Neredeyse bütün doktorlar ağız birliği yapmış gibi hamilelikte annelere şeker tavsiyesi öneriyorlar. Yer yüzünde şeker kadar tehlikeli belki de atom bombası vardır o derece. Ama günümüzde doktorlar telkin üstüne telkin koyup şeker diyorlar başka bir şey demiyorlar. Tedavide kolaya kaçarak bir nesli kanserli hücrelere teslim ediyorlar. Mantıklı düşünmek için tıp fakültesini bitirmeye gerek yok. Şeker takviyesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Annelerin hamilelikte şeker takviyesi yaptırması gerçekten de çocuk için yararlı bir davranış mıdır?
Şeker testini kast ediyorsak takviye derken evet yararlı bir şey, yapılan takviye de bir bardak kola veya iki dilim baklava değerinde şeker veriliyor ve eminiz ki zaten tüm anneler o kadar şekeri tüketiyor bir gün içinde hatta bir öğünde. Diyabet varsa önemli bir risk var demektir gebelikte anne içinde bebek içinde öyle ve bunu şeker takviyesi sonucu öğrenebiliriz yalnızca. Ona göre beslenme programı ve tedavi şekli verilir çünkü.
Şeker yararlı demiyorum, gebelikle birlikte anne de diyabet, tansiyon gibi hastalıklar çıkması çok olağan ve eğer bilmeden doğuma kadar giderse bebekte de annede de kalıcı hasarlar olabilir, gebelik sonlanabilir tabi olmayabilir de fakat tedbirli olmak önemli.
Bahsettiğin şey glikoz yüklemesiyse bu hamilelikte çok tehlikeli olan gebelik diyabetinin tanısında kullanılır. Bunun anlaşılmaması hem anne hem bebek açısından o kadar risklidirki bei kereye mahsus şeker yükleme testini yapmak çok daha az risklidir. Ve her hamileyr şeker yüklenmez. Açlık tokluk şekerlerinde dengesizlik saptanır ve tanı konusunda şüpheye düşülürse annenin isteğine göre yapılır.
Kan şekeri hamileyken önemli takviye yapılmazsa anneye de çocuğada zararı var şu bir gerçek bugüne kadar kimse yüksek şekerden ölmemiş ama şekeri düşüp ölen çok annenin kendisinib ve çocuğun şeker ihtiyacını karşılayabilmesi önemli
Yaptırdım, yine yaptırırım. Çünkü hamilelik şekeri yüksek çıkarsa, doğum kilosu çok yüksek olursa, bebeğim diyabet hastası olarak doğarsa, büyük bir yükümlülük bunu tespit etme imkanım olduğu halde kaçınmak beni üzer. Hamile olduğun andan itibaren çocuğuna karşı sorumlusun.
Bu tür şeylerde yarar zarar hesabı yapılıyor. Yani yararı zararından çoksa yapılması öneriliyor. Tabii anneler isterse sadece açlık tokluk şekerine bakılıyor sadece kan alınarak.
Bu şeker testi cok kötü bisey içtiğin suyun tadı kötü bir de ac karnina iciriyorlar baş dönmesi mide bulantısi oluyor. Onun icin de hastaneden uzaklasmayin diyorlar üstelik. Tibbı yönden net bir bilgim yok ama ben mümkün oldugunda bu testi yaptirmak istemezdim.
Hemşirelik okuyorum. Bize de bu konu anlatıldı. Yapılan takviyenin şeker miktarı iki dilim pastayla eşdeğer. Bebeğe bahsettiğiniz gibi bir zararı yok. Aksine o test çok önemli
Tabi ki de zararla, yigenim şeker takviyesi yaptırdıktan sonra düşük yapti. Şu an ki doktoru kızmış 5 haftalık gebeyken nasıl bunu yaparsın diye. Ben tavsiye etmiyorum şahsen.
Ben Zahide Yetiş te izledim. Valla on tane doktor farklı dedi. Bilemedim. Benim fikrim. Gerekli ise kesinlikle yapılmalı gerekli değilse yaptırmaya gerek yok
Anne adayının insülin dengesini ölçmek ve diyabet riski taşıyıp taşımadığını öğrenmek için yapılan bir testtir. Zararindan cok yarari var.. Ben yaptirdim yine olsa yine yaptiririm
En İyi Cevaplar