Çok sık bademcikleri şişen çocuğa bademcik ameliyatı fayda sağlarmı? Çocuğun psikolojisinin bozulduğunu iddia edenlerde var daha küçük diyenlerde var, bu operasyon için yaş aralığı önemlimi?
Çocuklara kaç yaşında bademcik ameliyatı yapılabilir?
Ben 3 yaşındayken olmuştum, en son kırmızı bir balona üflemeye çalışıyordum ve sonrasında narkoza girmişim zaten. Birde ameliyat sonrasında annemin dondurma yedirmeye çalışmasını hatırlıyorum.. Her ne ise 18 yaşımdayım bu yaşa kadar bir sorun yaşamadım
4 yasindan sonra, yilda 6 defadan fazla tekrar ediyorsa, antibiyotik tedavisine yanit vermekte zorlaniyorsa ameliyat ediliyor. Bir saatten sonra bu sekilde devam ederse ve bademcik ameliyati yapilmazsa cocukta eklem agrilari daha ilerisinde ic organlarda yorulma ve daha kotusu kronolojik hastaliga kadar gidiyor. Ben 4 yasina kadar bekleyip sonrasinda yaptirdim ama o zamana dek surekli hastahanedeydik. Eklem agrilari baslamisti ama yasini beklemek zorundaydim. Oyle ki yurumekte zorluk cekmeye baslamisti. Bademcik vucudun savunma mekanizmasinin en buyuk askeri olarak gorunse de tedavi edilmezse en buyuk dusmani da olabiliyor
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Geçmiş olsun, soruma çok güzel cevap oldu teşekkür ederim.
Çocuğun hasta olma sıklığına bakıyorlar. Kış mevsimi boyunca 10 defayı buluyorsa hastalanması o zaman yapılabiliyor. Yaş olarak da benim yeğenim 4 yaşındaydı yapıldığında. Ve gercekten rahatladı. Artık eskisi kadar sık hastalanmıyor. Bir de sesi değişti. Ama onda genizeti de vardı. Ondan da olabilir. Ameliyattan sonra 3 günde toparlanmıştı.
Benim oğlum 4 yaşında ve ilk kez bu hastalığa yakalandı o kadar kötüydü ki konuşması dahi bozulmuştu, burnundan konuşuyordu garibim. Antibiyotik verdik iyi geldi gelmeseydi kesin ameliyat yaptıracaktım onu öyle görmeye dayanamıyordum cünkü..