.
Aldır hayatının içine etmeyin garibin ama acısını çekeceksin
Bebek doğmadan dna testi yapılabilir adam kabul etmek zorunda
Dna testi çocuk dogmadan yaparsin ama kan orneklerini yurt dışına gönderiyorlar 10 ya da 15 gun sonra sonuç geliyor ve ücreti de 10.000 tl. Adam kan ornegi verir mi. Gelir mi senle. Klinigi test yapmaya
Aldır kultul. Ve sakın bir daha evlenmeden Aile nin haberi olmadan biriyle yatma ilişki ye girme.. İlla yapacam diyorsan da önlem alsaydı dogum kontrol hapi içseydin böyle olmazdı
İstedigin kadar. Babalık davası aç tamam adam gelmez ki mahkeme ye. Şimdi kaçtı ozaman da kaçar. Bakmaz bebege sen bakabikir misin maddi durumun var mi paran vat mi
Şevişirken düşünseydin. Bu kadar basit herkesin altına yatabiliyorsan helal.
cok zor senin icin hele bü vicdansiz ülkede her sey namus diyorlar babasi kabul etmiyorsa üzülerek söyledim en iyisini aldir
Yapıypsunuz saçma sapan hatalatı sonra cezalarını çekiyorsunzu böyle. Bari çocuğuna bak da bu işi düzgün yapmış ol.
kaç git ailende sana kıyamaz bence onları da ikna edebilirsin gerçi yazık çocuğa kıyma cana kıyılmaz
sen onla rızanla beraber olduysan tabi sahip çıkmaz neden korunmuyosunuzki anlamıyorum bebegin şuçu ne kaldıramıcan vebalin altına girme dayanazmazsın
DNA testi yaptır birde sen gelene gidene vermişsen tabi der ben deyilim kimse kabullenmez
Altına yatmadan önce düşünseydin
Babana müjdeyi verdi
bul ir erkek sahiplensin seni çocuk benden desin evlenin
Bitanem bebeği aldırmalısın. Lütfen kendine gel.
Ama bunu istemiyorum. Aldırmayı
Hayır kendine haksızlık ediyorsun. Zaten bu yaptığın günah sen bunu çekeceksin ama sen düşünüyorsun ki bebeği aldırırsam daha günah olur. Canım sen günaha girmişsin bunun azı çoğu yok. Orası Allah ile senin aranda tabiiki kimseyi ilgilendirmez. Ama lütfen aldır. Sen bebeği doğurursun ailen seni öldürür sonra o bebeğe ne olur? Lütfen yapma bunu. Önce kendini düşün sonra bebeği.
Yapamam.. zorla kimseye babalık yaptıramam
yaaa simdi ikinizde olcekmisiniz yaaa
offf yaa Şu an ben niye agliyorum bilmiyommm
lutfen oldurmesinlerr yaaa
Dalga geçme
kizim ne dalgasi ya
farkindamisin baban seni oldurcek diyosun eee napicaksin
tecavuze ugradim deee
o hayvanda cezasini ceksun
Bakacağım bir çaresine. Allah büyük
ya oldururlerse
Kalbinin sesini dinlen
Kalbim ve beynim çarpışıyor şu an..
Hic inanmadim nedense
Trol olmayacak kadar gerçek ve ne yapacağımı bilmeyecek kadar
Eger anlattiklarin gercekse bu durumu ailene anlatmak zorundasin. Tek basina karar vermen dogru olmaz
Anlattıklarım gerçek
Allah yardimcin olsun
Iste bu yuzden nikahsiz birliktelik olmamali.
Yaw bir s*ktir git mk beyinsizi gelmiş milleti trollüyor.
Trol olmayacak kadar gerçek
Bebeği öldüreceğine bırak da ailen seni öldürsün
Bebeğin ondan olmama gibi bir ihtimali var mı
Asla yok. %100 onub
Aldırmak istediğime bile emin değilim
Çok canım acıyor. Eğer sahip çıksaydı bir an düşünmez doğururdum
Tecavüzle suçlarım diye tehdit et.
önce bir soğuk su iç
Aldır yapacak birşey yok yazık çok yazık
babası sevsin diye dogurma aslanlar gibi dogur.
Aldirma. Babasini ikna etmeye calis.
Uf senin durum baya bir kötü
Ailene anlat. Herşeyi.
Vicdanınla başbaşa kalmak daha mantıklı
zor bir durum aldirma
Ben dini boyutunda değilim artık. İstemeye istemeye yapacağım
Can dediğin şey benim bebeğim. Bana kolay sanıyorsun galiba
Kesinlikle aldırmalısın çünkü o bir bebek deģil
En dogrusunu yaparsın , adam gibi bir ailesi olmayacak sevgi görmeyecek hayatta kimsesi olmayacak bir çocuğu bu dünyaya getirmek aldırmaktan bin kat büyük bir caniliktir
Aldirmaktan başka çaren yok uzgunum
Valla o adamin altina yatmadan once dusunseydin..
Olan çocuğa ve topluma oluyor
Allah yardımcınız olsun kardeşim benim
DNA testi teklifi et
Aldır derim daha erkenden bırak vicdanı
Mesaj at konusalim istersen
Orda misin
kensiyle konuş yoksa git soç duyurusunda bolun
Aldır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar